Občanka - změna podoby

lucenka
1.7.19 15:03

Pokud si není podobný, tak to není platný doklad a do zahraničí bych s ním nejela a a nechala udělat novou.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24992
1.7.19 15:05

Pokud si není podobný, tak novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3289
1.7.19 15:05

Občanka stojí 50 Kč..Pokud si není podobný, neriskovala bych. Tehdy jsem se na úřadě taky ptala, co mám brát jako změnu podoby. A bylo mi řečeno, že záleží na daném člověku jak to vyhodnotí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20867
1.7.19 15:07

@eva.pass odpovedela jste si sama. Musi na dokladu byt 100% poznat. Pokud neni, tak na hranicich a kontrolach budete mit problem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
1.7.19 15:07

Tak jako podobný si je, ale přece jen, už to není mimino s naducanými tvářičkami, ale dvouleté dítě :) tak nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4511
1.7.19 15:09

@eva.pass dcera má občanku i pas od roka ted jsou jí dva roky a pro jistotu vyměním obojí. nebudu riskovat že kvůli tomu přijdeme o dovolenou, pro děti občanka a vlastně ani pas není nic drahýho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
1.7.19 15:18

My jsme dělali malému pas po narození a přímo nám bylo řečeno, že po roce vyměnit, že platnost pět let udávají podle zákona, ale musí si dítě být opravdu podobné. Jelikož se malý narodil černovlasý a zůstaly mu jen blond vlasy, tak jsme měnit opravdu museli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.7.19 15:18

Riskuješ, že ti dítě někde odeberou. Vyřiď novou nebo udělej pas. Já do pěti let dítěte měním každý rok bez ohledu na to, jak moc si myslím, že si děti jsou podobný.

• Citovat
  • Upravit
53518
1.7.19 15:29
@eva.pass píše:
Ahoj, syn má loni vyhotovenou občanku, to mu byl jeden rok. platnost je 5 let nebo do změny podoby. teď ve dvou letech vypadá jinak a nechat mu dělat novou se mi moc nechce. chystáme se na dovolenou, kde ji bude potřebovat.. má s tím někdo zkušenost? dělali jste novou občanku, nebo jeli na starou?

Nechala jsem dělat novou, ač se mi nechtělo. Nebudu se na letišti s nikým dohadovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
1.7.19 15:55

Nas u dceriny obcanky delane ve 2 letech rovnou upozornili, ze u tak malych deti je to jen cca na rok. Platnost je teda 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
1.7.19 16:13

@eva.pass v podstate sis odpovedela sama. Pokud si uz neni podobny, tak potrebuje novy ;) co budes delat, kdyz to to nahodou neuznaji, zrusite dovcu? Radsi udelej novou at mate klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21530
1.7.19 17:09

Pokud si dítě není podobné, nemá platný doklad. Takže určitě udělejte nový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
1.7.19 17:20
@eva.pass píše:
Ahoj, syn má loni vyhotovenou občanku, to mu byl jeden rok. platnost je 5 let nebo do změny podoby. teď ve dvou letech vypadá jinak a nechat mu dělat novou se mi moc nechce. chystáme se na dovolenou, kde ji bude potřebovat.. má s tím někdo zkušenost? dělali jste novou občanku, nebo jeli na starou?

Kč tohle pořádně nechápu. Viděla jsem fotku malé neteře a teď v deseti tam ty rysy prostě jsou… Nos, brada, tváře. Tak záleží no, já se jim na to asi vyprdnu třeba při cestě na Slovensko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
1.7.19 18:17
@eva.pass píše:

Měnila jsem. nestoji mi to za problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová