Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
zajímalo by mě, jestli máte někdo zkušenost s nabytím občanství prohlášením tak, jak je možné od 1.1.2014.
Konkrétně jak dlouho to trvalo od podání žádosti a případně jakékoliv další informace ![]()
Vim, ze jak budes mit vsechno:zdrav.poj.,financak, o nedluznosti, ze zamestnani…a zkouska z cestiny a realii, to musis mit, ze? davas to na Krajsky urad, oni maji 30 dnu na to, pak predaji na Min, vnitra, kde maji na to 6 mesicu.
@toooja To právě u nabytí občanství prohlášením neplatí. Nedodávala jsem žádná potvrzení. Jen vysvědčení (abych doložila trvalý pobyt) a oddací list, to je všechno. Mě paní na matrice tvrdila, že do 6 týdnů by mělo být hotovo, jen mě zajímá reálná zkušenost.
Nu neim teda…jsem obcan, a manzel ma trv. pobyt, a musi absolvovat prave, co jsem napsala. ![]()
@toooja píše:
Nu neim teda…jsem obcan, a manzel ma trv. pobyt, a musi absolvovat prave, co jsem napsala.
Zřejmě tvůj manžel nesplňuje podmínky pro výše uvedený způsob nabytí občanství a musí podstoupit klasickou proceduru.
@mag píše:
Zřejmě tvůj manžel nesplňuje podmínky pro výše uvedený způsob nabytí občanství a musí podstoupit klasickou proceduru.
@toooja Přesně tak. Tohle je novinka od nového roku, a je k tomu milion podmínek, co člověk musí splnit, aby to občanství takhle nabyl.
@mag Taky žádné zkušenosti?