Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj mamky, Honzíka částečně přikrmuju, jenže po normálním Nutrilonu má bolení a strašně tvrdou stoličku, pak jsme mu dali Nutrilon A.R., protože hodně blinká, jenže to samý, bolení pořád, tak jsme dnes koupily Nutriton a Nutrilon Omneo. Dá se to namíchat? Tuším, že asi jo, jelikož je Nutriton to samý co je přidaný v Nutrilonu A.R., ale radši se ptám. V jakým poměru míchat, platí to stejně jak u MM, jak je psaný na obalu???
Jinak nevíte jak malýmu pomoct od bolení a změkčit stoličku? Pít mu dávám vodu, i když je to boj do něj trošku dostat, jinak nám doktorka poradila trošku švestkové šťávičky, dala jsem mu jednu lžičku a vykakal se krásně jenže je to děsně sladký a nechci to přehánět, jinak vodu s tím míchat nechci, vypije málo a pak by ji pít odmítal když mu do toho přidám sladký.
Tak předem moc děkuju za rady.
Ahoj,
s tím mícháním toho mléka ti neporadím
, ale na to kakání- v obchodě se taky prodávejí normálně ve skleničce jako dětský příkrmy švestky, je to jako povidla, ale není tam cukr ani nic hnusnýho co by malej nemohl, takový jakoby čistý neslazený povidla
Píšou tam, že to změkčuje stolici tak jako na té švestkové šťávičce, ale ta je jak píšeš slazená, tak to vyzkoušej, třeba to pomůže. Já to vyzkoušeno nemám, ale viděla jsem to v obchodě…jen teď nevím výrobce, jestli Hami nebo co???
Pohleddej v obchodech. Tak hodně zdaru…
To mě taky napadlo, jenže malýmu dávám zatím jedno kojení MM a další UM, tak nevím jestli je ten příkrm dobrá volby… Jsou mu zatím 4m a je to sice od 4 měsíců, ale radši bych ještě počkala, byť by to měla být jen jedna lžička…, ale jinak děkuji za radu.
U nás ta švestková přesnídávka zabrala; ale sama se musíš rozmyslet, co je pro vás menší zlo (cukr, příkrm 1-2 lžičky nebo zácpa).
Proč vlastně máte ten Nutrilon AR? Ublinkává opravdu hodně, velkou část porce, má opravdu silný reflux, nebo spíš trošku ublinkává? Jestli ho nezrušit úplně, pokud má takové potíže se zácpou… ten reflux se u některých dětí časem oslabuje…
Jak s ním manipuluješ, „klubíčkuješ“ podle Kiedroňové? To blinkací miminka fakt nemůžou… mám jedno doma. Taky jsem uvažovala o Nutritonu a MM, ale kvůli té zácpě jsme to zavrhli, nemačkali bříško a holt víc prali. Co jsme začali přikrmovat, je to v poho.
E.
Popilio,
jste jako my
…mála od mala trpí na reflux…teď už je to mnohem lepší, ale i tak blinká více než je zdrávo, takže já to řeším tak, že dávám jedno krmení normální Nutrilon a jedno krmení Nutrilon AR (nyní obyč. Nutrilon+Nutriton) a pomáhá to.
Samozřejmě malá taky špatně kakala, takže jsem do mlíka přidávala 15ml švestkové šťávy a u ní to nemělo účinek žádný, v u dobu nám taky doktorka řekla, že to AR v tomu bříšku zahušťuje opravdu dost a malá musí dostatečně pít, ale čaj pít něchtěla, voda taky nic, takže ředím ovocný příkrm od 4.měsíce, do toho dát trošinku heřmánkového čaje a vyřešil se problém. Ten ovocný příkrm je nej. jak psala Jarča ten švestkový - na kakání určitě.
Takže zkus takto, hodně štěstí ![]()
Pa, Ha
Ahojky,
myslím, že by jedna - dvě lžičky švestového příkrmu nevadily a pomohlo by vám to. Nebo i naředit tu štávičku. Kup od Hippu ta slazená nebývá. A neboj, mě Viki taky ze začátku nepila nic jiného něž čajík pro spokojené bříško ( tan taky zkus je dobrý i když lepší bude ta naředěná štávička) a teď v pohodě pije čistou vodu. Dítkům se chutě mění, nejí pořád to stejný.
U mě zvítězilo ulevit Viki od tlačení a bolení bříška před sledováním cukrů. Prostě mi jí bylo tak líto, že jsem jí raději ulevila nečím trošku nezdravým. ![]()
tak ať je brzy líp. ![]()