Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky ráda bych se zeptala tady, protože už mě nic jiného nenapadá. Mám čtyřletého syna, který mi poslední dobou přijde ne úplně ve své kůži. On teda nikdy moc nejedl, a byl spíš hubeňour, teď ale nemá chuť k jídlu vůbec. Ve středu něco málo snědl a pozdě večer zvracel. Ve čtvrtek měl dietu, jen piškoty, rohlíky, čaj a v pohodě. Pátek už jedl normálně a nic, ale v sobotu ráno zase zvracel. A to jsem si myslela že to byla jen nějaká jednodení chřipka. Divné mi ale je že nemá průjem, spíš zácpu
No a protože to neni poprvé co to takhle má tak mě napadlo, jestli nemůže mít nějakou potravinovou alergii. Jak se projevuje? Jo, ještě si stěžuje že ho píchá na patře v pusince. Vůbec nevim co s nim, je takovej bledej a taky ho každou chvíli bolí hlava. Díky za reakce.
Okamzite doktor! Pusa ho sice muze bolet jen kvuli aftum, ale nepodcenovala bych to. Muze to byt kravina, ale treba ho doktorka posle na sono zaludku. Jistota je jistota.
Syn má posledních pár dni úplne stejne potíže, řekla bych, že je to nějaký lehčí průběh virove gastritidy. Ted to ve školkách řádí. Dokud nezvraci často a nemá teplotu, tak to resim jen lehčí stravou, když nemá chuť, tak ho nenutím jíst, jen teda kontroluju, aby hodně pil. K doktorů zatím nejdem.
Já bych s ním zašla, mě by znepokojovala kombinace bolest hlavy, zvracení a bledost
Tak na pohotovost bych nesla, pokud dostatecne pije. Ale zitra k detske jo, hned rano, na lacno, aby pripadne hned mohli vzit i krev.
Kdy měl stolici naposled? jinak mě dcera zvracela při herpangíně, afty v puse i na mandlích, teplota, zchvácená..nechtěla jíst
@Alumina Jestli to není poprvé, co má podobné obtíže, tak je určitě na místě podrobnější vyšetření. Jednou bych to klidně přičítala nějaké viróze, ale opakovaně stejný průběh to asi infekce nebude.
Ty bolesti hlavy nemá s tim že teď zvrací, nezávisle na sobě. Mě znepokojuje že mu poslední dobou každou chvíli něco je
Přemýšlela jsem i jestli to nemůže být psychické. Čeká nás očkování na meningokoka a on se toho hodně bojí… Ukňouranej a jakoby unavenej lehací je vždycky když o tom začnu ![]()
K doktorovi se s nim samozřejmě chystám, jen nevim co mu zítra budu řikat že mu je, když teď už se zdá zase úplně v pořádku…