Porod do vody ve Slaném

14
5.8.11 11:55

porod do vody ve Slaném

Dobrý den maminky.jsem prvorodička a ráda bych Vás poprosila o Vaše názory.chtěla bych rodit do vody,a jelikož bydlím u Prahy,nejbližší porodnice je ve Slaném.chtěla jsem se zeptat,zda nemáte zkušenosti jak s porodem do vody tak s porodnicí ve Slaném.moc Vám děkuji.chtěla jsem porodnici ve Vrchlabí ale bojím se,že bych tam nemusela stihnout dojet.děkuju Vám.s pozdravem Kristýna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
5.8.11 12:09

Ahoj, tak na porod do vody ve Slaném zapomeň :mrgreen: Já tam kdysi volala a jak ti mě poslali do ..... :mrgreen: Já se rozhodovala taky o téhle porodce, ale nakonec vyhrály Hořovice a dobře jsem udělala (i když tam porod do vody taky nedělají) ale docela dost se to podobalo porodu přirozenému. Ve Slaném sice rodila kámoška a pochvalovala si to, ale ta měla porod tak rychlý, že to personál nestihl zbabrat. :mrgreen: Jinak to na mne působilo jako porodnice malá, tzn málo vybavená, bohužel s „komunistickým“ tzn ne moc vstřícným přístupem k rodičkám, ale třeba má někdo lepší zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
5.8.11 12:32

Gino, když nemáš vlastní zkušenost … :nevim:

Já rodila ve Slaným 2× a byla jsem moc spokojená. Personál se mi věnoval jak před, při tak i po porodu, dětské sestry taky, já si nestěžuju.

Porod do vody možný je, je pravdou, že upřednostňují klasický na porodnickém lůžku, ale určitě se s nima můžeš dohodnout :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
5.8.11 12:36

Z žádnou českou porodnicí zkušenost nemám, ale s porodem do vody ano ( v zahraničí - a jsou tuším i nějaké rozdíly)

je to teda naprostá paráda, mě jednak voda hodně pomohla a jednak ten porod samotnej byl úžasnej zážitek, kdy vidíš jak miminko „pluje“ k tobě.

říká se ale, že ne každý porod do vody snese, někomu to může být i nepříjemné, myslím,že u tohoto typu porodu je dobré mít s sebou partnera, já jsem na tlačení už neměla sílu, teda na tlačení jo, ale ne na nic jinýho, visela jsem na laně a nemohla se udržet, tak mě manžel držel.

monitor jsem měla pořád připnutej na břiše, při kontrakcích se houpala na tom šátku co tam visí.

placentu, což myslím v čr nebývá jsem rodila také do vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1587
5.8.11 12:49

V Plzni se kdysi dělaly, pak od nich upustili. Mám kamarádku PA a říkala mi, že je to strašný, když se koupeš ve vlastní krvi a výkalech a pak v tom plave to dítě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
5.8.11 12:51

Je pravdou, že pak po vysilujícím porodu, budeš muset přejít na lůžko, aby dr. zkontrolovat poranění a kdyžtak je zašil :nevim:

Já ho chtěla u prvního syna a pak jsem od něj upustila :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
5.8.11 13:35

Děkuji Vám moc všem za příspěvky.jen nechápu,proč se koupat ve výkalech?před porodem se nejí či se dělá klystýr.ne?zvažuji veškeré možnosti,porodu se tak ani nebojím,ale nemocnice a přístupu lidí.zatím mám špatné ohlasy.děkuji Vám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
5.8.11 13:38

Dráčku to ano, ale přeci jen u porodu ještě něco z těch střev vyjde :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
5.8.11 13:38

děkuji Vám za příspěvěk.nemocnici Slaná jsem už vypustila z hlavy.po příspěvkách a přečtených diskuzí se tam bojím jít.zatím jen špatné ohlasy.chtěla bych hořovice,dnes jsem tam volala a pani mi řekla,že do vody se u nich nerodí,e že už je to tak zastaralé,že to nedělá žádná nemocnice.tak nevím,ale pani sestříčka je asi špatně informovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
5.8.11 13:39

Aha.tak ted nevím.jsem ze všeho zmatená a vystrašená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
5.8.11 13:43

Proboha proč by ses tam bála? 8-o Jako roď si kde chceš, ale se Slaným je spousta maminek moc spokojená :nevim: Proč myslíš, že jsem třeba nechtěla rodit dvojčata (ano, oni dokonce dokážou vést přirozený porod dvojčat) nikde v Praze nebo jinde? Protože ve Slaným je klid, mají na tebe čas a věnují se ti. Není tam 50 matek, z toho 10 na sále. Prostě je tam klid. Ale je na každé, kde se rozhodne rodit. Hlavně nebuď vystrašená a ničeho se neboj, to ti u porodu moc nepomůže :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
5.8.11 13:45
Dracek311 píše:
děkuji Vám za příspěvěk.nemocnici Slaná jsem už vypustila z hlavy.po příspěvkách a přečtených diskuzí se tam bojím jít.zatím jen špatné ohlasy.chtěla bych hořovice,dnes jsem tam volala a pani mi řekla,že do vody se u nich nerodí,e že už je to tak zastaralé,že to nedělá žádná nemocnice.tak nevím,ale pani sestříčka je asi špatně informovaná.

Rodila jsem tam jednou - loni v srpnu a byla jsem spokojená. Je to menší porodnice, takže to tam není jak na běžícím pásu…až budu rodit druhé ( někdy v budoucnu…), tak zase půjdu tam.

Hořovice neznám a vím, že nám na porodním kurzu říkala sestra, že tu vanu ve Slaném používají pro odpočinutí, ale pro porod do vody. A také říkala, že plno těch, které do té vany chtěly, tak zase za chvíli chtěli ven…no když rodíš 8 hodin, zksu celou dobu být ve vodě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
6.8.11 21:29

já se teda v krvi teda nekoupala, až pak když vyšla placenta a to jsem pak šla ven…a zvládla jsem to i když jsem byla vyčerpaná.

Ani klystýr jsem neměla, a nic se nestalo, samozřejmně, že se stát může, ale na to maj prostě nějakou síťku a znečistění můžou odstranit.

blbý bylo, že se jim ta vana pak ucpala a nešla vypustit 8-o

zastaralá metoda mě teda pobavila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
7.8.11 11:21

děkuji vám za příspěvky.naopak bych řekla že porod do vody zastaralý není,ale sestřička si to myslela a v žádné nemocnici z toho nejsou nadšeni.zatím mě všude odmítli.tak uvidim.dělají to určitě ve vrchlabí,ale mám to 140km.tak nevím.ale děkuji Vám moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
7.8.11 11:39

Super téma, taky jsem přemýšlela o porodu do vody, ale pak mě odradilo, že když jsou komplikace a rozhodují minuty, tak tě musí dostat z vany, což není vždy jednoduché… ale prý jde být ve vodě první dobu porodní, tak do toho bych asi šla… Přeji pohodový porod a krásné zdravé miminko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková