Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Hanca1012 píše:
Jojo holky 500mg paralen… non stop lekarny super ale tezsi kdyz bydlim na vesnici a nemam jak momentalne dojet
Na non stop lékárny se moc nespoléhej. Jednou jsem hledala a v celém středočeském kraji žádná, která by měla otevříno po 10h večer neexistovala, nejbližší se skutečně 24 hodinnovým provozem byla v Thomayerce.
Ale Dr. Max nebo Benu v nákupních centrech mají zcela bežně otevříno i o víkendech.
@blumen píše:
38,5 po odectu osobne jeste nesnizuju, ale zalezi, jak mu je. Jinak dotaz byl zodpovezen.
Přesně tak, taky 38,5 většinou nesnižuju. Včera večer ji kluk měl taky, nijak jsem nsrážela a ráno se probudil úplně v pořádku. Tělo není hloupé a horečka pomáhá imunitnímu systému v boji s nemocí.
@Hanca1012 Mě když nepomohl Nurofen ani dětský Paralen, vždy zabraly zábaly. Namoč ručník do vlažné vody, zabal tělo, ne ruce a nohy a hodně přikryj teplými dekami.
38,5 nesnižuji, ale všimla jsem si v týdnu, že sirupy na teploty pro děti prodávají i v DMku, možná by se dal sehnat i na benzince.
@Svistice píše:
Na non stop lékárny se moc nespoléhej. Jednou jsem hledala a v celém středočeském kraji žádná, která by měla otevříno po 10h večer neexistovala, nejbližší se skutečně 24 hodinnovým provozem byla v Thomayerce.
Ale Dr. Max nebo Benu v nákupních centrech mají zcela bežně otevříno i o víkendech.
to je mimochodem nesmysl -zde je seznam lékáren s nepřetržitým provozem, které opravdu mají nepřetržitý provoz -Praha
http://www.prahainfo.cz/…A9k%C3%A1rny
Jinak také bydlíme v obci, kde není lékárna a vše je autem, ale máme sousedy s malými dětmi, takže tam by v tomhle případě vedla má cesta.
@Hanca1012 Zrovna jsem měla měla asi 5 hodin v kuse 39,2 a Paralen mi vůbec nezabral, po těch 4 hodinách jsem si vzala druhý a zase nic. Nakonec jsem si dala octové ponožky a ejhle, teplota nikde. Myslíš, že by to snesl na nohou, aspoň půl hoďky?
@Sofierules Psala jsem o středočeském kraji - nejbližší byla v Praze, tedy nějakách 60 km daleko.
A v Praze před 2 lety jsem sháněla lékárnu brzy ráno v sobotu a z dětské pohotovosti ve VFN mě odkázali akorát na Belgickou nebo Thomayerku. Jestli se situace zlepšila, tak jen dobře.
@Lidym píše:
@Hanca1012 Mě když nepomohl Nurofen ani dětský Paralen, vždy zabraly zábaly. Namoč ručník do vlažné vody, zabal tělo, ne ruce a nohy a hodně přikryj teplými dekami.
u tohoto pozor - jestli má dítě studené ruce a nohy, tak se nemá dělat zábal.
@3HE píše:
u tohoto pozor - jestli má dítě studené ruce a nohy, tak se nemá dělat zábal.
U horečky jsem nezažila studené ruce a nohy. Děkuju za upozornění.
@Svistice píše:
A u zábalů nepřikrývat dekama!
To mi poradila zdravotní sestra. Čím bys přikryla? To bys ho nechala jen v tom studeném ručníku?
Mě tenhle způsob pomohl snad 3×. Dávala jsem ten Nurofen, Paralen čípky a nic to neudělalo.
Příspěvek upraven 29.10.16 v 21:41
@Svistice aha pardon, přehlédla jsem středočeský kraj-Praha je pokrytá velmi dobře
@Lidym Me zase dr. A sestra nabadaly, at hlavne neprikrivat. A jé to logické, tělo potřebuje to teplo odvedst odparením te vody, ne se zaparit.
A děti v tom byly maximálně pár minut, dokud byl ručník nebo plena chladivy.
A u ctyricitek jsem u obou dětí zažila jak ledove, tak i mramorovane končetiny a zimnici (tu mám při teplotě i ja).
@Svistice Já ledové končetiny u nikoho nikdy nezažila. Já osobně teploty nemívám, jen když mám něco hodně vážného.
@Akivasha pri ejhorším to skusím to je jasné lepší než do nej rvát léky který nejsou pro tak malé deti kažopádně v pondělí mažu do lékarny se připravit takhle už dál néé je to hruza.. ale moje blbost hlavně že mám doma kapky na rýmu to je duležitéé ![]()