Obavy z císařského řezu

Anonymní
29.1.21 10:04

Obavy z císařského řezu

Ahojky holky, zřejmě mě čeká jako druhý porod císařský řez, kvůli placentě praevia partialis (zadní strana), jsem sice 19
tt ale už se připravuji i na tuto variantu. No a teď k věci, zajímalo by mě srovnání klasickeho porodu a CS, od někoho kdo to může srovnat. Já měla první porod přirozeně a teď když si zjišťuji vše o CS tak mám docela hrůzu :zed: Zatím tedy samé negativa :?. Pokud byste měla některá čas, napsat mi vlastní zkušenost s císařem, byla bych moc vděčná a ráda :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4507
29.1.21 10:07

Vůbec bych se nestresovala předem, vždyť nejsi ani v půlce. Placenta se muže vytáhnout.

Jak říkala moje mati: Boj se, až to přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5028
29.1.21 10:18

Mám 2 sekce a vše proběhlo naprosto v pořádku a bez komplikací. Pár dní se mi špatně zvedalo a chodilo, po 14 dnech bych ani nevěděla, že nějaká sekce proběhla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4897
29.1.21 10:19

Zkus si to nastavit v hlavě, že placenta se vytáhne nahoru - určitě ještě může - a že to nakonec zvládneš zase přirozeně :kytka:
Jinak co se císaře týče, nebudu lhát není to žádný med (a to jsem měla sekci naprosto nekomplikovanou a měsíc po jsem o jizvě už v podstatě nevěděla). ale i tak pokud ještě někdy budu rodit podruhé, chci určitě rodit „spodem“. Ale samozřejmě přežít se to dá :nevim: důkazů po planetě běhá spousta :mrgreen:
Moc držím place :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
29.1.21 10:29

Placenta se může ještě posunout nahoru. Taky jsem to tak měla a strašili mě už od začátku císařem. Placenta se vytáhla nahoru a já měla takovou radost, že budu moct rodit normálně. A nakonec při porodu komplikace a já musela na akutní sekci (z úplně jiného důvodu). Takže to opravdu nemá cenu řešit dopředu, protože se kolikrát opravdu nedá říct co nastane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.21 10:40

Rodila jsem poprvé vaginalne, podruhé císař. Druhý porod byl pro mě byl mnohem hezčí, žádná bolest, porod jsem vnímala od začátku do konce, miminko mi přinesli každé tři hodiny na JIP a druhý den jsem šla na sestinedeli.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.1.21 10:47

První přirozeně, druhý akutní císař - opravdu hrozné bolesti i rekonvalescence, třetí plánovaný císař - úplná pohodička, vstala jsem sama po 20 hodinách a šla sama do sprchy a od té doby vše úplně normálka.

• Citovat
  • Upravit
2103
29.1.21 10:51

Ahojky :mavam: No já teda přímo srovnání Císař a normální porod nemám protože jsem zažila jenom císař :nevim: Každopádně se ti pokusím nějak v kostce popsat co a jak ;) císař může být buď plánovaný a nebo akutní. Já jsem bohužel zažila akutního protože malému začali strašně slábnout ozvy :( Měla jsem tedy celkovou narkózu nemohli mi dát spinální protože u té spinální se musí čekat až zabere A u mě to byl docela fofr proto se tedy rozhodli pro celkovou která se už tolik nepoužívá. Probrala jsem se na jipce a na chvíli mi přinesli ukázat malého a sestřička ho tedy zkusila i přiložit. Pak jsem ještě na chvíli usnula A vzbudila se až na oběd :mrgreen: v té době mi ještě pořád do kapačky kapali opiáty na bolest takže mě nebolelo nic jenom jsem cítila takovou jako slabost a motání hlavy trochu jako po flámu :mrgreen: jo malý se narodil brzy ráno nějak po třetí hodině a mě ještě ten daný den večer převezli z jipky na normální pokoj. To už mě samozřejmě odpojili všechny ty kapačky takže do mě nešlo nic na bolest A já čekala jaká to bude hrůza až to všechno bude přicházet k sobě. Na normální pokoj mě sestřička přivezla na vozíku ale klidně bych to zvládla i po svých ale to mi nebylo dovoleno :P Tak jsem si dala takovou rychlejší sprchu a převlékla jsem se do své vlastní noční košile protože erární nesnáším :lol: pořád jsem cítila takovou zvláštní slabost a trochu mě škrábalo v krku protože jak mi při celkové narkóze dávali takovou tu trubičku na dýchání tak mi trochu poškrábali krk ale to nebylo nic hrozného ;) Pokud jde o tu jizvu tak jsem necítila bolest v pravém slova smyslu ale takový jako nepříjemný tlak a tah nevím jak to přesně popsat :think: Ale pořád jsem čekala že ta největší bolest a hrůza přijde a nepřišlo vůbec nic. 2. Den ráno jsem se nasnídala a po snídani mi přinesli malého na pokoj a už jsem se o něho mohla normálně starat a fungovat. Jen teda to kojení úplně zpočátku nešlo ale to se vzdaluju. Domů nás propustili po pěti dnech. Jako za mě ten císař prostě ta operace jako taková nebylo nic tak hrozného pro mě byla nejhorší ta psychika než se začalo operovat protože jak malému padaly ozvi tak jsem měla úplně hrozný pocit že mi umírá dítě a já s tím nedokážu nic dělat :,( No a pak mě taky mrzelo že jsem tam neměla manžela jelikož ten u porodu být nechtěl a prostě jsem tam byla sama ale říkám to je ta psychická stránka a tebe asi víc zajíma ta fyzická stránka věci a to teda za mě mi připadá úplně v pohodě. Omlouvám se za román snad tě to trošku zbaví strachu z císaře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
29.1.21 12:59

Já rodila akutní sekcí a naprostá pohoda :nevim:
Hned druhý den jsem šla na normální pokoj. Mléko se rozjelo úplně bez problémů. Jizva krásná. Vše ok. Jestli budu ještě někdy rodit, tak bych chtěla znovu sekci :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
29.1.21 13:03

Taky prispeji prispevkem s CS. Byl planovany, nicmene se celkovou narkozou, protoze spinalni nezabrala. Vse v pohode. Miminko krasne AS, ja bez potizi. Po nejakych dvaceti hodinach jsem vstala a mela mimnko u sebe. Treti den jsem litala jako fretka. Ano, bricho boli, ale zazila jsem treba laparo slepaku, kde me prasknul nejaky vnitrni steh a CS byla proti tomu pohoda. Asi zafunguje i to, ze mamka je plna endorfinu. Nebala bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.21 13:10

Holky děkuji moc za zkušenosti a názory, už jsem se hodila celkem do klidu, že kdyby náhodou tak to nebude taková hrůza a zvládnu to stejně jako vy. Děkuji moc :kytka:

• Citovat
  • Upravit
23
1.2.21 10:26

Ahoj, mám za sebou císaře teď v prosinci. Vzhledem k tomu, že se bojím i braní krve, jsem se bála jako čert kříže a trvala na přirozeném porodu. Bohužel po 30 hodinách kontrakcí, které nikam nevedly, bylo rozhodnuto. Ano, je to operace, ale asi fungují hormony nebo co - po 10 hodinách jsem vstala, první dva dny byly nepříjemné, jednak taková směs bolesti/tlaku, jednak i opatrnost, byla to moje první operace a nevěděla jsem, čím si nemůžu a můžu ublížit. Po dvou dnech jsem šla domů (v porodnici měli frmol :-D). Po týdnu už mnohem lepší, po dvou týdnech jsem už ani nevěděla, na gyndě při kontrole jizvy jsem se dr. skoro rozbrečela, že na další musíme chvilku počkat a né na to hupnout hned, klidně bych do toho šla… Kamarádka se po těžkém přirozeném vzpamatovávala mnohem déle a nikdy nevíš, jak to zrovna u tebe půjde. Suma sumárum, příště bych zase ráda zkusila přirozeně, ale když to nepůjde, už nebudu tak panikařit, dalo se to v pohodě přežít :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí