Praní prádla - SKVRNY

72
10.6.06 17:09

Praní prádla - SKVRNY

Prosím o radu,víte někdo čím dotanu skvrnu od mrkve z hadříčků naší čertice? (Ta mrkev mě dělá největší trable).
A jaké přípravky na skvrny u vás vedou? Máte nějaké triky?
Já můžu maximálně připojit negativní zkušenost s práškem Lovela (nevypere mi zkoro nic).
Ve vyhledávači jsem takovéto téma nenašla, tak se omlouvám, jestli zakládám něco nového.
Děkuji Tvítí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5891
10.6.06 17:12

u nas na mrkev nejlepe pomaha, hned namocit a pred pranim namydlit mista „jelenem“ ci zlucovym mydlem ala Denkmit z DM…pak vyprat klasicky a hlavne povesit na slunicko.
ono po vyprani tam mozna sem tam nejaka skvrnka jeste je,ale slunicko to vybeli nadherne- prislo mi to jak zazrak.

takze moje rada zni - ZLUCOVE MYDLO, MYDLO S JELENEM.
i na jine skvrny mi dost pomaha,kdyz skvrna nezmizi po prvnim vyprani, tak pak to malej chvilku nosi, znovu namydlit mista a sup do pracky.

D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
10.6.06 17:15

Já mám právě také žlučové mýdlo, ale divím se, že mi ta skvrna nezmizela. Dám to tedy na sluníčko a počkám na zázrak. Děkuji ti Dalif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
10.6.06 17:50
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2221
10.6.06 19:59

Ahoj..

Já ten den namočím a předperu v ruce s mýdlem a teda nemám ani jednu věc, kterou bych měla se skvrnama. Vlastně jo, jednu plínku, ale jinak vše čisté, jak má být.. Peru normálně v Lovele a prádlo mám čisté, ale už jsem slyšela, že někomu to dělá fleky, tak nevím, možná to bude tím mýdlem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
13.6.06 21:45

Taky používám žlučové mýdlo a osvědčilo se mi i na počmáraný tričko prupiskou, trávu, otisk roštu na grilování (nebyl žhavý :lol: ), hlínu..no prostě všechno. Koukala jsem po drogerii a různých vodiček na skvrny tam je spousta, ale přííííšerně drahých..Hlavně to chce opravdu vyprat hned, nenechávat to na pozdějc či zítra a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
15.6.06 11:47

Tak já mám osvědčené na skvrny žlučové mýdlo na skrvny od Dr. Beckmanna, pustí mi snad všechno, horší skvrny musím však namydlit a nechat chvíli působit, pak vydrhnu a skvrny jsou pryč. Taky vím, že vanish a podobné přípravky jsou opravdu asi na patent, ubrusy a mastný skvrny mi nikdy nevypraly, ani když jsem přípravek nanesla před praním přímo na skvrnu a pak ještě přidala k pracímu prášku. Na všechno dávám to žlučový mýdlo, je to dřina, ale skvrny jsou pryč. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
16.6.06 12:16

Ahojky,

už máme sice staršího raubíře, než je tvoje treperenda, ale skvrn rozhodně neubývá, spíše naopak. Jsou rozmanitější dle jídelníčku a aktivit venku.....
Většinou prádlo namočím do studené vody se sodou - v drogerii pytlík za pár kaček. Nechám to třeba přes noc namočené a pak to vyperu, trochu sody občas přidám i do prášku.
Na mastné skvrny se mi osvědčil jar - ale klasický, ne žádné přípravky na mytí nádobí v krásných flaškách, prostě klasický český jar. Stačí nanést na skvrnu před praním, chvíli nechat ležet a pak šupnout s ostatním prádlem do pračky.

Kamila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky