Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
jéééje to se těšíš dlouho. tak snad všechno bude podle tvých představ. Když u toho bude manžel tak by vám mimčo měli určitě nechat když bude v pořádku. Nám Lili nechali i po císaři (po tom co se vyhřála v inkubátoru) protože tam byl manžel. jak odešel tak mi ji zase vzali.
Ahoj holky,
není tady někdo s novou zkušeností???
Jinak vás holky, co to máte za sebou jsem se ještě chtěla optat - bylo v porodnici hodně rodiček když jste tam byly? Já jsem koukala, že mají porodní pokoje odděleny jen závěsem a tak mě zajímá jak velká je pravděpodobnost, že tam bude křičet ještě jiná rodička??? Mám taky zájem o nadst.pokoj - nevíte jak bývají obsazeny? (resp. jak byly obsazeny když jste tam třeba byly vy???)…
Já jsem zvědavá co ![]()
Jankaxx píše:..............................................................ahojda já když jsem rodila tak bylo relativne malo rodicek a maminek v celí gyndě.....a rodila jsem sama a když sem dorodila a doktor mě došíval tak přivezli maminku na porod takže jsem jí tam slyšela když jsem si odbyjela ty 2 hod. po porodu jinak jak už jsem říkala když jsem tam byla tak nás tam bylo hrozně málo
Ahoj holky,není tady někdo s novou zkušeností???
Jinak vás holky, co to máte za sebou jsem se ještě chtěla optat - bylo v porodnici hodně rodiček když jste tam byly? Já jsem koukala, že mají porodní pokoje odděleny jen závěsem a tak mě zajímá jak velká je pravděpodobnost, že tam bude křičet ještě jiná rodička??? Mám taky zájem o nadst.pokoj - nevíte jak bývají obsazeny? (resp. jak byly obsazeny když jste tam třeba byly vy???)…
Já jsem zvědavá co
jsou tam prumerne 2 porody denně. nadstandardy napred volny oba dva, pak oba obsazeny a pak zas volny
to neodhadnes
Tak to je docela dobrý ![]()
Jé koukám, že máš kráááásný nový fotečky tady v podpisu
![]()
Ahoj,
me porod v Nymburce teprve ceka zacatkem prosince, ale byla jsem se parkrat podivat na predporodnim kurzu…byla jsem zvedava na PA a udelala na me velmi dobry dojem. O tom jake situace pri porodech resili a tak mluvila hodne a shrnula bych to tak, ze pokud je vse OK s maminou i mimcem, tak nemaji s nicim zasadni problem. Jen nas upozornila, ze pokud mas nejaka specificka ci alternativni prani pripadne porodni plan, mela by sis tam zajit a vse s nimi predem probrat, aby na to byli pripraveni a vyhnuli jste se tak nejakym nedorozumenim a neprijemnostem v prubehu porodu. A to mi prijde vcelku preofesionalni pristup. Jinak jsou velmi vstricni v podavani informaci, takze si tam urcite brkni a zajdi se podivat a vyptat na co chces…nejlepsi info je primo od pramene, ne? ![]()
Ahojky,
tak já už jsem tam byla, protože jsem začala chodit na monitory
a PA co jsem tam potkala což byla sl. Bílková a pak ještě jedna tuším od „K“ a ta dělá i u Dr. Tomana v Sadské a obě byly super!!! Už jsem se tam porozhlédla a bylo mi podáno moře informací
(já měla seznam otázek)…
Jinak ten porodní plán mi doporučili pokud nebude nijak obsáhlý mít tak nějak připravený, ale spíš pak jim to říci před porodem než nějak dopředu… a když jsem se ptala na miminko po porodu, zda může být u maminky, tak prý si je po přiložení k prsu a chvilkovém pomazlení berou na dvě hodinky, ale že když jim to zase před porodem řeknu, tak se domluví s dětskýma sestrama a že by to mělo jít…
Tak tohle jsem vyzjistila… už se nám to krátí! Tak brzo budu moc ohodnotit realitu
nejdůležitější je zdravíčko…
jé vůbec není zač
no utíká to pekelně - vy už máte měsíc!
A jak rostete?
na muj vkus roste až moc.
už má 8 cm navíc
no doslova mi roste před očima
tak si užívej maličkého miminka. člověk se ani nenaděje a je z něj velký miminko ![]()
Tak jsem rodila v Nymburce a už sem můžu taky přidat svou zkušenost…
Musím strááášně pochválit PA Hliněnou a Křížovou, které se vystřídaly u mého porodu… paní Hliněná mě píchla vodu a udělala přípravu, přijala mě a velice mě povzbuzovala!!! Vážně strašně skvělá. Díky ní jsem to zvládla i bez epidurálu
jinak všeobecně PA jsou tam velmi příjemné…
Dr. Adam mě rodil… ale to byla jen chvilka a tak nevím co o něm říct - mno moc toho nenapovádal… spíš si mě odrodil, popřál a šel…
Dětské sestry půl na půl… je zde velký problém v tom, že nemají přehled co kdo rodičce řekl a tak se člověk musí obrnit a jít si za nima a otravovat a otravovat… až den před propuštěním jsem si vybojovala pořádnou instruktáž o kojení a povedlo se mi rozkojit s koboučkem… některé byly milé, ale některé se zdály dost otrávené… ale přežít se to dalo… jen jsem si spoustu infa musela doma zjistit sama ![]()
Tak jsem rodila v Nymburce a už sem můžu taky přidat svou zkušenost…
Musím strááášně pochválit PA Hliněnou a Křížovou, které se vystřídaly u mého porodu… paní Hliněná mě píchla vodu a udělala přípravu, přijala mě a velice mě povzbuzovala!!! Vážně strašně skvělá. Díky ní jsem to zvládla i bez epidurálu
jinak všeobecně PA jsou tam velmi příjemné…
Dr. Adam mě rodil… ale to byla jen chvilka a tak nevím co o něm říct - mno moc toho nenapovádal… spíš si mě odrodil, popřál a šel…
Dětské sestry půl na půl… je zde velký problém v tom, že nemají přehled co kdo rodičce řekl a tak se člověk musí obrnit a jít si za nima a otravovat a otravovat… až den před propuštěním jsem si vybojovala pořádnou instruktáž o kojení a povedlo se mi rozkojit s koboučkem… některé byly milé, ale některé se zdály dost otrávené… ale přežít se to dalo… jen jsem si spoustu infa musela doma zjistit sama ![]()
moc gratuluju, koukam do metriku docela žížalka vid?
cetla jsem ze odesel nebo byl odejit primar. je to pravda? a hlinena byla moje nejoblibenejsi a krizova byla taky takova v jadru hodna ale docela drsna mi prisla ![]()
Hele já tam primáře viděla… jednou večer se tam vykecával vzadu na šestinedělí… tak nevím. Nic takového tam nikdo neříkal, ale je fakt, že člověk vstřebával pocity a co si tam sestřičky v těch jejich pokojích povídaly nevím. Ony byly dost zalezlé ![]()
No a Hliněná fakt bomba - vůbec jsem takové povzbuzování nečekala… jo ta Křížová byla víc od rány - tam mi skákala po břiše ![]()
Taky PA Šafaříková byla milá a další, ale ty se tam jen mihaly a jen mě třeba změřily teplotu a tlak… no celkově PA byly fakt dobré!!!
Jo jo, malej byl malej… ale hádám, že už možná má tři kg - kyne nám pěkně
![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Lucienne to jsi mě zase potěšila…
Já se na miminko těším už vlastně tři roky a tak to strašně prožívám a už teď je mi smutno při představě, že až prďolku porodíme, že by mi ho měli někam odnést… Samozřejmě něco jiného je po císaři, nebo po komplikovaném porodu, nebo když je nějaký problém, nebo se maminka na to necítí, protože je vyčerpaná… ale na tomhle mi prostě moc záleží!
To jste si v porodnici pár dní užili
ale hlavně, že už jste doma!
Jinak já jsem u dr. Dyňky potkala hrozně hodnou PA (ona tam jen zaskakovala, protože tam byla Dyňky dcera a jeho sestřička měla tedy taky dovču a ta PA (myslím, že to byla PA, nebo sestřička z porodnice?!) byla prima - vím, že její příjmění začínalo na K.
Kolik personálu tak bývá u „normálního“ porodu?
(nepřihlášená Jankaxx)