Obědy ve škole

Napsat příspěvek
Velikost písma:
218
24.5.16 17:02

školní obědya třeťačka

Ahoj máme problém, naše třeťačka odmítá školní obědy, prý jsou hnusné, pořád to samé, prostě jí nechutná, ve stejné jídelně jí už od školky a problém nikdy neměla, až letos. V stejné jídelně se stravuje manžel a mladší syn, jenže ti by snědli i vola. :D Párkrát jsme oběd z jídelny měli doma a nepřijde mi, že by to byl blaf, to u nás v práci to bývá horší. Doma vařit nemůžu, jsem do čtyř v práci a tak naši malou vyzvedává babička jenže jak babička slyší, že oběd byl blééééééééééé, tak okamžitě jí koupí párek hamburger, čínské nudle a podobně, domluvit se s babičkou nejde prý aspoň malá něco sní, když my i necháme o hladu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3677
24.5.16 17:06

A proč anonym? Se s těma nesmyslnejma anonymníma příspěvkama roztrhl pytel dneska :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
24.5.16 17:08

Prostě přišla na to že jí babička koupí něco lepšího, když řekne, že oběd jí nechutnal… Dle mě si jen vymýšlí, rázně bych si s babičkou promluvila a takové „dobrotky“ zatrhla. Co jiného na to chceš slyšet…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
24.5.16 17:14

A taky bych řekla, že to bude kolektivní psychika. Někdo řekne, že je to hnusný, tak je to hnusný i pro ostatní… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3487
24.5.16 17:16
@Anonymní píše:
Ahoj máme problém, naše třeťačka odmítá školní obědy, prý jsou hnusné, pořád to samé, prostě jí nechutná, ve stejné jídelně jí už od školky a problém nikdy neměla, až letos. V stejné jídelně se stravuje manžel a mladší syn, jenže ti by snědli i vola. :D Párkrát jsme oběd z jídelny měli doma a nepřijde mi, že by to byl blaf, to u nás v práci to bývá horší. Doma vařit nemůžu, jsem do čtyř v práci a tak naši malou vyzvedává babička jenže jak babička slyší, že oběd byl blééééééééééé, tak okamžitě jí koupí párek hamburger, čínské nudle a podobně, domluvit se s babičkou nejde prý aspoň malá něco sní, když my i necháme o hladu :mrgreen:

Proč by jsi doma vařit nemohla? Já jsem do 5 v práci a vařím. :D Dceři se nedivím, ono se to nemastný, neslaný jídlo jednou přejí, kór když babička kupuje dobroty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10937
24.5.16 17:29

@bony58 odpověděla jsis sama. Když řekne že je to ble tak dostane něco jiného. Já pracuji ve školní kuchyni a denne to Vidim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
24.5.16 17:59

@bony58 Myslím, že si prostě vymýšlí. Babičce bych dala jasně najevo, co si o tom myslím a slušně ji požádala, aby s tím přestala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22026
24.5.16 18:42
@bony58 píše:
Ahoj máme problém, naše třeťačka odmítá školní obědy, prý jsou hnusné, pořád to samé, prostě jí nechutná, ve stejné jídelně jí už od školky a problém nikdy neměla, až letos. V stejné jídelně se stravuje manžel a mladší syn, jenže ti by snědli i vola. :D Párkrát jsme oběd z jídelny měli doma a nepřijde mi, že by to byl blaf, to u nás v práci to bývá horší. Doma vařit nemůžu, jsem do čtyř v práci a tak naši malou vyzvedává babička jenže jak babička slyší, že oběd byl blééééééééééé, tak okamžitě jí koupí párek hamburger, čínské nudle a podobně, domluvit se s babičkou nejde prý aspoň malá něco sní, když my i necháme o hladu :mrgreen:

V podstatě máš čtyři možnosti:

1. rozumně se s babičkou domluvit, že jídlo se kupovat nebude

2. není-li s ní rozumná domluva - holt akceptovat, že si to udělá po svém. Pokud potřebuješ, aby Ti dítě hlídala, nic jiného Ti nezbyde.

3. sehnat si placené hlídání, které se bude řídit Tvými pokyny, nebo si vyzvedávat sama.

4. vařit dceři doma - pokud chodí domů po obědě (bez družiny), tak jí babička doma může ohřát jídlo, které uvaříš večer. Nechápu, proč by měl být problém v uvaření jídla večer na další dva dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
24.5.16 19:47
@bony58 píše:

Ty jsi tady nedávno řešila velice nezdravé svačiny prvňáků, ne? Že spolužáci tvého dítěte měli na svačinu (výlet tuším?) koblihy atd.
Prostě se s babičkou domluvit, že tyto lahůdky teda ne. Vysvětlit, že dobrovolně žádné dítě hlady neumře.
Nebo dítě vyzvedávat sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
25.5.16 08:32

@bony58 a proč třeťačku vyzvedává babička ze školy? Takže bych nechala dítě chodit samotný, doma by mělo přichystaný něco normálního ke svačině a bylo by to vyřešený.
To jsi babičku za těch pár let ještě nezvládla „vyhcovat“, když jsi tam zaměřená na zdravou stravu, viz. diskuze zmíněná @radúna. Třeba kdybys dceři dala ke svačině koblihu, tak by už na ní po obědě neměla chuť. Takhle je to něco, co jí doma nedopřeješ a proto si takhle omotala babičku kolem prstu ;)

• Citovat
  • Upravit
22026
25.5.16 10:14

Tak jsem si dohledala tu diskusi o svačinkách a v tomto kontextu to vyznívá fakt dost vtipně. :mrgreen:

Hlavně ty zdravé svačinky, no… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2964
25.5.16 18:36

Moje dcera také obědy skoro nejedla, byla vždycky vybíravá. Ale ne ve stylu, že nejí oběd, dostane párek v rohlíku. Měla prostě zajetá svá jídla a jiná nechtěla. Vzhledem k tomu, že byla vždycky hrozně hubená, tak jsem nechtěla, aby byla o hladu. Měla jsem tu výhodu, že moje maminka byla v důchodu, bydlela blízko školy a nadšeně pro vnučku vyvářela její oblíbená jídla. Od 2. tř. tedy nechodila do družiny, hned šla k babičce. Pokud by nebyla možnost řešení babičkou, tak večer uvařím, třeťanda dojde domů sama a v mikrovlnce si jídlo ohřeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin