Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky,chtěla bych se zeptat na čerstvé zkušenosti s krčskou porodnicí.Porod mě čeká v únoru 2012.Nevím,kdy přesně je dobré se registrovat,abych něco neprošvihla,na stránkách to uvedené nemají.Chodil jste tam někdo na předporodní kurzy?Bylo to k něčemu?Jak se k vám choval personál před porodem a po porodu?Pomáhali vám s péčí o miminko?Atd atd…
Moc děkuji za jakýkoli příspěvek ![]()
Ahoj,nevím, zda to pro Tebe bude dost aktuální
rodila jsem teď v lednu
, registrovala jsem se nějak kolem toho 14tt, na stránkách mají, že doporučují registraci brzo
na předporodní kurzy jsem nechodila, nebyl čas, ale nijak zvlášť mi to nechybělo
od 36tt jsem chodila do Krče do poradny, většinou to zabralo aspoň 2-3hod, narozdíl od mé gynekoložky, kde to bylo na půlhodinky, přecijen v Krči rodí dost maminek
ale nikdy jsem nebyla nějak rozhořčená, jen sestry byly vždy hektické,ale vždy vše zodpověděly..původně jsem chtěla nadstandart, ale 1100 za noc za ten nejobyčejnější?byla jsem v porodnici týden, takže bych tam nechala vcelku slušnou sumu
sestry byly milé, hlavně na oddělení šestinedělí ty gynekologické, dětské tak příjemné nebyly, ale taky žádná hrůza
na samotný porod ráda vzpomínám, skvělá PA, doktoři přišli až na konec, takže jsem je tolik nevnímala
jen jedna věc mi nesedla a to laktační liga, takže pokud nejsi skálopevně rozhodnutá kojit za každou cenu, trošku bych pouvažovala nad jinou porodnicí…kdybys měla ještě jakýkoliv dotaz, jsem k dispozici
![]()
Díky,rozhoduju se mezi Apolinářem,Motolem a Krčí.Krč bych asi nejradší,protože bydlím vedle a kamarádka,která tady rodila před dvěma lety,tak byla spokojená.Jen nevím,jestli se tam třeba od té doby něco nezměnilo,přeci jenom se všude personál rychle mění a teď to už může být úplně jinak.Kojit bych chtěla,ale nevím,jak to dopadne,moje mamka vůbec neměla mléko,tak myslím,že to podědím.Ale byla bych moc ráda,kdyby s tím v porodnici někdo pomohl a třeba se to i povedlo.
Nejsem příznivcem nějakých alternativních porodů,hlavně chci mít jistotu,že kdyby byly nějaké komplikace,tak tam bude k dispozici kvalifikovaný personál,který si se vším poradí.
Mohl být s tebou partner před porodem?Můj manžel na vlastní porod zatím nechce,ale předtím a potom bych ho měla u sebe ráda.
Já rodila tedy před rokem v červenci a byla jsem velmi spokojená, v podstatě souhlasím se vším ,co napsala sterezie:-)
Prve jsem rodila u Apolináře a když bych měla porovnat a znovu se rozhodnout,volila bych Krč, byla jsem tam spokojenější…Strašně ráda na to vzpomínám ![]()
rodili jsem 15.7. v Křči, zkušenost se samotným porodem a přístupem dr. naprosto otřesná, až budu mít víc času tak to sem napíšu…
JIP a nedonošenci už lepší, ale pořád na hony vzdáleno Neratovicím, kde jsme rodili poprvé a kam jsme původně také chtěli…
Tak s kojením Ti učitě pomůžou, to jo, ale mě děsně štvaly ty řeči okolo a to, že když Julie řvala hlady, protože se mi ještě nerozjela laktace, tak se na dokrm taky tvářili všelijak..
právě, měla jsem stejný požadavky jako ty, žádná alternativa, hezky v klidu na sále a tak to i proběhlo ![]()
Partner určitě za poplatek může být u porodu, jen moc nevím, jak to chodí předtím, já totiž nastupovala 3.1. na vyvolání, takže mě předal na šestinedělí sestřičce a mohl za mnou chodit na návštěvy do haly, na pokoje se na oddělení šestinedělí nesmí, což vlastně chápu, na druhou stranu trmácet se po porodu někam do haly, kde není úplně příjemně
navíc jsem s manželem chtěla být co nejdýl, tak to byly takový harakiri trochu
ale nebyla to pro mě zásadní věc, která by mě od porodu v Krči odradila
no a rodila jsem ve středu, manžel nestihl přijet před porodem, takže doběhl na posledních deset minut
pak jsme spolu všichni mohli být dvě hodiny na sále a pak zase návštěvy v hale, které jsou od 12 do 20, ale po domluvě jdou i před nebo po a v podstatě jak dlouho vydržíš
jinak bych dodala, což je asi jasné, že záleží na koho narazíš
![]()
dalimil, jak říkám, je to olidech a i u Apolináře, v Podolí, zkrátka kdekoliv můžeš narazit na blbce
ještě bych teda poznamenala, že jsem silně nekonfliktní, takže možná některý věci by jinou maminku silně rozhořčily, např. jídlo apod, ale mě to prostě přijdou poddružný jednotky.. ![]()
Holky díky.Taky spíš počítám s tím,že tam se mnou nikdo v rukavičkách zacházet nebude,prostě toho mají všude hodně a porody berou jako každodenní rutinu.Budu určitě vyklepaná a bylo by hezké,kdyby se mi tam věnoval někdo příjemný,ale těch pár dní to tam prostě nějak vydržím a třeba budu mít štěstí.Hlavně aby se o nás dobře postarali po odborné stránce a nic nezanedbali,jako čtu v o jiných porodnicích.O jídle si taky nedělám iluze,byla jsem v červnu v nemocnici a bylo to naprosto nepoživatené a taky jsem to nějak zvládla.
sterezie píše:
dalimil, jak říkám, je to olidech a i u Apolináře, v Podolí, zkrátka kdekoliv můžeš narazit na blbceještě bych teda poznamenala, že jsem silně nekonfliktní, takže možná některý věci by jinou maminku silně rozhořčily, např. jídlo apod, ale mě to prostě přijdou poddružný jednotky..
![]()
Nejde o jídlo, ale když při porodu spolu s dítětem se vyhrne krev a ta ohodí dr. plášť a ta křičí „do prdele“ tak to prostě nechápu.
Bylo toho víc, až budu mít čas napíšu to sem. Stížnost do Krče též posíláme.
dalimil píše:sterezie píše:
dalimil, jak říkám, je to olidech a i u Apolináře, v Podolí, zkrátka kdekoliv můžeš narazit na blbceještě bych teda poznamenala, že jsem silně nekonfliktní, takže možná některý věci by jinou maminku silně rozhořčily, např. jídlo apod, ale mě to prostě přijdou poddružný jednotky..
Nejde o jídlo, ale když při porodu spolu s dítětem se vyhrne krev a ta ohodí dr. plášť a ta křičí „do prdele“ tak to prostě nechápu.
Už se bojím,prosím šetrně ![]()
IvčaL píše:dalimil píše:Už se bojím,prosím šetrněsterezie píše:
já mám ke Krči všeobecně dobrý vztah, moje máma tam pracovala celý život a já jsem takové Thomayerovo dítě
a tak lecos odpustím, ale tohle bylo moc.
Věřím, že to je o lidech, znám jednu dr z gyndy, ale ta je momentálně na MD, a ta je uplně super, takže prostě to jenom byla smůla na pí.Dr.
ahoj, ja rodila ted v prosinci v krci, jako co mi tam tedy dost vadilo viz vyse laktacni liga, ktera je fakt neuprosna a ja nemela vubec mlicko prvni 4 dny a nechteli mi vubec dat UM, coz bylo des, oba jsme rvali den i noc a na psychiku to bylo dost narocne…co se tyce jidla, take nic moc, pro kojici matky rohlik s maslem k veceri, fakt to tak bylo. Co zas bylo super, ze kdyz jsem rodila, pekne vybaveni a mistnost, kde jsem rodila jen ja a nikdo dalsi, tze soukromi. a take jsem moc litovala, ze jsem si nevzala nadstandard, sprchy spinave, zachody taky a kdyz se nam povedlo usnout, vzbudilo nas miminko ktere spalo s nami na pokoji s maminou, tak soukromi nula,ale je fakt, ze zas mi maminka dost pomahala a ve vsem poradila, ja jako prvorodicka nevedela nic.
ale co bylo pro me vubec nejhorsi,tak ze jsem rodila celou noc, mela ohromne bolesti, divali se na me, ze prehravam,ale coz o to…jen hodinu po porodu me nechali vyspat a pak mi malyho strcili at se staram, byla jsem jeste polomrtva, vubec nevnimala jak mi ukazovali jak se prebaluje, kdy se krmi nic, vubec jsem to nepobrala, protoze jsem byla vycerpana a totalne nevyspala. A starej se v tomto stavu o maleho??? Meli me nechat aspon par hodin se poradne vyspat a pak mi ho dat a ne mi ho vrazit uplne znicene. Kdyz na to zpetne vzpominam, je to i dost nebezpecne, mohla jsem v te chvili maleho upustit nebo cokoliv, fakt jsem nebyla po porodu pri smyslech, to je taky jejich metoda, hned po porodu vrazit dite a starej se a kdyz nemas mliko, smula. z tohoto duvodu uz bych tam nesla. Ale maminka, ktera rodila lehce a mlicko mela hend bude mit asi nazor jiny a bude ji krc vbyhovovat. Presto vse s odstupem casu byl pro me porod nekrasneji den v mem zivote, protoze mam moje nejvetsi stesti ![]()
a taky jsem volila krc z duvodu, ze bydlim za rohem ![]()
jo a jeste, sester tri prdele, vecne na pc a hlavne, ze kdyz jsem za nimi s necim prisla, dost otravene (samozrejme ne vsechny, tak pul na pul to bylo, nektere velice prijemne, jine otresne, spis ty detske dost otresne., ale jak kdo rikam). A bodejt by se neudily, kdyz nam deti vrazily ihned po porodu? Ani se jim nedivim, nemeli vubec co na praci, ale ja rodila a byl silvestr, tak mozna to bylo i tim…
Loli, uf ještě, že jsem rodila v pět odpoledne a malou mi dali až k ránu, jinak jen na kojení
Ivčo, každopádně, jestli se rozhodneš rodit v Krči tak zapomeň na veškerý negativní i kladný reakce a jdi tam co nejvíc v klidu ![]()
Ivčo, já jsem ještě před týdnem byla rozhodnutá, že chci do Krče. Ale chci se zaregistrovat v Podolí. Opravdu záleží, na koho narazíš
Přečti si zkušenosti z Krče , teď poslední příspěvky jsou pozitivní a maminy chválí, jak kdo ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.