Oběd pro prcka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Oběd pro prcka
Krásnou sobotu všem! ![]()
Mám 9měs holčičku, jí parádně, akorát mně ty její obědy přijdou fádní - maso+zelenina+občas žloutek - vše lehce namixované, aby těmi svými 4 zuby kousala
, ale ráda bych jí to oživila, udělala jinak kombinované směsi, aby neměla pořád jen tu zeleninu? Máte některá tipy?
Předem děkuji! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Obměňuj přílohy - pohanka lámanka, kuskus - to ani nemusíš mixovat, malé krupky…a zkus nějakou kaši - pohankovou, jáhlovou, vícezrnou se zeleninou, rybím masem, nebo zkus červenou čočku s mrkví, nebo třeba rýže s červenou řepou a sýrem (např. mozzarela), dobré jsou i veliké fazole smíchat s čímkoliv, co máš doma, i s bílým jogurtem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dáváš přílohy? brambory, rýži, kuskus, mužeš jáhly,9měsíčnímu miminu nevadí, že má obědy pořád dokola
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžeš vždy střídat jiné druhy zeleniny (někdy jen dva druhy, jindy třeba pět) nebo měnit jejich poměr, aby to mělo jinou chuť. Případně dát jiné maso a přidat přílohy, jak už tu bylo psáno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Foxisssss dávám pohanku, rýžové těstoviny atd.. a né hodně zeleniny, ale jen prostě tak, jak bych jídlo udělala nám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Foxisssss Ahoj,ja tedy uz v tomhle veku davala vzdy to same co jsme jedli my, jen samozrejmne nekorenene, decka uz mi ty jejich miminkovske „slichty“ani nechteli kdyz videly normalni jidlo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Foxisssss můžeš měnit různé druhy zeleniny, dávat různé přílohy, v 9 měsících už toho může dost, brambory, rýži, těstoviny, kuskus, jáhly, pohanku, můžeš zkusit třeba červenou čočku, já z ní dělám luxusní polévku, malá ji má ráda dodnes
Osmahnout na tuku cibuli, na kostky nakrájenou mrkev, petržel, kousek celeru, pak přidat červenou čočku, zalít vodou, přidat nakrájené brambory, povařit, až vše změkne. Poté polovinu polévky odeberu, rozmixuju, vrátím zpět, tím pádem není potřeba mouky na zahuštění, pro mimnko to můžeš namixovat celé, dochutit dle potřeby. Je moc dobrá ![]()
Jinak bych to asi nehrotila, myslím že mimču to až tak nevadí, však si všelijaké chutě ještě užije až až ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dekuji moc, zkusim
jen s kousky ma mala krapet problem, ale uz by si mela zvykat, tak by relativne mohla leccos, co uz jime my, samozrejme bez zahusteni a koreni ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit