Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj holky. Jak vidíte z nadpisu, mám obavy. Je to snad jediná nemoc, ktere se bojim, proto vse důkladně myju, tepelne opracuju atd. Jsem 27 tyden tehotenstvi a dala jsem si 2 redkvicky, umyla jsem je odkrajela to zelené, vsak víte jak to myslím. No a jedla jsem, asi treti kousnuti a citila jsem hlinu, nevim jak je to mozne, asi byla dole, samozrejme jsem to vyplivlacetla jsem ze inkubacni doba je 3-70 dni, ale že tam hrozi umrti ditete atd. Fakt se ted bojim, nebim kdy na krev, nevim za jak dlouho by to ublížilo miminku
Prosim poraďte, napište, děkuji
Myslim ze zbytecne prehanis ![]()
Klid, zbytečně to řešíš. Když si vezmu, kolik tehuli jí bez obav hermelín, sushi nebo tatarák, tak by bylo úmrtí dětí fakt masakralni
z trochy hlíny na redkvicce fakt nic nehrozí
Klid, zbytečně hystercis. Buhvi co každá druhá tehule nesni třeba v restauraci, tam se kolikrát s mytim zeleniny moc neparou, to by muselo umřít každý druhý dítě…
No, když vezmu, jak často můj syn olizuje ruce po příchodu zvenku, než mu je stačím umýt, nebo kolik zeleniny, hermelínu a všeho,, nebezoečného" jsem v těhotenství snědla, divím se, že tu ještě jsne všichni zdraví a živí. Uklidni se, riziko nákazy vůbec není tak vysoké, jak všude straší. Přestaň číst blbosti na netu, to ti ubližuje nejvíc.
@Bídžej to nevím, zkusim pohledat.
Holky prý za hlína.. většinou to je prý z tech redkvicek tak se jen ptám. Jak říkám nejsem nejmladší, dite po ivf , tak se tedy omlouvám ![]()
Já jsem se ládovala sushi, tatarákem, krvavými steaky, neomytým ovocem hned po utržení.....kromě pochodu střev se nic nedělo, malá je zdravá jak řípa
Strašně se to teď hrotí, vždyť ten strach nadělá daleko větší neplechu než to, čeho se bojíme…Jako neříkám vypít syrový záprdek nebo sníst smradlavé maso, ale proboha, kousek hlíny, kterou jste navíc vyplivla… ![]()
@Kriss Tina @Aduš8 holky děkuji, možná hystercim protoze jsme uz meli salmonelozu , e-coli.. prostě samé krásné nemoci ![]()
Jinak děkuji za normalni reakce ![]()
@iPodPrd děkuji za reakci
možná neco pozrela, nevím, dávám si pozor. No jo, i internet dělá své. Většinou to je právě z té hliny at uz na redkvickach, kedlubnech .. atd. Budu tedy víc v klidu ![]()
Za mne je to absurdni, ale to uz tu predchozi psali. Nicmene to byla redkvicka z normalniho obchodu? Velmi pravdepodobne zadnou hlinu ani nevidela, tyhle zeleniny se casto pestujou hydroponicky, zvlast v zime redkvicku z hliny bych spis necekala.
@FenekUsaty kéž bys měla pravdu, byly z lidlu a hlína na nich právě byla no ![]()
Ahoj holky. Jak vidíte z nadpisu, mám obavy. Je to snad jediná nemoc, ktere se bojim, proto vse důkladně myju, tepelne opracuju atd. Jsem 27 tyden tehotenstvi a dala jsem si 2 redkvicky, umyla jsem je odkrajela to zelené, vsak víte jak to myslím. No a jedla jsem, asi treti kousnuti a citila jsem hlinu, nevim jak je to mozne, asi byla dole, samozrejme jsem to vyplivla
cetla jsem ze inkubacni doba je 3-70 dni, ale že tam hrozi umrti ditete atd. Fakt se ted bojim, nebim kdy na krev, nevim za jak dlouho by to ublížilo miminku 
Prosim poraďte, napište, děkuji