Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobré ráno maminky,
ráda bych se zeptala, jestli máte některá zkušenost podobnou naší. Syn (2 měsíce) je cca 6 týdnů přikrmován Nutrilonem HA (alergie manžela). V současné době odstříkám na cca jednu dávku denně MM a zbytek pokrýváme umělým mlékem. Nejenomže syn intenzivně blinká, což se mi částečně daří mírnit šetrným zacházením apod., ale jeho prdíky docela dost zapáchají a stolici má zelenou a jednou za 3 dny. Přemýšlím, že přejdu na jiné UM - myslíte, že může pomoci vyřešit tyhle problémy změna mléka?
Děkuji za názory ![]()
Ahoj Leoni, co se týče toho ublinkávání to nevím, ale co se týče stolice a prdíků si myslím, že bo to mohlo pomoct. O Nutrilonu a kolikách tu je už spoustu založených diskusí a změna mlíka vždycky zabrala. I u nás.
Nevím proč je přikrmován, ale pokud blinká a má zelenou stolici tak si nemyslím že by to bylo nutrilonem. Už jenom proto, že ho tím přikrmuješ 6 týdnů, takové problémy by musel mít od začátku. Jestli má teplotu, tak bych šla k dr, mohlo by jít buď o střevní chřipku nebo něco jiného. Šla bych i tak. My máme alergii všichni a já dávala příkrm až od roku a to sunar HA nebo Nutra Defens HA.
Ahoj;-) Myslím, že změna mlíka může problémy vyřešit všechny… ale taky nemusí
A má s tím problémy až teď? Kolik dávek UM jsi mu dávala do teď a kolik bylo tvýho? Naše malá měla po nutrilonu taky nazelenalou stolici, ale nebyla úplně zelená, jak brčál… A to je prý normální… Je to složením… Prý z železa, nebo z čeho?? Už si to zas tak přesně nepamatuju… Ale jestli je prťous nespokojenej, tak radši zajdi k Dr… Jo a to blinkání může způsobovat i jen nevyhovující flaška a nebo se prostě přepíjí (pokud teda neblinkal i dokud byl plně kojenej)…
My jsme teda neměli HA, ale comfort… A když tu tak čtu ty diskuze, tak přemýšlím, v čem je ten HA dobrej
Se mi zdá, že s ním maj skoro všichni problémy
Kdo ví, jestli má fakt nějakej „účinek“ a nebo je to jen zas tahák na peníze
![]()
Michaella69 píše:
Ahoj;-) Myslím, že změna mlíka může problémy vyřešit všechny… ale taky nemusíA má s tím problémy až teď? Kolik dávek UM jsi mu dávala do teď a kolik bylo tvýho? Naše malá měla po nutrilonu taky nazelenalou stolici, ale nebyla úplně zelená, jak brčál… A to je prý normální… Je to složením… Prý z železa, nebo z čeho?? Už si to zas tak přesně nepamatuju… Ale jestli je prťous nespokojenej, tak radši zajdi k Dr… Jo a to blinkání může způsobovat i jen nevyhovující flaška a nebo se prostě přepíjí (pokud teda neblinkal i dokud byl plně kojenej)…My jsme teda neměli HA, ale comfort… A když tu tak čtu ty diskuze, tak přemýšlím, v čem je ten HA dobrej
![]()
![]()
![]()
![]()
HA je zkratka HypoAlergenní
Já bych tedy určitě změnila. Dcera byla krmena Nutrilonem. Jako první UM lékařka doporučila obyčejný, blinkala ho neustále (na to jsem ale byla upozorněna, že by se to mohlo stát a mám když tak přijít). Místo toho normálního jsme měli dávat Nutrilon AR. Ano, neblinkala, ale byly tu jiné nevýhody (cena, příprava, špatná dostupnost). Po těchto zkušenostech, i když mi pro syna doktorka Nutrilon opět „doporučovala“ (a stejně tak i „Bebu“), jsem se rozhodla podle sebe a dávám Sunar.
Změnu mléka zkusit můžeš, pokud to nepomůže tak pak jedině poradit se s doktorek. Malé třeba Nutrilon taky neseděl, ale měla normální ne HA. Narodila se o měsíc dřív a neuměla moc sát tak už v porodnici jí právě Nutrilonem dokrmovali a pokaždé po něm ublinkávala a i měla bolení bříška. Doma jsem jí první dva měsíce k odstříkanému MM občas dokrmila Sunarem a byla v pohodě. Později jsme plně kojily a kojím pořád od 9. měsíce opět přidáváme Sunar do kaší, nebo jako svačinku.
můj malý měl po Nutrilonu HA přesně stejnou stolici jako popisuješ…pomohla změna na jiné UM (taky HA) a upravilo se to za pár dnů zas na krásnou nepáchnoucí a pravidelnou vaječinu. Ale to blinkání s tím spíš nesouvisí, jsou děti blinkulíni, my jsme se zbavili bryndáků až po 8. měsíci ![]()
markéta-401 píše:Michaella69 píše:HA je zkratka HypoAlergenní
Ahoj;-) Myslím, že změna mlíka může problémy vyřešit všechny… ale taky nemusíA má s tím problémy až teď? Kolik dávek UM jsi mu dávala do teď a kolik bylo tvýho? Naše malá měla po nutrilonu taky nazelenalou stolici, ale nebyla úplně zelená, jak brčál… A to je prý normální… Je to složením… Prý z železa, nebo z čeho?? Už si to zas tak přesně nepamatuju… Ale jestli je prťous nespokojenej, tak radši zajdi k Dr… Jo a to blinkání může způsobovat i jen nevyhovující flaška a nebo se prostě přepíjí (pokud teda neblinkal i dokud byl plně kojenej)…My jsme teda neměli HA, ale comfort… A když tu tak čtu ty diskuze, tak přemýšlím, v čem je ten HA dobrej
![]()
![]()
![]()
![]()
Tak jasně že vím, co znamená zkratka HA… Ale každou chvíli tu čtu, jak prckům nesedí… By mě zajímalo, kdyby ty děti, co maj v rodině alergii, pily normální mlíko, jestli by taky měly problémy
Neříkám, že je špatný, jen se pozastavuju nad tím, kolikrát jsem to tu už četla…
Tak máme za sebou první dávku Sunar nutradefens...............ale bolesti bříška nás opět trápí, je možné, že se zlepší až po pár dnech? Dokonce bych řekla, že trvají delší dobu po skončení krmení než po nutrilonu, to byly po půlhodině pryč.
Už jsme po jídle hodinu a pořád… ![]()
Leoni píše:
Tak máme za sebou první dávku Sunar nutradefens...............ale bolesti bříška nás opět trápí, je možné, že se zlepší až po pár dnech? Dokonce bych řekla, že trvají delší dobu po skončení krmení než po nutrilonu, to byly po půlhodině pryč.Už jsme po jídle hodinu a pořád…
Tak možný to je, že si na mlíčko musí zvyknout, ale nevím… Na bolesti bříška je fakt super ten nutrilon comfort (rozdíl byl vidět hned po první dávce), ale já opravdu nevím, jak to je, když musíte mít to HA
Nevím co má přesně za výhody ten HA, ale jestli je to jen „preventivní“, tak bych to riskla a zkusila klidně ten comfort… Pokud by teda problémy přetrvávaly i u jiných HA mlík
Ale nechci tím navádět k něčemu, co třeba není správný… Já s alergií nemám žádný zkušenosti…
každému dítěti sedí něco jinýho, takže nejde říct, který mlíko je nejlepší na bolení břicha.
Jinak po první dávce po změně mlíka se nic nepozná. Je potřeba vytrvat určitě minimálně 4 dny, než se tělo úplně zbaví těch posledních zbytků předchozího mlíka.
A neberete nějaké probiotické kapičky, ty taky celkem na bolení břicha pomáhají. Problém u miminek totiž je, že nemají ještě dovyvinutou střevní mikroflóru, a proto se jim hůř tráví. K tomu jsou dobrý probiotika nebo prebiotika, který jsou potravou pro probiotika (to je věta, co) a pomáhají urychlit vývoj střevní flóry.
nám na to bolení bříšk krásně zabíral Espumisan…10 kapiček přímo do flašky s UM a dobrý
jinak vliv nového mlíčka se projeví nejdřív za týden, bříško si na něj musí zvyknout, pokud mu nesedělo původní, tak se musí jeho zbytky dostat ven atd. Jak tu někdo psal-neexistuje UM, který by bylo lékem na bolavý bříško, jsou i děti, kterým nesedne prostě nic a musí se to přežít, kolem těch 3-4m, až se mu začne víc líbit na bříšku, tak to začne odeznívat ![]()
Ahojky,
přikrmujeme také Nutrilonem HA 1 - dělal nám problémy - prdíky,kakání jednou za čas. Známý nám dovezl Aptamil HA 1 z Německa a byl klid. Je to přitom stejný výrobce a dokonce stejný popis složení. Nechápu, ale krmíme tímto a jsme v klidu. ![]()
ahoj, hned bych šla na jiné mléko, te´d řeším to, že malá byla od narození na nutrilonu 1 a teda fest prděla, od šestého měsíce přešla na nutrilon 2 a strašné bolení bříška,nespala a po týdnu jsem ji dala bebu a žádné prdíky, žádné bolení bříška a zase spí