O jaký si říci plat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Jak řekli? Asi ti něco nabídnou a ty přijmeš či ne. Osobně nemám ráda výraz AŽ. To může znamenat x prescasu… Ani nepíšeš pozici…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No o 40tis
asi predpokladam, ze mysleno po zkusebce..tak 35tis pred a chtela bych mit toto ve smlouve. Tedy mzda 35.000 po uplynuti zkusebni lhuty 40.000
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nikdy jsem se na pohovoru nesetkala, že by něco nabízeli, vždycky se ptají na představu ![]()
Proto se ptám..
- Citovat
- Upravit
@Melodie91 píše:
No o 40tisasi predpokladam, ze mysleno po zkusebce..tak 35tis pred a chtela bych mit toto ve smlouve. Tedy mzda 35.000 po uplynuti zkusebni lhuty 40.000
Myslíš, že říct 30 tis. je malo, mám chtít víc?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Myslíš, že říct 30 tis. je malo, mám chtít víc?
Ja se s tim setkala nekolikrat, predevsim u vetsich firem, ze davaji nabidku, ze maji mzdu pro danou pozici dany… ja bych si rekla o tech 40,co maji v inzeratu s tim, ze chapu, ze to davaji az po zkusebce, a ze pred tim jsem ochotna pristoupit na mene..35,30..to uz je fuk…ale pak zalezi na nich, jak he to mysleno..,aby zapracovani nebylo podle nich rok
take jde o to, jestli je to opravdu takova mzda, nebo treba maji provizni system, jak je mozno videt v inzeratech..priklad- nejlepsi prodejci si po zapracovani vydelaji 40.000Kc..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To se liší firma od firmy. Záleží i jaké máš zkušenosti na danou pozici. Některé firmy třeba počítají a tím, že kvalifikované a zkušené osobě dají těch 40000, ale případně přijmou i někoho méně zkušeného, ale tomu by dali třeba jen 35000. Taky někdy snižují plat na základě jiných úlev - těch 40 000 dají plně flexibilní osobě, co jim tam sedí každý den do večera a zvedne doma telefon i v deset večer, ale pokud máš v tomhle nějaká omezení (školka, škola) dají ti min, protože logicky by to bylo nefér vůči té kolegyni, co jim tam blbne od nevidím do nevidím a je pořád k dispozici. Takže i možnost dělat flexibilně přesčasy může hrát u finální mzdy roli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podívej se, kolik nabízí na stejné pozici konkurence. Myslím, že existují i tabulky platu podle profese zprůměrované za celou republiku. Od toho bych se odrazila. A pak jak píšou ostatní. Jsi připravená dělat pro firmu první poslední, jezdit na služebky, zůstávat v práci podle momentální potřeby? A nebo tohle nejde a musíš do čtyř vyzvednout dítě ve školce, případně s ním zůstat doma v době nemoci?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Filanda píše:
To se liší firma od firmy. Záleží i jaké máš zkušenosti na danou pozici. Některé firmy třeba počítají a tím, že kvalifikované a zkušené osobě dají těch 40000, ale případně přijmou i někoho méně zkušeného, ale tomu by dali třeba jen 35000. Taky někdy snižují plat na základě jiných úlev - těch 40 000 dají plně flexibilní osobě, co jim tam sedí každý den do večera a zvedne doma telefon i v deset večer, ale pokud máš v tomhle nějaká omezení (školka, škola) dají ti min, protože logicky by to bylo nefér vůči té kolegyni, co jim tam blbne od nevidím do nevidím a je pořád k dispozici. Takže i možnost dělat flexibilně přesčasy může hrát u finální mzdy roli.
To neni vzdy pravda, spis zalezi na velikosti firmy, na strukture, zda ma kolektivni smlouvu apod. v nadnarodni spol., idealne ne cesky vlastnik, v Praze na administrativni pozici dnes dosahnete na takovy plat, s anglictinou a praxi… pracovni doba delky standardni, dokonce klouzava. Nicmene je to klika ziskat takovou praci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melodie91 píše:
To neni vzdy pravda, spis zalezi na velikosti firmy, na strukture, zda ma kolektivni smlouvu apod. v nadnarodni spol., idealne ne cesky vlastnik, v Praze na administrativni pozici dnes dosahnete na takovy plat, s anglictinou a praxi… pracovni doba delky standardni, dokonce klouzava. Nicmene je to klika ziskat takovou praci.
Velká prosperující firma, Praha, český vlastník, vyšší administrativní pozice..
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Velká prosperující firma, Praha, český vlastník, vyšší administrativní pozice..
Tak to je odpovidajici, nevim, jake tam jsou dalsi pozadavky, ale tam bych si umela predstavit i vic, napriklad na pozici office managera, nebo v personalistice
, ale uz tak pul roku nemam prehled o pracovnim trhu v CR ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Melodie91 tak já to nemyslela tak, že je to tak vždy. Dávala jsem to jako příklady co může ovlivnit výši platu. Aspoň takovéto zkušenosti mám ve svém oboru já v rámci pár firem. Ani jedna tedy nebyla velká nadnárodní.
Ještě tedy neřešila jsem tu částku, ale čistě to co obecně může plat ovlivnit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, jdu na pohovor, v inzerátu stoji 40 tis. po zapracování. O kolik byste si řekli?
Díky