Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Volala jsem do společnosti Eda - to nám bylo doporučeno, tak doufám, že za námi přijedou a poradí…tak snad nějaké zlepšení bude…děkuji
U nas je take nejspise nystagmus. Male budou v patek 4 mesice a pristi tyden malou ceka magneticka a eeg :/ jinak tekani oci se o neco malo uklidnilo, ale je tam stale
z rane pece Eda uz u nas take pani byla a sama rikala ze to teda cekala horsi, ze to tekani tak strasne nema. Dle ocniho jsou oci v poradku tak sem zvedava co nam povi magneticka a eeg ![]()
Mam ted pocit, ze se to lepsi, moje oci sice nefixuje, ale hračky zacina a uz to tekani neni tak hrozne, doufam teda, ze jsme na dobre ceste, ale stejne se porad bojim ????
A vaše malá se vam do oci podívá? memu synovi budou pristi tyden 3 mesice…a začalo to u vas kdy?
@Hanka1887 Hani nn prave ze vubec
zacala jsem si toho vsimat cca v mesici ![]()
@Kacika.N.88 tak to mame asi uplne stejne…my jeste termin MRI nemame, tak jsem zvědavá, jak dopadnete, snad to bude vpořádku!
@Hanka1887 a jak ti nakej pase koniky? Mala je sikovna ale zvednout tu hlavu se ji moc nechce. Tak me napadlo ze orave ze toho moc nevidi kdyz to pro ni neni natolik vyrazne :/
@Kacika.N.88 to dela celkem dobre, jako nechce se mu, za chvili se začne rozčilovat, ale docela mu to jde…ale tema očima tak jako bloudí, ted se začal zaměřovat na hračky nad nim, ale treba jen na sekundu nebo dvě…
Holky mam holčičku 7,5 mes, taky nystagmus včera potvrzeny na očním centru kukatko. Fixovat začala až po 4 mes, teď už je tekani menší a ma ho jen do boku při pohledu vlevo. Nicméně prave očko fixuje minimálně, a ma zjištěné dioptrie. Takže hodku brylky a okluzor
. Jde ještě nějaké cvičení?
![]()
Příspěvek upraven 02.03.18 v 07:10
@Hanka1887 @Kacika.N.88 jinak koniky pro nás byl úplný des, teď je to už trochu lepší
@Baille Nam říkal oftalmolog, ze mame cvicit s okluzorama v temnu a svítit mu barevnyma svetylkama, ale uplne nam to nejde…v utery k nam ma přijít na konzultaci pani z Edy rane pece a ma nam ukázat, jak cvicit, tak jsem na to zvědavá…A vam Magnetická rezonance doporučena nebyla?
@Hanka1887 nám říkala ve tmě si třeba sednout před TV;). Jinak mri zatím ne, ona na nen už bYla po narozeni. A jak to prosím te, probíhá, s edou? Když bych taky chtěla
@Baille aha a zvladla tu anestezii vpoho?-neprislo ti to na takovy mrne moc stresující? ja se toho bojim, jako vidím, ze se lepsi, ale mam stejne porad strach, aby se nenašlo neco zavaznyho, ach jo ????…najdi si na netu Eda rana pece, je to skupina pro pomoc zrakově postiženým dětem, tam zavolas a oni se ti pak ozvou, ze by za vámi přijeli vam poradit, jak muzete cvicit.Byli moc příjemní…
@Hanka1887 tak na to určitě mrknu;), teď se budeme stěhovat, tak snad příští týden;). No měla jsem strach, bylo to hrozné. Ale asi více pro mě, ona býka ještě malinka, ale bala jsem se o ni
@Baille a kdy se paseni zlepsilo? Male jsou 4 mesice a je to o kousek lepsi. Uz tu hlavicku i zvedne. Ve ctvrtek nas ceka magneticka. Uu aby to byko za nama. Prijde mi ze ocicka se leprsi, tolika netekaji