Chovám se jako kráva

26.7.21 12:32

Chovám se jako kráva

Dobrý den, vždycky jsem děti chtěla, musela jsem si na ně chvíli počkat, a teď se nepoznávám. Jako bezdětná jsem byla alergická na takové ty nervní matky, co furt po dětech ječely, nebo jim něco přikazovaly. No, a teď mám děti rok a čtvrt a tříleté a dostala jsem to „kravění“ na vyšší level. Ráno vstanu naštvaná, protože povětšinou obě dítka vstávají s jekotem a vzbudí se navzájem, pak milionkrát řev, kdo co chce a nechce, oblékání s vypětím všech sil, snídaně s krajním vypětím. Tohle znají předpokládám všechny matky a nebudu sem psát, že mé děti jsou živější, protože si to myslí každá.
A pak se přistihnu, jak soptím, ječím nějaké blbosti, které nedávají smysl, vedu filozofické disputace, z kterých mají děti kulové, a celkově mám nepříčetný výraz. Nedokážu reagovat na nic v klidu, mám pocit, že své děti umím akorát rozhodit, zkazit jim náladu a to nemluvím o svých příbuzných, kterých lituju, že musí takovou krávu snášet.
Pak vidím svou švagrovou, která se tváří jako zen buddhistka s třemi dětmi, nebo další vícematky a říkám si, proč se proboha chovám tak debilně…Existuje nějaká rada, jak se zklidnit a přestat přenášet svou nervozitu na okolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12313
26.7.21 12:37

Odpočinek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
26.7.21 12:40

:lol: promiň musím se smát.. :lol: Okolo půl 11 začala holka vyhazovat jídlo na zem, všude bordel, rvala, dostala přes ruce, rev ještě větší,.totální zachvat. Já rvala taky. Bydlíme v RD, jdu na zahradu okolo půl 12 kdy už holky spí, a slyším z bytovek stejnej rev jako u nás doma. Dítě totální zachvat, máma záchvat taky. Jen jsem ti tím chtěla napsat že je to normální. :) Radu nemám, sama ji potřebuju. :lol:

• Citovat
  • Upravit
8978
26.7.21 12:42

Malý věkový rozestup. Dala jsem si limit ne méně než 2, 5 roku. Mám 2 roky a deset měsíců a jo, je to fajn. Po celou dobu. Jedny plíny, žádné nošení v těhotenství a hrají si spolu doteď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.21 12:44

Děkuju za reakce, odpočinek moc nehrozí, jedni prarodiče jsou daleko a bohatě jim stačí přijet na návštěvu a děti pomazlit + já mám jen mámu seniorku a babičku přes devadesát, které nejsou úplně fit, takže nehrozí, že bych jim děti na dopoledne dala. Manžel pracuje a je taky unavený. O víkendu pracujeme na nemovitosti, kterou jsme podědili, a je značně zanedbaná…Chůvu nebo paní na úklid manžel nechce, vadí mu cizí lidé, a popravdě na to asi ani úplně nemáme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
26.7.21 12:47

Potřebuješ si odpočinout. Máš hlídání? Jak se zapojuje manžel? Nedávno jsem poslouchala podcast, kde psycholožka Vlaďka Bartáková říkala: nezazdrojovany rodič je nasrany rodič. Najdi si hlídání, paní na úklid, kupuj hotová jídla. Prostě cokoliv, co ti pomůže trochu dobít baterky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
26.7.21 12:55

Klid! Jsi pretazena, zřejmě i nevyspala a s dětmi nonstop, takže se ani nedivím. Pokud hlidani nemáte, at se zapojí manžel.
Dvě malý děti proste zahul jsou tak to je.
Ja taky řvu, když to jinak nejde, všichni občas řvou.
Jenze ty děti ty emoce strašně rychle přijmou za svoje a u nás je to skutečně tak, ze čím víc jsem v nervu ja, tím víc děti.
A to řvaní nakonec k ničemu nevede.
Přímo radu asi nemám, přeju hodně sil.
Na kazdyho to někdy padne a věř ze to s tebou určitě není tak špatný :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1540
26.7.21 12:58

Odpočinek :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
26.7.21 13:02

Já bych oproti ostatním doporučila další děti. To pomůže. :D

• Citovat
  • Upravit
26.7.21 13:02

Děkuju no… Ono všude v moudrých knihách píšou nikdy nezakřičet, nikdy neplácnout a já si říkám, že jsem matka Herodes. Ne, že bych své děti mlátila, ale přes zadek a plenu už teda dostali, a přes ruku po exkurzích do elektrické zásuvky taky. A s tím ječením, to je kapitola sama pro sebe, já ječím a sama cítím, jak tragikomická figura u toho jsem.
Syn se třeba zeptá: Proč jsme zapomněli svačinku? A já v ráži na to: Protože matka se stará debilní kráva…
A syn jde, kope do kamínku a ptá se - tamta paní je taky stará kráva?
Mým největším snem je někam na dva dny odjet, ale to mi hrozí tak za deset let nejdřív…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2808
26.7.21 13:06

Odpočinek.
Nemusíš být s dětmi 100 % svého času, naopak! Dalo by se říct, že s nimi asi nesmis být non stop. Prospěje to tobě, ale i jim. Když maminka nebude porad, bude chvíli pryč, budou si i ony tebe víc vážit :) a to jejich vítáni po tom, co se vratis, je vždycky nejkrasnejsi ;)
Zarid si hlidani, domluv se s chlapem na 2× týdně odpoledne, večer, o víkendu dopoledne/odpoledne, sezen si nějakou maminku, která má dítě/děti a pohlídala by, studentka, co teď bude o prázdninách rada za každou kačku :) a jdi si zacvicit, projít, nakoupit, s kamarádkou na kafe, lehnout, ke kadernici… a uzij si ten čas pro sebe, neměj výčitky, ze nejsi s nima. Protože když si najdeš těch par hodin tydne, pomůže to vám všem :)

A kdyz už začneš doma soptit a křičet a nadávat, zastav se. Zhluboka se nadechni, zacni žít v ten moment, v tu situaci. Mně stačí často jen si říct “pomůžu tím něčemu? Když tu budu křičet, změní se neco? Ne, většinou jsem akorát ještě víc naštvaná, pak je mi to líto, je to zbytečný…”, radši třeba na chvíli odejít vedle do místnosti a tam se opravdu vybouchat, vykricet, vyvztekat, nebo si jen lehnout a chvíli být sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
26.7.21 13:07

Když jsem začla být protivná i sama sobě, začala jsem užívat magnézium.

A platí to, že čím nervóznější rodič, tím víc prudí dítě/děti. Odpočinout si nemáš asi šanci, tak vymyslet způsob, jak uklidit sama sebe a pak teprve jít dořvat děti. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
26.7.21 13:09
@veselamuchomurka píše:
Děkuju za reakce, odpočinek moc nehrozí, jedni prarodiče jsou daleko a bohatě jim stačí přijet na návštěvu a děti pomazlit + já mám jen mámu seniorku a babičku přes devadesát, které nejsou úplně fit, takže nehrozí, že bych jim děti na dopoledne dala. Manžel pracuje a je taky unavený. O víkendu pracujeme na nemovitosti, kterou jsme podědili, a je značně zanedbaná…Chůvu nebo paní na úklid manžel nechce, vadí mu cizí lidé, a popravdě na to asi ani úplně nemáme

No me ted vzala chuva malou ven, za normalnich okolnosti bych sla do prace, ale jsem 31tt a jen lezim a asi lezet budu :lol:.. Chuva si bere 150 na hodinu -mam tedy 3 hodiny cas a :lol: stat me to bude 450,– za me jsou to nejlepe investovane prachy a i kdybys si mohla orazit 1× mesicne, tak to za to proste stoji… Jinak cestu nevidim… Proste si potrebujes odpocinout… Matky nejsou stroje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35432
26.7.21 13:20

To znám ;) Tenhle věk je děs :zed: Chce to občas vypnout :hug: Mě funguje brát s humorem hlášky skoro puberťačky, mít pochopení pro čtyřletou a ročáka občas prostě nechat dělat, co chce :oops: :lol:
Snažím se po nich neječet, takže večer mám vždycky pocit, že mi exploduje hlava :mrgreen:
Vedu dlouhý výchovný monology, a ony se mě nakonec zeptají, jestli už můžou jít :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
26.7.21 13:25

Je nás takových vic :lol: za mě to neni o odpocinku, ale o odreagování se, bytí bez tech malych teroristů. Ja jednou jecela tak, ze jsem se sama lekla. Jsme holt jenom lidi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí