Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Lidunka25 píše:
Ja ziju v USA a pristi rok budu zadat o USA obcanstvi, tim ze jsem tu vdana Ceske obcanstvi nestratim. Pokud bych tu vdana nebyla a chtela usa obcanstvi tak bych se musela vzdat ceskeho.
Narozenim a manzelstvim muzes mit dvoji obcanstvi, ale myslim, ze staty museji mit nejakou dohodu nebo co.
Zkus se mrknout na stranky ceske amba:,–(y dane zeme, tam urcite info je, ja tam nasla to svojeze obcanstvi nestratim. A malej taky ne. Ten uz ma oba rodne listy, jak cesky tak americky
Ahoj Lido, tak jsem tady na tebe narazila, nevim, jestli si me jeste pamatujes. taky jsem z LA, psaly jsme si a pak jsem se asi nedostala delsi dobu k odpovedi…
![]()
Tak te jen chci aspon timto pozdravit.
Jsme ted v cechach, na 2 a pul mesice, neskutecny!
A jen jeste abych prispela k diskusi o obcanstvi.. dceri je rok a obcanstvi ma 4, vsechny ziskala narozenim. manzel ma israelsky a rakousky, ja cesky a dcera se narodila v usa. takze chaos. ![]()
Presne jak uz nekdo rikal, ze narozenim muzes mit vice obcanstvi. Nasi kluci se narodili v UK a maji kazdy 3 obcanstvi (ceske, britske a australske) Ovsem vyrizovani Ceskeho obcanstvi trva neskutecne dlouho. To bych tu mohla napsat roman:) Britske a australske trvalo kazde asi 14 dni, na ceske jsem poprve cekali 4 mesice, ted je mladsimu 6 mesicu a porad mame dalsi mesic cekani pred sebou… A to nemluvim co vsechno po me na uradech chteji!! Ostuda…