Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky chci poprosit malej ma teploty no docela vysoky 39 s odpočtem -5… 38.5 a zorvna jak na potvoru sobotu nikde otevreno a jeste vecer
a doma nic jen paralen muzu mu to dat? kolik a za jak dlouho mu to pomuže malému budou v Listopadu 3 roky děkujuu
@Hanca1012 Paralen může, dávkování dle příbalového letáku a váhy (nevím, jestli máš doma dětský nebo „klasický“).
jen mě docela překvapilo, že nemáš doma žádné léky pro malé dítě. Já toho mám pro děti už víc, než pro nás dospělé.
@Svistice přesně aspoň na srážení teploty mít neco vždycky u sebe ne ![]()
@kterk píše:
@Svistice přesně aspoň na srážení teploty mít neco vždycky u sebe ne
Tak má ten paralen. Lepší, než nic. Já teda mám antypyretika na nurofenové a pralenové bázi v různých formách, protože jedno dítě od útlého věku nepozře sirup a druhé zase nesnáší čípky. Navíc jsem u obou zažila stavy, kdy horečku doprovázelo buď zvracení nebo průjem, takže jsem to musela dávat tak, aby to v sobě udržely. A ještě jsem potřebovala srážet teplotu maximálně co 4 hodiny.
Příspěvek upraven 29.10.16 v 20:36
Mi nedávno přijeli z UK takže líky jsem sebou nebrala, a malej má paralen sirup detský ale nemá tam toho hodně max na 2 daávky potom už asi nic nevyždímám zítra taky všude zavřeno při nejhorším zajedu nekam do velkoobchodu kde mají otevřeno ale bojím se přes večer aby mu ty 2 dávky stačili a proto se raději ptám ještě na ten paralen.. bohužel mám jen dospělí když mu dám do čaje čtvrtku nebo pulku? neuškodí mu to nějak je to fakt jen přes noc.
@Svistice tak tak, mala ještě donedávna sirup nepozrela, ale teď už mám vše a různé druh paralen Nirofen i panadol
@Hanca1012 dala bych to podle váhy záleží jak psala @Svistice kolik váží a a jaký mas paralen
@Hanca1012 píše:
Mi nedávno přijeli z UK takže líky jsem sebou nebrala, a malej má paralen sirup detský ale nemá tam toho hodně max na 2 daávky potom už asi nic nevyždímám zítra taky všude zavřeno při nejhorším zajedu nekam do velkoobchodu kde mají otevřeno ale bojím se přes večer aby mu ty 2 dávky stačili a proto se raději ptám ještě na ten paralen.. bohužel mám jen dospělí když mu dám do čaje čtvrtku nebo pulku? neuškodí mu to nějak je to fakt jen přes noc.
klidně bych daa čtvrtku dospělýho. možná spíš trochu větší čtvrtku. najdi si na netu dávkování dětskýho sirupu, podle váhy, kolik je v 1ml, a kolik ml se dává, a spočítej si, kolik dospělýho. ten je 500mg. ale tipuju, že pokud je to průměrný dítě, bude ta větší ze čtvrtek akorát
Jak silný paralen máš? Je to 500 mg, 200 mg…?
Tady je příbalový leták u Paralenu 500, kde píší, že: „Děti do 6 let věku. Vzhledem k množství léčivé látky v přípravku, není přípravek určen pro děti do 6 let věku. Dětem od 3 let je možno podat Paralen 125 tablety“.
http://www.pribalovy-letak.cz/12-paralen-500
Takže v zoufalství bych podala dítěti (zvlášť u vysokých horeček) 1/4 tabletky, pokud se tedy jedná o Paralen 500.
38,5 po odectu osobne jeste nesnizuju, ale zalezi, jak mu je. Jinak dotaz byl zodpovezen.
Panadol a paralen mají stejnou účinnou látku, takže odstup mezi jednotlivými dávkami by měl být minimálně 6 hodin.
Takže na dnešní noc by Ti měl stačit ten zbytek sirupu a zítra zajeď do lékárny.
Jinak dítě 9-12 kg může dle příbalových letáků 600 mg/paracetamolu denně -takže čtvcrtku paralenu 500 4× denně, 13-16 kg dítě 750 mg denně (= 4× denně necelou půlku paralenu 500), dítě 17-20 kg 1 g paracetamolu, takže 4× denně půlku paralenu 500).
Existují i nonstop lékárny..většinou u nemocnic..ať jste brzy fit!
@Hanca1012 Jo a pokud budeš dávat prášek, tak to nerozpouštěj v čaji. Normálně nadrť mezi lžičkama a přidej k tomu trochu medu, přesnídávky, jogurtu nebo šťávového sirupu a ať to spolkne.
Jojo holky 500mg paralen… non stop lekarny super ale tezsi kdyz bydlim na vesnici a nemam jak momentalne dojet