Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj. Malá měla neštovice když jsem byla v 8tt, všichni mě uklidňovali, že pokud jsem je měla můžu být v klidu. Neštovice v těhotenství jsou nebezpečné těsně před porodem jen pokud by si je dostala ty. Užívej těhotenství ![]()
Pokud si neštovice v dětství prodělala nic ti nehrozí, nevyšiluj, akné, afty i opary můžou být k těhotenství nebo virové. Já v tomhle těhotenství měla ze začátku taky otřesné akné na které normálně netrpím. A kůže mě od podzimu do jara svědi taky.
Příspěvek upraven 29.10.16 v 08:50
Pokud jsi neštovice měla, bud v klidu, máš v těle protilátky. A oparů na rtech jsem měla v těhotenstvích X a děti mám zdravé.
Snaž se nenervovat, stres ti ublíží víc než ty neštovice u dětí…U nás probíhaly pokaždé naprosto v klidu, pár dní pupínky a teplota a do týdne hotovo…
Anonymko dokonce 2×. Jednou to bylo cca od 5tt, kdy onemocněla dcera a potom syn, takže cca měsíc mezi nemocnými dětmi. Všechno bylo a je v pohodě, neštovice jsem prodělala jako malá. Letos v létě se mi to stalo znovu. Tentokrát jsem byla asi 8tt a opět to trvalo měsíc, protože je měli 2 nejmladší děti z toho ten mladší měl čerstvě rok a starší je měl mezi angínami. Miminko se vyvíjí naprosto normàlně a vše je v pořádku.
Pokud jsi ty sama neštovice měla tak se neboj, protože máš protilátky. Řešila jsem to i s gynekoložkou. Problém je jenom pokud žena neštovice neprodělala.
Děkuji za uklidnění, snad si to rodiče pamatují dobře, ze jsem je měla. Stejně s tím nic nenadělám. jen si říkám, at se osype už i mladší, at se to tak netáhne:-(
Anonymní počítej, že mladší se osype +- 14 dní po starším pokud se nemohli nakazit společně. A většinou ten druhý má horší průběh. U obou mladších dětí to tak bylo.
Ja to řešila kolem 15tt a dr mi tedy řekla, ze i když jsem je měla, tak to problém byt muze a to na zacatku a ke konci těhotenství. Byla jsem ve druhem trimestru, tak jsem to víc nezkoumala. Nicméně ber to tak, ze v kontaktu s infekčním dítětem uz jsi byla, takže teď nema smysl to nějak zpětně řešit
Pokud jsi je prodělala, tak nic nehrozí. Naše holky je měly, když jsem byla nějaký 12.tt, tuším. A vše v pořádku.
Pokud si nejsi jistá, že jsi je prodělala, tak Ti MUDra může vzít krev na protilátky - mně to dělala, měla jsem chvíli před porodem.
Pokud jsi je měla, tak bys je podruhé už chytit neměla, i když i to se stává, pokud si tělo na poprvé nevytvoří dostatek protilátek. Jestli chceš mít jistotu, nechci v laborce nabrat krev na protilátky, můžeš si to i zaplatit a máš to rychle.
Kamarádka měla neštovice 2× za život. Jednou jako dítě, jednou jako dospělá, když byla nemocná a měla oslabenou imunitu je chytla od svého syna. Já měla neštovice poprvé v 26.letech a melej byl ještě miminko a neštovice nechytl ode mě. Ale měla jsem je nějaké slabé..osypaly se mi jen ruce, břicho a záda a teplotu jsem měla jen jeden den.
@Anonymní píše:
Děkuji za uklidnění, snad si to rodiče pamatují dobře, ze jsem je měla. Stejně s tím nic nenadělám. jen si říkám, at se osype už i mladší, at se to tak netáhne:-(
V tom pripade bych si nechala udelat test dma protilatky. Pokud pochybujes, zes je prodelala, budes aspon vedet, jak jsi na tom.
Ahoj. Byla jsem ve třetím měsíci, když neštovice chytla moje starší, tehdy 3 letá, dcera. Já je jako malá měla, ale přesto jsem měla obavy. Ptala jsem se každého doktora, kterého jsem v té době potkala (ne, že bych je vyhledávala kvůli obavám z neštovic, ale když už jsem u některého byla, zeptala jsem se). Všichni mě uklidňovali, že pokud jsem je měla, mám být v klidu.
Ahoj. Objevili se u nás neštovice aja zjistila těhotenství. mam teď obavy, aby to neublížilo miminku. Jsem asi tak 7tt, k dr jdu až za týden, ma dovolenou. mluvila jsem jen se sestrou a ta mě dost vyděsila. o malou pečují a čekám, ze to dostane i druhé. takze budu tak v nestovicovem prostředí cca 4 týdny.
Mám hrozný strach, ja je tedy jako malá prodělala, ale mám pocit, ze mě teď svedi celé tělo. udelalo se mi hrozně akné, ac na to netrpim a taky afty a opary. takze asi vody na mě působí.
Pečovala jste některá na začátku trhu o děti s neštovicemi? Děkuji.
Anonym_nechcito ještě šířit, kdyby to nedopadlo.