Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den maminky.jsem prvorodička a ráda bych Vás poprosila o Vaše názory.chtěla bych rodit do vody,a jelikož bydlím u Prahy,nejbližší porodnice je ve Slaném.chtěla jsem se zeptat,zda nemáte zkušenosti jak s porodem do vody tak s porodnicí ve Slaném.moc Vám děkuji.chtěla jsem porodnici ve Vrchlabí ale bojím se,že bych tam nemusela stihnout dojet.děkuju Vám.s pozdravem Kristýna
Ahoj, tak na porod do vody ve Slaném zapomeň
Já tam kdysi volala a jak ti mě poslali do .....
Já se rozhodovala taky o téhle porodce, ale nakonec vyhrály Hořovice a dobře jsem udělala (i když tam porod do vody taky nedělají) ale docela dost se to podobalo porodu přirozenému. Ve Slaném sice rodila kámoška a pochvalovala si to, ale ta měla porod tak rychlý, že to personál nestihl zbabrat.
Jinak to na mne působilo jako porodnice malá, tzn málo vybavená, bohužel s „komunistickým“ tzn ne moc vstřícným přístupem k rodičkám, ale třeba má někdo lepší zkušenosti.
Gino, když nemáš vlastní zkušenost … ![]()
Já rodila ve Slaným 2× a byla jsem moc spokojená. Personál se mi věnoval jak před, při tak i po porodu, dětské sestry taky, já si nestěžuju.
Porod do vody možný je, je pravdou, že upřednostňují klasický na porodnickém lůžku, ale určitě se s nima můžeš dohodnout ![]()
Z žádnou českou porodnicí zkušenost nemám, ale s porodem do vody ano ( v zahraničí - a jsou tuším i nějaké rozdíly)
je to teda naprostá paráda, mě jednak voda hodně pomohla a jednak ten porod samotnej byl úžasnej zážitek, kdy vidíš jak miminko „pluje“ k tobě.
říká se ale, že ne každý porod do vody snese, někomu to může být i nepříjemné, myslím,že u tohoto typu porodu je dobré mít s sebou partnera, já jsem na tlačení už neměla sílu, teda na tlačení jo, ale ne na nic jinýho, visela jsem na laně a nemohla se udržet, tak mě manžel držel.
monitor jsem měla pořád připnutej na břiše, při kontrakcích se houpala na tom šátku co tam visí.
placentu, což myslím v čr nebývá jsem rodila také do vody.
V Plzni se kdysi dělaly, pak od nich upustili. Mám kamarádku PA a říkala mi, že je to strašný, když se koupeš ve vlastní krvi a výkalech a pak v tom plave to dítě…
Je pravdou, že pak po vysilujícím porodu, budeš muset přejít na lůžko, aby dr. zkontrolovat poranění a kdyžtak je zašil ![]()
Já ho chtěla u prvního syna a pak jsem od něj upustila ![]()
Děkuji Vám moc všem za příspěvky.jen nechápu,proč se koupat ve výkalech?před porodem se nejí či se dělá klystýr.ne?zvažuji veškeré možnosti,porodu se tak ani nebojím,ale nemocnice a přístupu lidí.zatím mám špatné ohlasy.děkuji Vám
Dráčku to ano, ale přeci jen u porodu ještě něco z těch střev vyjde ![]()
děkuji Vám za příspěvěk.nemocnici Slaná jsem už vypustila z hlavy.po příspěvkách a přečtených diskuzí se tam bojím jít.zatím jen špatné ohlasy.chtěla bych hořovice,dnes jsem tam volala a pani mi řekla,že do vody se u nich nerodí,e že už je to tak zastaralé,že to nedělá žádná nemocnice.tak nevím,ale pani sestříčka je asi špatně informovaná.
Proboha proč by ses tam bála?
Jako roď si kde chceš, ale se Slaným je spousta maminek moc spokojená
Proč myslíš, že jsem třeba nechtěla rodit dvojčata (ano, oni dokonce dokážou vést přirozený porod dvojčat) nikde v Praze nebo jinde? Protože ve Slaným je klid, mají na tebe čas a věnují se ti. Není tam 50 matek, z toho 10 na sále. Prostě je tam klid. Ale je na každé, kde se rozhodne rodit. Hlavně nebuď vystrašená a ničeho se neboj, to ti u porodu moc nepomůže ![]()
Dracek311 píše:
děkuji Vám za příspěvěk.nemocnici Slaná jsem už vypustila z hlavy.po příspěvkách a přečtených diskuzí se tam bojím jít.zatím jen špatné ohlasy.chtěla bych hořovice,dnes jsem tam volala a pani mi řekla,že do vody se u nich nerodí,e že už je to tak zastaralé,že to nedělá žádná nemocnice.tak nevím,ale pani sestříčka je asi špatně informovaná.
Rodila jsem tam jednou - loni v srpnu a byla jsem spokojená. Je to menší porodnice, takže to tam není jak na běžícím pásu…až budu rodit druhé ( někdy v budoucnu…), tak zase půjdu tam.
Hořovice neznám a vím, že nám na porodním kurzu říkala sestra, že tu vanu ve Slaném používají pro odpočinutí, ale pro porod do vody. A také říkala, že plno těch, které do té vany chtěly, tak zase za chvíli chtěli ven…no když rodíš 8 hodin, zksu celou dobu být ve vodě ![]()
já se teda v krvi teda nekoupala, až pak když vyšla placenta a to jsem pak šla ven…a zvládla jsem to i když jsem byla vyčerpaná.
Ani klystýr jsem neměla, a nic se nestalo, samozřejmně, že se stát může, ale na to maj prostě nějakou síťku a znečistění můžou odstranit.
blbý bylo, že se jim ta vana pak ucpala a nešla vypustit ![]()
zastaralá metoda mě teda pobavila ![]()
děkuji vám za příspěvky.naopak bych řekla že porod do vody zastaralý není,ale sestřička si to myslela a v žádné nemocnici z toho nejsou nadšeni.zatím mě všude odmítli.tak uvidim.dělají to určitě ve vrchlabí,ale mám to 140km.tak nevím.ale děkuji Vám moc
Super téma, taky jsem přemýšlela o porodu do vody, ale pak mě odradilo, že když jsou komplikace a rozhodují minuty, tak tě musí dostat z vany, což není vždy jednoduché… ale prý jde být ve vodě první dobu porodní, tak do toho bych asi šla… Přeji pohodový porod a krásné zdravé miminko ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.