Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím ve spolek ![]()
Zde na eMiminu, co deníček to porod
Samozřejmě nic proti, taky jsem kdysi napsala ten svůj ![]()
Ale co tak změnit téma? Hlásím se dobrovolně, že deníček napíšu, ale absolutně, skutečně absolutně mě nenapadá o čem…
Takže taková výzva: Napíšete mi nápady o čem tak napsat? Zkusím se něčeho chytit a uvidím co z toho vznikne
Jen tak pro srandu
![]()
P. S. ano, nudím se. ![]()
Cokoliv zajímavého ze života.
Já už se nějakou dobu premlouvam napsat o manželově alkoholismu, léčbě a dopadu na rodinu, ale nemám na to koule.
Tak napiš deníček o tom, jaký doma s chlapem provozujete sex
Jako když nemám co říct, tak nic umělýho nevymýšlím, ne?
@FreeLady12 Nějaké vtipné momenty ze společného soužití s dětmi?
![]()
To přece musí přijít samo. Takhle to lámat přes koleno nemá cenu pokud nejsi spisovatelka s mimořádným nadáním.
@Anonymní píše:
Cokoliv zajímavého ze života.Já už se nějakou dobu premlouvam napsat o manželově alkoholismu, léčbě a dopadu na rodinu, ale nemám na to koule.
A to by mě zrovna zajímalo čoveče… můj biologický otec byl alkoholik (tedy stále je) a dopad to mělo příšerný. Naštěstí měla máma koule na to aby ho kopla do řiti když mi byly dva. Za to jí budu do konce života vděčná
A propó, musím jí to říct. ![]()
Souhlasím s tím, že to musí přijít samo, obecně se mi líbí deníčky o něčem nepříliš častém - adopce, různé zkušenosti s řešením (nejen) zdravotních problémů u dětí (ano, tady je blbé napsat, že se mi to líbí, ale ráda je čtu, protože jsou většinou velice zajímavé a dají se tam najít dobré rady a zkušenosti) a pak vtipné zážitky ze života.
Taky jsem uvažovala, že bych napsala deníček, ale nemyslím, že mám tak zajímavý život, že bych našla téma ![]()
Zazitky z dovolene, z vyletu, o beznem souziti s detmi, me je to jedno, me se libi kazdy denicek ![]()
@Tunrida @terien
Holky nejde o to lámat něco přes koleno, prostě mám chuť psát a nevím o čem. Tady se ví všechno tak mě napadlo říct si o zadání jako při slohovce ve škole… jak je zadání tak se píše samo ne? ![]()
Nemusím přeci psát nutně o něčem z mého života, jako to tu dělá 98% pisatelek… můžu napsat svůj úhel pohledu na něco, na cokoli… Co se mě třeba vůbec netýká ![]()
Ja věřím, ze by to mohlo byt zajímavé a myslím, ze se to bohužel týká az moc domácnosti. Ale ono se to člověku špatně pojmenovava sam před sebou. Natož veřejné. Naštěstí to u nás ma čím dal lepší a hezčí pokračování. Tak uvidíme. Třeba někdy…
@FreeLady12 píše:
@Tunrida @terien
Holky nejde o to lámat něco přes koleno, prostě mám chuť psát a nevím o čem. Tady se ví všechno tak mě napadlo říct si o zadání jako při slohovce ve škole… jak je zadání tak se píše samo ne?
Nemusím přeci psát nutně o něčem z mého života, jako to tu dělá 98% pisatelek… můžu napsat svůj úhel pohledu na něco, na cokoli… Co se mě třeba vůbec netýká
No ale o tom přece deníček je, že člověk píše o sobě, o svých zážitcích, o svých myšlenkách atd. Když budeš čekat, až ti někdo napíše zajímavý téma, na který tý napíšeš svůj úhel pohledu, tak z toho vznikne akorát hádka v následné diskuzi (což je dobrá cesta, pokud chceš mít ten nejdiskutovanější deníček)
Když teda vezmu tu formu zadání slohovky, tak se ti tady taky může objevit, abys napsala popis třeba toho, jak se objednává na Aliexpress
Nehledě na to, že nucené vymýšlení slohovek ve škole je katastrofa. Teď si sedni, tady máš téma a koukej na to napsat něco smysluplnýho a máš na to hodinu. Děs.
Jestli chceš psát, tak přece musíš mít představu o čem. Nebo napiš deníček o tom, jak nevíš, co máš napsat do deníčku ![]()
Pokud máš literární talent, tak dokážeš napsat o všem, třeba o tom, jak proč se tvoje prababička měla lépe než ty a to i kdyby to nebyla pravda. Pokud ten talent nemáš, tak ti téma nepomůže.
Vycházím z toho, že deníček by měl vycházet z tvých zážitků, myšlenek a zkušeností, to se pak špatně píše o něčem, co se tě netýká a nic o tom nevíš.
@Anonymní píše:
Cokoliv zajímavého ze života.Já už se nějakou dobu premlouvam napsat o manželově alkoholismu, léčbě a dopadu na rodinu, ale nemám na to koule.
přimlouvám se o napsání ![]()
jinak @FreeLady12 psát na objednávku není jednoduché, ale zajímalo by mě třeba téma rozdíl vztah s partnerem před dítětem-dětmi a po
@FreeLady12 píše:
Zdravím ve spolek![]()
Zde na eMiminu, co deníček to porod
Samozřejmě nic proti, taky jsem kdysi napsala ten svůj
Ale co tak změnit téma? Hlásím se dobrovolně, že deníček napíšu, ale absolutně, skutečně absolutně mě nenapadá o čem…
Takže taková výzva: Napíšete mi nápady o čem tak napsat? Zkusím se něčeho chytit a uvidím co z toho vznikne
P. S. ano, nudím se.Jen tak pro srandu
![]()
tak ho nepiš. Stejně jsou to často nudné slohovky o tom, v kolik přišel první stah a kdy dotyčná dostala klystýr.