Vztekání syna

36
9.8.21 12:49

Vztekani se

Dobrý den chtěla bych se zeptat, mam syna kterému je 26mesicu. Synovo chování se hodně zhoršilo vzteka se pláče hazí s hračky seda si na zem boufha hlavou o zem ma hysterické zachvaty k tomu mam 7mesicni dcerku kterou nejdříve měl rád potom dcera začala hodně plakat je dost ubrecena
Syn s toho začal mrkat zácpavat si ouška nedovoli segre aby si něco pujcila cokoliv si vezme hned ji syn vezme
Prosím jak přistupovat k synovi zkoušela jsem už všechno obejmout ho nechat vybrecet to je ještě horší
Přemýšlela jsem nad návštěvou psicholiga syn totiž vždycky byl hodný až teď zlobí
Moc děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37144
9.8.21 12:51

No a nepride si odstrčený? Že by si tim získával pozornost, která se mu třeba nedostává?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27745
9.8.21 13:03

Dvouletý k psychologovi?? prostě žárlí a vadím u řev mimina, nemůže si ho otec vzít na pár hodin aby měl pocit že je pro někoho důležitý?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
9.8.21 13:08

A co bude psycholog asi dělat s dvouletým dítětem? :roll: K psychologovi jdu spíš ty.
Předpokládám, že být hodný je u tebe synonymum dělá přesně, co chci. No tak bez, že i děti mají své názory, pocity, emoce, chtějí jednat podle sebe. Na tobě je ho vychovávat, ukazovat co ano, co ne. Je to běh na dlouhou trať.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
9.8.21 13:13

Nedělej nic, jen se připrav, že bude hůř. Mám děti ve stejném odstupu, teď jsou mladší dva roky a celé dny je to jen neustálý boj o pozornost rodičů, praní o hračky a starší má k tomu dokonale období vzdoru, což po něm mladší opakuje. Nevím, co bys chtěla po dvouletém dítěti, je to osobnost, ne zvíře, které poslechne na povel. Může to být i reakce na to, že sourozenec začal být větší součástí domácnosti, už není vše jen jeho a to se mu přirozeně nelíbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.8.21 13:19

K psychologovi :mrgreen: :mrgreen: Kvůli klasické batolecí pubertě spojené se žárlivostí :P Teď budu rejpavá, ale máš dvě děti s malým věkovým rozdílem, co si takhle něco zjistit o vývojových fázích v předškolním věku a celkově chování dětí?

Můj syn byl andílek do téměř přesně 3 let. Pak ze dne na den satan, co sebou háže o zem a ječí nonstop, s ničím nespokojený, všechno problém, všechno hnus a máma co něco chce ten největší :mrgreen: :mrgreen: Ani by mě nenapadlo běhat k psychologovi. Děti se musí vymezit.

A ty si najdi někdy čas jen na něj (když malá spí například), a taky manžel ať se víc zapojí a syn se necítí odstrkovaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11051
9.8.21 13:40

@bemen a jak sis to mateřství představovala? Ty nevíš nic o batolatech a jejich vzdorech? Navíc děti tak blízko sobě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2356
9.8.21 13:44

Prostě ho ten řev sejří, no. Co má dělat jiného než si zacpávat ouška. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.8.21 13:46
@bemen píše:
Dobrý den chtěla bych se zeptat, mam syna kterému je 26mesicu. Synovo chování se hodně zhoršilo vzteka se pláče hazí s hračky seda si na zem boufha hlavou o zem ma hysterické zachvaty k tomu mam 7mesicni dcerku kterou nejdříve měl rád potom dcera začala hodně plakat je dost ubrecena
Syn s toho začal mrkat zácpavat si ouška nedovoli segre aby si něco pujcila cokoliv si vezme hned ji syn vezme
Prosím jak přistupovat k synovi zkoušela jsem už všechno obejmout ho nechat vybrecet to je ještě horší
Přemýšlela jsem nad návštěvou psicholiga syn totiž vždycky byl hodný až teď zlobí
Moc děkuji za odpověď

Tahle věta by se měla uschovat v análech :P 26 měsíců byl hodný a teď zlobí, psichologa na něj! :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11051
9.8.21 13:52
@unuděná píše:
Tahle věta by se měla uschovat v análech :P 26 měsíců byl hodný a teď zlobí, psichologa na něj! :mrgreen: :mrgreen:

Jako mně se to zdá být hrozně těžko uvěřitelné, že si některi alespoň malinko nenastuduji vývojovou psychologii, než se stanou rodiči. Nicméně psychologa pro dvouleté dítě no problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
9.8.21 13:55
@unuděná píše:
Tahle věta by se měla uschovat v análech :P 26 měsíců byl hodný a teď zlobí, psichologa na něj! :mrgreen: :mrgreen:

Psychog udělá abraka dabra nebo da puilulku s rozbite dítě bude opravené s zase stoprocentně poslušne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.8.21 13:56
@Trojlístek píše:
Jako mně se to zdá být hrozně těžko uvěřitelné, že si některi alespoň malinko nenastuduji vývojovou psychologii, než se stanou rodiči. Nicméně psychologa pro dvouleté dítě no problem.

No já taky nic takového před porodem nestudovala, ale tak nějak jsem tušila, že ty děti nebudou jako panenky, kterým musíš jen zajistit základní potřeby a ony se budou nekonfliktně usmívat na celý svět :mrgreen: A ano, taky mě některé aspekty rodičovství zaskočily, ale psycholog? Ve dvou letech, protože dítě nepůjčí sourozenci hračku a vadí mu, že řve? To je hustý. Myslím, že zakladatelku čeká ještě hooodně nepříjemných zkušeností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2031
9.8.21 13:56

A proč by nemohla k psychologovi. Minimálně by jí něco o tom vývoji dětí pověděl. Jinak zakladatelko - nic se s tím nedá dělat. Když jsi na to dostatečně dobrá, tak podpořit, obejmout. Já se teda kolikrát už vztekám taky. Ono to přejde :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.8.21 13:57
@Dobrej_tym píše:
A proč by nemohla k psychologovi. Minimálně by jí něco o tom vývoji dětí pověděl. Jinak zakladatelko - nic se s tím nedá dělat. Když jsi na to dostatečně dobrá, tak podpořit, obejmout. Já se teda kolikrát už vztekám taky. Ono to přejde :hug:

Ona by mohla k psychologovi. To jo, proč ne. Ale tahat tam dítě, protože… no proč vlastně? Že začalo „zlobit“? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
9.8.21 13:58
@unuděná píše:

Já myslim že místo třeba deníčků by mohla existovat sekce „zlatý fond emimina“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí