Dcera v pubertě jen celé léto proleží a nic nechce :(

Anonymní
5.8.21 20:15

Dcera v puberte jen cele leto prolezi a nic nechce :(

Jsem uz z dcery (14) totalne zoufala. Pulka prazdnin je za nami a ona nikde nebyla a nikam nechce. Vzdycky jsme zily dost aktivne, jsme spolu samy a kazde leto jsme mely jednu akci za druhou. Toto leto je ale jine, je cele dny zavrena v pokojicku a jen lezi v posteli u pocitace a mobilu. Jsem z toho uz uplne vyrizena. Nikam nechce, jen marni cas, ani na dovolenou u more, kterou jsem rezervovala, nakonec pry nechce. Ja jsem tu tím padem uveznena v panelaku s ní, protoze ona nikam nechce a samotnou ji nechat nemohu. Strasne me to mrzi, ze to leto takto promrha…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26876
5.8.21 20:19

O dovolene bych s ni nediskutovala, proste pojede. No a zbytek… nez ji nutit a divat se na otraveny oblicej, nechala bych ji to jedno leto promrhat. Treba to pristi rok bude lepsi :)
Zavrena byt s ni doma nemusis. 14leta holka pres den vydrzi doma sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
5.8.21 20:20

Přesně v tom věku už jsem začala mít svý zájmy a o čas strávený s našima intenzivně nestála. Je to přirozené, byť pro rodiče nepříjemné. Pokud se vám podaří pubertu přežít relativně v klidu, nejspíš s tebou zas ráda občas někam vyrazí v dospělosti, ale v následujících letech bych čekala léta jako je tohle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1910
5.8.21 20:23

Znám klučinu. Jako malej pořád někde lítal a hrál si venku. Pak přišla puberta a taky cca od těch 15 se uzavřel do sebe a trávil čas hodně v pokoji na PC. Po asi 2 - 3 letech se z něj stal sympaťák, společenský a zase začal chodit ven s přáteli.

Takže tvoje dcera může mít taky jen nějaké období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.8.21 20:23

Tak já rozhodně nemohla ve 14 trávit celý den na mobilu/počítači/tv.

Myslím, že limit 2 hodiny v součtu je tak akorát.

Třeba se jí pak začne chtít něco dělat.

Zřejmě je závislá a už to nemá pod kontrolou.

• Citovat
  • Upravit
lucenka
5.8.21 20:24

Nediskutovala bych s ní o dovolené. Tam by prostě jela a žádný, že tam teď nechce. Stejně tak by jela na nějaký tábor.
A doma bych ji zapřáhla a nastavila omezení na mobil/počítač, aby na tom nebyla od rána do večera 7 dnů v týdnu.

• Citovat
  • Upravit
SAJ
17073
@Anonymní píše:
Jsem uz z dcery (14) totalne zoufala. Pulka prazdnin je za nami a ona nikde nebyla a nikam nechce. Vzdycky jsme zily dost aktivne, jsme spolu samy a kazde leto jsme mely jednu akci za druhou. Toto leto je ale jine, je cele dny zavrena v pokojicku a jen lezi v posteli u pocitace a mobilu. Jsem z toho uz uplne vyrizena. Nikam nechce, jen marni cas, ani na dovolenou u more, kterou jsem rezervovala, nakonec pry nechce. Ja jsem tu tím padem uveznena v panelaku s ní, protoze ona nikam nechce a samotnou ji nechat nemohu. Strasne me to mrzi, ze to leto takto promrha…

Každé z dětí mi v nejhorší pubertě jedno léto totálně promrhalo (jen dřív, kolem dvanácti).

A byla to teda pro ně cenná lekce. Další léto bylo pokaždé ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Wenn.Nox @Lily Evans Vám opravdu přijde běžné, že 14 leté dítě smí být celý den na mobilu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.8.21 20:25

@SAJ promrhalo celý den na mobilu/PC?

• Citovat
  • Upravit
2653
5.8.21 20:29

Ja nechapu, ze tady skoro vsem prijde ok, ze holka je cely den na mobilu?
Vzdyt to je zavidlost proboha…na pubertu bych to nesvadela…
Jako jo…ja v puberte tsky treba leto prosedela doma, ale zustala za mnou hora treba 20 prectenych knih…
To, co pise zskladatelka, bych netolerovala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
5.8.21 20:29

@Limi123 když 14 letému dítěti nakážeš, že může být na internetu jenom třeba 2 hodiny denně, poštveš ji proti sobě, řekne to kamarádkám a bude se za to a za tebe stydět, že žiješ v minulém století.
Ja jsem měla omezený internet možná do 12 let a nejsem nijak zdegenerovaná, nebo co si část z vás myslí, že internet dělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
5.8.21 20:30

Nechala bych ji. Je v pubertě, příští léto to bude lepší. O dovolené bych teda nediskutovala, ledaže bys jela sama a dala ji někam na hlídání (to zní fakt blbě u 14 leté, ale chápeš :mrgreen: ). Dala bych ji tedy na výběr - dovolená s tebou nebo po dobu dovolené u babičky např. (doplň dle možností).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26876
5.8.21 20:30

@kalie Jasne. Tys totiz nevyrostla v dobe internetove :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
5.8.21 20:32
@Limi123 píše:
@SAJ promrhalo celý den na mobilu/PC?

Jo. Bylo mi to nepříjemný, ale ten zpruzenej pubertální ksicht dítěte byl teda horší.

Nejstarší dítě brouzdalo po fanwebech a totálně si během toho proflákanýho léta zlepšilo ájinu (teď bude dělat CAE zkoušky, předtím to byla fakt bída), mladší potomci na tom byli teda líp, protože se s nejstarším dost dívali na aj seriály, ale v podstatě to bylo podobný.

Kupodivu teda nepaří hry, takže jsem ani neměla proč je omezovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107066
5.8.21 20:33
@kalie píše:
Ja nechapu, ze tady skoro vsem prijde ok, ze holka je cely den na mobilu?
Vzdyt to je zavidlost proboha…na pubertu bych to nesvadela…
Jako jo…ja v puberte tsky treba leto prosedela doma, ale zustala za mnou hora treba 20 prectenych knih…
To, co pise zskladatelka, bych netolerovala…

Drive se cetlo, protoze nebyly moznosti jako dnes.
Muze si klidne cist pres mobil, pc, koukat na filmy, cokoliv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect