Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
ahojky holčiny, jako prvorodičku by mě zajímalo jaké máte zkušenosti s porodnicí v Nymburce?? Co všechno si mám vzít s sebou ?? A jak to tam mají s partnerem u porodu (jestli pouští i na 1 dbu porodní.....) ?? předem děkuji za odpovědi
![]()
taky se tam chystam rodit
partner muze byt s tebou celou dobu ![]()
na blba můžeš narazit všude. Partnera vem s sebou a peníze - bude platit. Pokud budeš mít štěstí, třeba bude volný nadstandart. S sebou k porodu co chceš, pro mimino svoje oblečení - pokud chceš, plíny určitě, příp. svoji kosmetiku pro mimčo…
Ahoj, můžeš si i s partnerem jít porodnici prohlédnout, stačí tam zavolat a oni ti řeknou, kdy můžete. Jinak může tam být partner od počátku- raději prý až se porod rozjede, ale může tam být ihned po tvém příjmu, což si hodlám prosadit, sama tam být fakt nechci
Jinak já když tam byla na prohlídce, byly tam strašně milé sestřičky. Jedna známá tam rodila a doporučuje zavinovačku pro malé, což se mi zdá dost důležité, protože tu ti 2 den seberou… ![]()
Ahojky já jsem tam rodila v říjnu,manžel byl semnou celou dobu od příjmu,zaplatil cca 650,–
.Sebou jsem měla jen svojí zavinovačku, jednorázové plýny a rukavičky a ponožtičky.Oblečky jsem měla jejich až na odvoz mi manžel přivezl naše.A kosmetiku taky jejich,já jsem teda první dny koupala jen v čisté vodě.Jinak porsonál hrozně příjemný já si nemohla stěžovat
a 72 hodin po porodu propouští domů když mimčo přibírá.
Ahoj, jediné co kamarádkám které tam rodily vadilo, že sociálka je společná na chodbě, na pokoji je pouze na nadstandartu. A taky na porodním sále nemohou dělat císaře, rodičku musí převézt někam na operační v jiné budově.
Ahoj holky, nějaké nové zkušenosti? mám také dotaz ![]()
já jsem původně v Nymburce rodit nechtěla, protože mě vyděsily některé zkušenosti jiným maminek, ale když to tak teď pročítám od těch co tam odrodily letos a od známých taky z letoška, tak začínám měnit názor!
Původně jsem chtěla rodit v Neratovicích, ale teď se chystám na prohlídku Nymburské porodky… na webu uvádí, že mají nějakou novou akreditaci od jara a také teď mají nové křeslo a částečně zrekontstruováno… U svého gynekologa jsem také potkala sestřičku co tam pracuje a byla strašně ochotná a milá…
Chtěla jsem se zeptat co vaše nové zkušenosti? Co s sebou do porodky? Někdo uvádí jen plínky a vlh. ubrousky? Je miminko oblečeno v jejich věcech a v jejich zabalovajdě? A maminka rodí v jejich košilce, nebo ve svém? Co kosmetika na miminko?
Teď naposledy jsem si všimla, že by tam měla rodit Lucienne, tak držím pěsti a přeji zdravíčko…
Prosím podělte se o čerstvé zkušenosti
děkuji moc!
Jankaxx píše:
Ahoj holky, nějaké nové zkušenosti? mám také dotaz![]()
já jsem původně v Nymburce rodit nechtěla, protože mě vyděsily některé zkušenosti jiným maminek, ale když to tak teď pročítám od těch co tam odrodily letos a od známých taky z letoška, tak začínám měnit názor!
Původně jsem chtěla rodit v Neratovicích, ale teď se chystám na prohlídku Nymburské porodky… na webu uvádí, že mají nějakou novou akreditaci od jara a také teď mají nové křeslo a částečně zrekontstruováno… U svého gynekologa jsem také potkala sestřičku co tam pracuje a byla strašně ochotná a milá…
Chtěla jsem se zeptat co vaše nové zkušenosti? Co s sebou do porodky? Někdo uvádí jen plínky a vlh. ubrousky? Je miminko oblečeno v jejich věcech a v jejich zabalovajdě? A maminka rodí v jejich košilce, nebo ve svém? Co kosmetika na miminko?
Teď naposledy jsem si všimla, že by tam měla rodit Lucienne, tak držím pěsti a přeji zdravíčko…
Prosím podělte se o čerstvé zkušenostiděkuji moc!
ahojky
já byla s nymburskou porodkou uplně spokojená byli tam všichni strašně příjemný od doktorů přes PA ž po sestry jak na gyn. tak aj dětský
![]()
nový porod. křeslo mají a taky už mají telky na všech pokojích tolik k rekonstrukci
)
s sebou určo plínky, ubrousky a zavinovačku před porodem (pokud tam budeš ležet eště před) budeš otřebovat košilku jinak na porod a po porodu ti dají erárdětskou kosmetiku aj vložky pro tebe tam mají take jen klasické věci jako kalhotky mýdlo atd........
pokud máš ještě nějaké dotázky tak se ptej
) ![]()
Klarush děkuji ti moc za odpovědi ![]()
A kdy jsi tam rodila ty?
No mě už se to pomalu chystá - ale už se těším, protože chci mít mímo u sebe ![]()
A jak to probíhá po porodu? Odnesli ti miminko na prohlídku jinam, nebo ti ho prohlídli tam a přiložili k přisátí? A byla jsi už pak stále s miminkem? To mě taky docela zajímá… a kolik bylo personálu u porodu?
Děkuji ![]()
Jankaxx píše:
Klarush děkuji ti moc za odpovědi
A kdy jsi tam rodila ty?No mě už se to pomalu chystá - ale už se těším, protože chci mít mímo u sebe
A jak to probíhá po porodu? Odnesli ti miminko na prohlídku jinam, nebo ti ho prohlídli tam a přiložili k přisátí? A byla jsi už pak stále s miminkem? To mě taky docela zajímá… a kolik bylo personálu u porodu?
Děkuji
já rodila 13.8.2011
)........mimčo po porodu odnesli jen do vedlejší místnosti na vážení měření a oblečení tam s nima šel tatínek dali mu ho pochovat mě malího přinesli na chvílu na přisátí a pak ho na 2 hoďky odnesli na vyhřívání a já jsem byla s přítelem na poro.sále ty poviný 2 hoďky po porodu.......potom sem měla malího furt u sebe na pokoji.......a u porodu byli dvě PA, jeden doktor, a tej´d nevím jestli 1 nebo 2 sestry z dětskýho
........a kdy máš termín ? .......když tě ještě neco napadne tak see klíďo ptej ![]()
ahoj janko.
mam čerstvou zkušenost z 16.9.
bohužel nakonec šlo o císaře, ale celkově jsem tam stravila 12 dní takže jsem poznala téměř veškerý personál
PA všechny úžasné, milé, ochotné, dětské sestry to same, snaží se hodně pomáhat s kojením a nikdy na me nikdo nebyl protivný. dále z doktorů jsem poznala pana primáře Koudelu, dr. Adama, Hrubou, Čapka a všichni byli super. dr. Čapek je hroznej šprýmař
sebou doporucuju plíny papirove i latkove + oblecení. mají ho nedostatek v potrebne velikosti. držím palce ![]()
Hoj holky,
děkuji za odpovědi
a ještě vám pogratuluji k zdravím miminkům!!!!
![]()
Moc ráda slyším, že je personál vstřícný! Funguje tam něco jako porodní plán? Měly jste něco takového?
Já bych si strašně přála, aby mi miminko po porodu neodebírali (někde to dělají, někde ne… třeba v těch Neratovicích pokud je zdravé, tak už zůstává hned po té rychlé prohlídce s maminkou když si to přeje…a tak mě zajímá, jestli se bez toho obejdou). Ta prohlídka by mi nevadila, ale pak už bych chtěla mít mimi u sebe ![]()
Janko pokud je mimčo v pořádku tak jim můžeš říct at ti ho tam nechají po celou dobu
porodní plány podle mě berou do úvahy. ty PA jsou moc hodné tak se jim určitě svěř s čímkoliv ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.