Teplota a zrovna víkend

Napsat příspěvek
Velikost písma:
113
29.10.16 22:01

@Lidym muj malý to tak má hlavičku teplou i tělíčko a ruce a nožičky studené.. pak je to těžké zakrýt či né?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
29.10.16 22:07

@Hanca1012 Tak 3HE psala, že by se neměl dělat se studenýma končetinama. Má těch 39? Co mu dát jen studený kapesník na čelo? Nebo si zavolej na pohotovost a zeptej se, co máš v tomto případě dělat. My to tak děláme, když je něco vážného a nevíme co s tím. oni buď poradí, nebo řeknou přijeďte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
29.10.16 22:13

@Hanca1012 pokud horečka nedosáhla svého vrcholu, tak jsou studené ruce a nohy. Nesrážet a tělo lehce přikrýt. Můžete dát i ponožky na nohy… Až dosáhne horečka svého vrcholu, tak budou ruce a nohy teplé. V té chvíli záleží na tom, jak vysoká je teplota… a také v jakou noční dobu ji dítě má - člověk by pro dítě udělal cokoli, ale asi se vám nebude chtít držet stráž u spícího dítěte 8)… takže podle situace bych asi lék na snížení horečky dala. Pokud je to možné, je lepší po dosažení vrcholu horečky místo léků dát na nohy ponožky vymáchané ve vlažné octové vodě - a také ovinout zápěstí kapesníkem s octovou vodou. Máchat po 10minutách a obkládat cca půl hodiny - potom ještě půl hodiny počkat… a jestli teplota neklesne, tak tedy dát léky. Ale opět záleží na teplotě - jak je vysoká… a také na tom, jestli dítě bolí třeba hlava nebo v krku… to bych asi léky dala dříve… ony sráží teplotu a také snižují bolest.

Proč je nutné aby horečka dosáhla vrcholu? - protože je to maximální boj těla proti bakteriím a virům. Pokud se horečka sráží dříve, tak se tělu zabraňuje v boji s nemocí a nevytváří si protilátky. Potom také nemoc déle trvá… protože se pořád zabraňuje dosažení vrcholu horečce.

Ale záelží to i na tom, jak to dítě snáší.. já sama jsem nedávno prodělala angínu a měla jsem tři dny vysoké horečky - a musela jsem fungovat u dítí, tak jsem si dávala paralen. V pátek večer jsem už mohla horečkovat, tak jsem chtěla nechat horečku působit - no, nešlo to… zimnice se nedala vydržet… zase jsem skončila u paralenu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
29.10.16 22:15

@Lidym Dobře dekuji tak aspon vím že zabaly ne když má studený končetiny ja si myslím že to nějak zvládnej při nejhorším mu ten paralen dam do caje radši čtvrtku kdyz to nepomuže tak ještě ty octový ponoky i když to slyším prvně má s tim někdo zkušenosti zabíra to? no a v pondělí hned mažu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
29.10.16 22:15
@Lidym píše:
@Hanca1012 Tak 3HE psala, že by se neměl dělat se studenýma končetinama. Má těch 39? Co mu dát jen studený kapesník na čelo? Nebo si zavolej na pohotovost a zeptej se, co máš v tomto případě dělat. My to tak děláme, když je něco vážného a nevíme co s tím. oni buď poradí, nebo řeknou přijeďte.

Myslím, že s teplotou 38,5 se v pohodě dá počkat do rána.. hlídat ji.. a až bude mít horké ruce a nohy, tak teprve dávat obklady na ruce, nohy, čelo. Ono to neklesne o moc, ale mě se u dětí povedl i celý jeden stupeň, někdy ale jen desetinka.. a musela jsem nakonec dát léky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
29.10.16 22:16
@Hanca1012 píše:
@Lidym Dobře dekuji tak aspon vím že zabaly ne když má studený končetiny ja si myslím že to nějak zvládnej při nejhorším mu ten paralen dam do caje radši čtvrtku kdyz to nepomuže tak ještě ty octový ponoky i když to slyším prvně má s tim někdo zkušenosti zabíra to? no a v pondělí hned mažu.

já s tím mám zkušenosti :-)
napsala jsem už.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
29.10.16 22:25
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2780
29.10.16 22:31

@3HE Ano, 38,5 se dá. Mě vždycky vyleká 39 a víc, protože jsem ji u sebe nezažila. Minulý víkend jsem měla nevl. syna 8 let a ten měl tu jednodenní horečku přes 39, tak dostal 2× půl paralenu 500.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
29.10.16 23:05
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
29.10.16 23:06

No, u těch malých dětí má člověk větší strqach…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
113
30.10.16 02:38

@3HE @3HE tak dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
30.10.16 21:26

@Hanca1012 Jak jste to zvládli přes noc? a co přes následující den? objevily se další příznaky nějaké nemoci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí