Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak ji řekni, že i kdyby nebyla normalni, je svá a to je podstatnější. Být šťastná sama se sebou a dělat co tě baví je přece důležitější, než zapadat do kolonek nějaké normy a nikdo přece nemusí dělat všechno, co dělají ostatní. Ja třeba diskuze o tom, co je normální nemám ráda, pro každého to znamená něco jiného.
@Anonymní píše:
Má 17letá dcera se pořád obává, jestli je na svůj věk normální. Na mé rady, nebo rady manžela neslyší a ja si už nevím rady. Nebaví ji žádné párty, nejraději je doma, kde si čte, jednou za čas jde s kamarádkou ven a o kluky zájem nemá. Podle mě je naprosto normální, ale jak jsem psala, jede si svoje. Nevím jak ji uklidnit.
nepsala jsi tu nedávno jako ta dcera?
Tvou dceru ti tiše závidím.
Podle tvých slov to musí být moc fajn holka. Ať si nedělá nic z toho, že je jiná než ostatní holky.
Tak jí řekni, že není normální. Je unikátní, originální. Kdo chce být v 17 normální? ![]()
Mé dcery ve stejném věku na nic podobného nechodí ani nevím, že by někdo nějaké párty pořádal. Určitě je to dost i covidem. Každý je v něčem jiný než ostatní, ale toto zrovna mi jako nenormální nepřijde.
A ano, své dcery považuji za unikátní i normální zároveň. Jsou fajn ![]()
Moje 16 letá dcera (jde do druháku) taky po párty nechodí, kluci jí nezajímají. Chodí s kamarády ven, jezdí na koni, chodí se psem, čte, maluje,…
Ani její kamarádky po párty nechodí.
Já jsem byla v 17 to samé, akorát v dlouhodobém vztahu, sestra teď v 17 úplný opak mě 😁 skoro každý týden akce atd
A rozhodně si ani jedna nepřipadáme divná, každá je sama sebou a dělá to, co jí baví a tak to má být
Má 17letá dcera se pořád obává, jestli je na svůj věk normální. Na mé rady, nebo rady manžela neslyší a ja si už nevím rady. Nebaví ji žádné párty, nejraději je doma, kde si čte, jednou za čas jde s kamarádkou ven a o kluky zájem nemá. Podle mě je naprosto normální, ale jak jsem psala, jede si svoje. Nevím jak ji uklidnit.