Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,
vím, že je tady spousta diskuzí na toto téma, ale já bych měla ráda nějaké aktuální zkušenosti
Jsem rozhodnutá rodit na Obilňáku, tak bych se chtěla zeptat na vaše zkušenosti co se týče pobytu na šestinedělí? Kolik tam je nadstandardních pokojů a kolik stojí na den? Jsou ty nadtsandardní pokoje opravdu nadstandarní? Můžou tam chodit návštěvy přímo na pokoj?Díky za vaše zkušenosti a názory
![]()
Příspěvek upraven 10.08.11 v 10:27
Mimčo na chvilku k sobě? To jako že by jsi plkala s návštěvama a sestry se staraly? ![]()
Promiń,ale tohle mně rozesmálo.
Když si klikneš nahoře na modrou lištu,na „PORODNICE“,najdi si tam porodnici Obilní trh,je tam dost inf od maminek,co tam již rodily.
https://www.emimino.cz/…/obilni-trh/
Myšleno,že na noc by jsi dala miminko sestrám,aby jsi se mohla v klidu vyspat? ![]()
já sice rodila v LBC,ale nadstandart jsem měla a rozhodně nezahrnoval to,že se mi sestry budou starat o moje dítě,abych si mohla dát šlofíka..ale já o to teda fakt nestála ![]()
No tak já rodila v Kadani a byla jsem na nadstandartu, co vím, tak si sestry vzaly mimčo k sobě ve chvíli, kdy se šla mamka třeba vysprchovat - pokud nebyla sprcha přímo u pokoje, já ji měla přímo a mimčo jsem neodložila k sestrám nikdy. Nevím, jak si to představuješ, ale i v noci se kojí a už nejsme v komunismu, dítě zůstává stále u matky.
Nadstandart znamená vyšší komfort ubytování - né služeb. Takže třeba televize, sprcha pro sebe, křesílko, samostatný pokoj. Návštěvy mohou chodit po celý den až na pokoj.
no, děvče moje, máš předem již připravený nějaký důvod, proč dát dítě sestrám? Ty budeš mít doma nějakou chůvu?
Rodila jsem v Písku na noc a jelikož mi hned po porodu zakázali samostatný pohyb, tak si dítě vzali sestry na noc, ani se mě nikdo neptal. A jelikož jsem měla hnutý kříž a měla bolesti kostrči takové, že jsem slézala z postele a na záchod šla skoro se slazama v očích, dětská sestra mi povinně naordinovala prášky na noc, a spát a malou si znovu vzala k sobě, ale ryze ze zdravotních důvodů, protože viděla, že fakt sotva lezu. A žádný nadstandard jsem neměla a návštěvy ke mně taky mohly bez problémů.
Takže věz, že pokud to bude z nějakého závažného důvodu nutné, tak se ti samozřejmě o dítě postrají kdekoli, od toho tam jsou, ale pokud jsi měla na mysli jen tak na hlídačku… to se ti asi vysmějou.
¨Já teda rodila v Chomutově, nadstandart jsem neměla a návštěvy k nám mohly po celý den. Na noc měly sestry miminko první noc a nosily ho na kojení, ale další dny by se asi vysmály. Jak to chceš pak dělat doma? To ho taky někomu dáš na noc? ![]()
Rodila jsem v Olomouci, první noc jsem u sebe Matýska neměla protože byl u sester na pozorování,nespala jsem strachy celou noc ikdyž jsem věděla že je ok. Druhou noc byl u mě, celou ji proplakal, chodila jsme s ním do vysílení do 5ti do rána tam a zpět. Třetí noc mi ho vzali na fototerapii a já zase nespala jak mi po něm bylo smutno ![]()
Ježiši, zas nechápu ty reakce
Nemyslela jsem, že bych se chtěla miminka zbavit abych měla klid a nemusela se o něj starat, ale vím, že třeba v Bohunicích nám přímo na prohlídce porodnice říkali, že když budeme chtít s miminkem pomoct nebo třeba se v noci trochu vyspat (když nebude žádný problém), tak si ho vezmou normálně k sobě na ooddělení miminek. Tak mě spíš zajímalo toto. to mi je asi jasný, že se kojí atd. a pochopitelně budu chtít mít svoje dítě u sebe. Jen mě zajímalo jak to na tom Obilňáku je, když nám toto říkali v Bohunicích
petromila001 píše:
Ježiši, zas nechápu ty reakceNemyslela jsem, že bych se chtěla miminka zbavit abych měla klid a nemusela se o něj starat, ale vím, že třeba v Bohunicích nám přímo na prohlídce porodnice říkali, že když budeme chtít s miminkem pomoct nebo třeba se v noci trochu vyspat (když nebude žádný problém), tak si ho vezmou normálně k sobě na ooddělení miminek. Tak mě spíš zajímalo toto. to mi je asi jasný, že se kojí atd. a pochopitelně budu chtít mít svoje dítě u sebe. Jen mě zajímalo jak to na tom Obilňáku je, když nám toto říkali v Bohunicích
asi to tedy chtělo jinak podat
vypadá to fakt divně napsané.
za mě zopakuji - ze zdravotních a jiných závažných důvodů se ti o dítě postarají kdekoli a kdykoli, jelikož tam jsou od toho.
Já rodila na Obilňáku a co vím, tak nadstandarty jsou navíc v úplně jiném patře jak je dětské odd. a klasické odd. šestinedělí. Holky co na nich byly docela nadávaly, že když si šly pro příkrm nebo pro radu, tak musely jít takový kusanec, zatím co my na klasickém odd. jsme to měly přes chodbu. Jinak návštěvy tam za tebou můžou kdykoliv a až na pokoj a tuším, že tam dokonce i můžou s tebou přespat. K sestřičkám se dávaly mimča jen, když se šlo k doktorce a nebo na přednášku (a kolikrát ani to ne, protože my jsme si je na pokojích navzájem hlídaly) Na noc si berou jen mimča, která jsou na ozařování a potom pokuď maminám po porodu není dobře(ale jak už bylo psáno výše o tom rozhoduje lékař)
petromila001 píše:
Ježiši, zas nechápu ty reakceNemyslela jsem, že bych se chtěla miminka zbavit abych měla klid a nemusela se o něj starat, ale vím, že třeba v Bohunicích nám přímo na prohlídce porodnice říkali, že když budeme chtít s miminkem pomoct nebo třeba se v noci trochu vyspat (když nebude žádný problém), tak si ho vezmou normálně k sobě na ooddělení miminek. Tak mě spíš zajímalo toto. to mi je asi jasný, že se kojí atd. a pochopitelně budu chtít mít svoje dítě u sebe. Jen mě zajímalo jak to na tom Obilňáku je, když nám toto říkali v Bohunicích
Mě tohle setřičky říkaly v Bohunicích taky. Já jsem teda na Obilňáku nerodila, ale byla tam kámoška a říkala, že teda šestinedělí celkově nic moc. Ono asi záleží na tom, na kterou sestru zrovna narazíš. Je možné, že si vezmou miminko k sobě a je možné že tě pošlou do háje.Já jsem rodila v Bohunicích a můžu říct že dětský sestry fuj hnus. Chování řeznickýho psa, byla tam snad jedna normální. Vloni jsem byla skoro jako prvorodička po deseti letech ale až budu rodit teď potřetí, tak už si tam na ně došlápnu. Moc se na to těším.
apropos, v noci trochu vyspat… pokud skutečně budeš chodit celou noc s dítětem po pokoji a nebudeš kvůli tomu spát, doporučí ti to nejspíš setry samy, že by si třeba dítě na pár hodin vzaly k sobě, jelikož jedna ze základních pouček v porodnici byla - spěte, jakmile to jen trochu jde. Hraje se totiž i o nervy, o mlíko… ale jestli jsi byla zvyklá spát osm deset hodin v kuse, tak to si holt budeš muset s nejvyšší pravděpodobností odvyknout
to k tomu prostě patří.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.