Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
já bych řekla, že vyrovnání na nulu stačí, že nemusí být nic navíc
a obědy teď mít bude, máš zaplaceno.
A není to spíš tak, že se musí obědy platit na měsíc dopředu? T.j. teď jste si předplatili obědy na září. Škola asi nebude dotovat celý měsíc všechny strávníky ze svého a zpětně to vybírat.
U nás ve školce a škole je to tak, že první týden v měsíci platíme „zálohu“ na obědy na ten aktuální měsíc. Když odhlašujeme, v dalším měsíci nám to odečtou.
Nula bude znamenat, že nemáte přeplatek ani nedoplatek. Já bych nejspíš dorovnávala vždycky do nuly
.
U nás naskakuje průběžně jídelníček a rovnou se mu automaticky objednává jídlo č. 1 a strhávají se peníze. Takže já vždycky k 25. v měsíci mám trvalý příkaz a posílám peníze na další měsíc a jakmile je jídelníček, tak přeobjednáváme jídlo (a když zapomeneme, tak má holt defaultní jedničku).
A na začátku nám právě říkali, že když na účtu nejsou peníze, tak je dítě bez jídla
Tak ať to zaplatíme už v srpnu.
Jo a používáme systém strava.cz
Příspěvek upraven 06.09.11 v 11:29
U nas ve skole se plati kolem 7. v mesici a na cely mesic, tzn. deti, vcetne prvnaku, chodili od zacatku na obed a zaplaceno jeste nemeli. Je to tak i v MS , ale samozrejme to muze mit kazda skola jinak, i kdyz by mne prekvapilo, kdyby obedy vydavali az po zaplaceni.
A samozrejme se dorovnava do nuly, pokud ti castku odecetli. Zjisti si, kolikatyho se obedy plati.
Ernata píše:
U nás naskakuje průběžně jídelníček a rovnou se mu automaticky objednává jídlo č. 1 a strhávají se peníze. Takže já vždycky k 25. v měsíci mám trvalý příkaz a posílám peníze na další měsíc a jakmile je jídelníček, tak přeobjednáváme jídlo (a když zapomeneme, tak má holt defaultní jedničku).
Taky máme strava.cz , je tam jidelniček a automaticky fajfky u jidel č.1 a nahoře je stav konta a ted tam je nula… Takže mám asi chápat tak, že to takhle je správně? Už jsem z toho magor ![]()
u nás na škole se platí vždy ke konci měsíce. Pokud není zaplaceno, není oběd. Takže vždy poslední týden dám peníze aby si zaplatila obědy a pak se během doby, kdy se to zobrazí, volí jaké chce obědedy jestli 1 nebo 2. A aby měla nárok na oběd, museli jsme v 1. tř. koupit čip
Gibbo píše:Ernata píše:Taky máme strava.cz , je tam jidelniček a automaticky fajfky u jidel č.1 a nahoře je stav konta a ted tam je nula… Takže mám asi chápat tak, že to takhle je správně? Už jsem z toho magor
No podle mě, když je nula, tak je správně. Já teda posílám o nějakou korunu navíc a už se nám tam za ty dva roky i nastřádala nějaká rezerva navíc
. Schválně zkus dát jeden oběd pryč a měla by ti naskočit nějaká částka za vrácený oběd.
Ernata píše:Gibbo píše:No podle mě, když je nula, tak je správně. Já teda posílám o nějakou korunu navíc a už se nám tam za ty dva roky i nastřádala nějaká rezerva navícErnata píše:Taky máme strava.cz , je tam jidelniček a automaticky fajfky u jidel č.1 a nahoře je stav konta a ted tam je nula… Takže mám asi chápat tak, že to takhle je správně? Už jsem z toho magor
Jo a používáme systém strava.cz. Schválně zkus dát jeden oběd pryč a měla by ti naskočit nějaká částka za vrácený oběd.
jjo, tak já to zkusim
On právě ty obědy i potřebuje mit, protože chodi do družiny - teda ode dneška, pak to aspon chlapovi navazuje a může ho tam ráno hodit a odpolko po práce vyzvednout a já se nemusim belhat busem s prckama ![]()
ynax píše:
u nás na škole se platí vždy ke konci měsíce. Pokud není zaplaceno, není oběd. Takže vždy poslední týden dám peníze aby si zaplatila obědy a pak se během doby, kdy se to zobrazí, volí jaké chce obědedy jestli 1 nebo 2. A aby měla nárok na oběd, museli jsme v 1. tř. koupit čip
jojo čip jsme taky kupovali, kartičku a tak… takže to bude asi ono, že je přihlášený, tak to skočilo do minusu a ted jsem to srovnala na nulu, takže to znamená, že je má zaplacene…
My taky platíme obědy měsíc dopředu,takže v srpnu už jsme platili na září
dalča píše:
My taky platíme obědy měsíc dopředu,takže v srpnu už jsme platili na září
takže ted jsem mu vlastně dorovnala na záři a na konci tohoto měsice poslat na řijen, chápu to dobře? ![]()
Gibbo píše:
takže ted jsem mu vlastně dorovnala na záři a na konci tohoto měsice poslat na řijen, chápu to dobře?
Přesně tak ![]()
Milli píše:Gibbo píše:Přesně tak
takže ted jsem mu vlastně dorovnala na záři a na konci tohoto měsice poslat na řijen, chápu to dobře?
děkujiiiii
![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Maminky jdu si pro radu
V červnu jsme měli vitaci sezeni do školy, protože náš nejstarši ted nastoupil do prvni třidy… Přihlasili jsme ho i ke stravováni. Přes inet mám učet, kde mohu kontrolovat platby, přihlásit nebo odhlásit jidlo apod… Ale co nechápu je, že mi tam rovnou 1.záři skočilo, že je minus 42Okč… Ty jsem tedy uhradila a ted má konto O Kč. Mám to tedy chápat tak, že automaticky mu obědy běželi a jelikož tam nic ještě neměl, tak to šlo do minusu a takhle to vlastně půjde vždy každý měsic, jak naběhnou nove obědy a já to musim vždy dorovnat na nulu - nebo i nad nulu „do zásoby“? Takže by už mohl vlastně i ted chodit na obědy? Částku jsem hradila včera odpolko, takže počitám, že zitra by měl mit oběd… Ale nechápu, zda stači to vyrovnáni na „nulu“ nebo tam musi být vice? Přitel se ptal ráno ve škole, když tam kluka vezl, ale učitelka řekla, že asi , že nevi