Neštovice u dětí a já 7. týden těhotenství

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.10.16 08:36

Neštovice u dětí a ja 7tt

Ahoj. Objevili se u nás neštovice aja zjistila těhotenství. mam teď obavy, aby to neublížilo miminku. Jsem asi tak 7tt, k dr jdu až za týden, ma dovolenou. mluvila jsem jen se sestrou a ta mě dost vyděsila. o malou pečují a čekám, ze to dostane i druhé. takze budu tak v nestovicovem prostředí cca 4 týdny.
Mám hrozný strach, ja je tedy jako malá prodělala, ale mám pocit, ze mě teď svedi celé tělo. udelalo se mi hrozně akné, ac na to netrpim a taky afty a opary. takze asi vody na mě působí.

Pečovala jste některá na začátku trhu o děti s neštovicemi? Děkuji.
Anonym_nechcito ještě šířit, kdyby to nedopadlo.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
776
29.10.16 08:48

Ahoj. Malá měla neštovice když jsem byla v 8tt, všichni mě uklidňovali, že pokud jsem je měla můžu být v klidu. Neštovice v těhotenství jsou nebezpečné těsně před porodem jen pokud by si je dostala ty. Užívej těhotenství :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
29.10.16 08:48

Pokud si neštovice v dětství prodělala nic ti nehrozí, nevyšiluj, akné, afty i opary můžou být k těhotenství nebo virové. Já v tomhle těhotenství měla ze začátku taky otřesné akné na které normálně netrpím. A kůže mě od podzimu do jara svědi taky.

Příspěvek upraven 29.10.16 v 08:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
29.10.16 08:49

Pokud jsi neštovice měla, bud v klidu, máš v těle protilátky. A oparů na rtech jsem měla v těhotenstvích X a děti mám zdravé.
Snaž se nenervovat, stres ti ublíží víc než ty neštovice u dětí…U nás probíhaly pokaždé naprosto v klidu, pár dní pupínky a teplota a do týdne hotovo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58833
29.10.16 08:50

Anonymko dokonce 2×. Jednou to bylo cca od 5tt, kdy onemocněla dcera a potom syn, takže cca měsíc mezi nemocnými dětmi. Všechno bylo a je v pohodě, neštovice jsem prodělala jako malá. Letos v létě se mi to stalo znovu. Tentokrát jsem byla asi 8tt a opět to trvalo měsíc, protože je měli 2 nejmladší děti z toho ten mladší měl čerstvě rok a starší je měl mezi angínami. Miminko se vyvíjí naprosto normàlně a vše je v pořádku.
Pokud jsi ty sama neštovice měla tak se neboj, protože máš protilátky. Řešila jsem to i s gynekoložkou. Problém je jenom pokud žena neštovice neprodělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.10.16 08:57

Děkuji za uklidnění, snad si to rodiče pamatují dobře, ze jsem je měla. Stejně s tím nic nenadělám. jen si říkám, at se osype už i mladší, at se to tak netáhne:-(

• Citovat
  • Upravit
58833
29.10.16 09:11

Anonymní počítej, že mladší se osype +- 14 dní po starším pokud se nemohli nakazit společně. A většinou ten druhý má horší průběh. U obou mladších dětí to tak bylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
29.10.16 09:37

Ja to řešila kolem 15tt a dr mi tedy řekla, ze i když jsem je měla, tak to problém byt muze a to na zacatku a ke konci těhotenství. Byla jsem ve druhem trimestru, tak jsem to víc nezkoumala. Nicméně ber to tak, ze v kontaktu s infekčním dítětem uz jsi byla, takže teď nema smysl to nějak zpětně řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
29.10.16 10:09

Pokud jsi je prodělala, tak nic nehrozí. Naše holky je měly, když jsem byla nějaký 12.tt, tuším. A vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85295
29.10.16 10:19

Kdyz jsi je mela, tak to neres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
29.10.16 10:44

Pokud si nejsi jistá, že jsi je prodělala, tak Ti MUDra může vzít krev na protilátky - mně to dělala, měla jsem chvíli před porodem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
29.10.16 12:05

Pokud jsi je měla, tak bys je podruhé už chytit neměla, i když i to se stává, pokud si tělo na poprvé nevytvoří dostatek protilátek. Jestli chceš mít jistotu, nechci v laborce nabrat krev na protilátky, můžeš si to i zaplatit a máš to rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
29.10.16 12:23

Kamarádka měla neštovice 2× za život. Jednou jako dítě, jednou jako dospělá, když byla nemocná a měla oslabenou imunitu je chytla od svého syna. Já měla neštovice poprvé v 26.letech a melej byl ještě miminko a neštovice nechytl ode mě. Ale měla jsem je nějaké slabé..osypaly se mi jen ruce, břicho a záda a teplotu jsem měla jen jeden den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
29.10.16 12:31
@Anonymní píše:
Děkuji za uklidnění, snad si to rodiče pamatují dobře, ze jsem je měla. Stejně s tím nic nenadělám. jen si říkám, at se osype už i mladší, at se to tak netáhne:-(

V tom pripade bych si nechala udelat test dma protilatky. Pokud pochybujes, zes je prodelala, budes aspon vedet, jak jsi na tom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
29.10.16 12:37

Ahoj. Byla jsem ve třetím měsíci, když neštovice chytla moje starší, tehdy 3 letá, dcera. Já je jako malá měla, ale přesto jsem měla obavy. Ptala jsem se každého doktora, kterého jsem v té době potkala (ne, že bych je vyhledávala kvůli obavám z neštovic, ale když už jsem u některého byla, zeptala jsem se). Všichni mě uklidňovali, že pokud jsem je měla, mám být v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí