Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, v únoru mám termín, vím je to brzo, ale pořád se nemůžu rozhodnout, kde porodím. Láká mě Nymburk, ale bojím se, co když budou komplikace, něco s malým? Že třeba bude mít něco se srdíčkem, nebo cokoliv.. je někdo, kdo měl komplikace při porodu a jak to vyřešili?
@xMartinka vsechny porodnice siroko daleko kde je problem hned vse posilaji do prahy takze ja pripadne komplikace radsi neresila ono to vsude dopadne stejne prevozem do prahy.
@pav86 píše:
@xMartinka vsechny porodnice siroko daleko kde je problem hned vse posilaji do prahy takze ja pripadne komplikace radsi neresila ono to vsude dopadne stejne prevozem do prahy.
nejspíš jo.. všichni říkaj, ať na to nemyslím, ale ono se to lehce říká ![]()
@xMartinka já jsem rodila v Nymburce loni v prosinci a musím tě uklidnit, případné komplikace umí řešit. V jedné chvíli malému přestalo bít srdce, lítali tam okolo mě a už to vypadalo, že bude akutní císař. Nakonec to ale byla naštěstí jenom technická chyba monitoru, tak jsem rodila normálně a syn je zdravý jako řípa. Vedle na pokoji byla jedna maminka, které se narodilo přidušené mimi. A taky tam všichni lítali jak šílení. Mimčo převezli do Kolína na JIP pro novorozence, maminu nechali v Nymburce - bližší podrobnosti neznám, ale co jsem zaslechla, tak mimi bylo nakonec v pořádku, jen si chvíli poleželo v Kolíně.
Taky jsem se bála, co kdyby něco, ale už jsem se bát přestala a případného dalšího potomka budu rodit jedině v Nymburce. Zřejmě tím, jak jsou malá nemocnice, bojí se průšvihu a nic nepodceňují. ![]()
@jarka2011 píše:
@xMartinka já jsem rodila v Nymburce loni v prosinci a musím tě uklidnit, případné komplikace umí řešit. V jedné chvíli malému přestalo bít srdce, lítali tam okolo mě a už to vypadalo, že bude akutní císař. Nakonec to ale byla naštěstí jenom technická chyba monitoru, tak jsem rodila normálně a syn je zdravý jako řípa. Vedle na pokoji byla jedna maminka, které se narodilo přidušené mimi. A taky tam všichni lítali jak šílení. Mimčo převezli do Kolína na JIP pro novorozence, maminu nechali v Nymburce - bližší podrobnosti neznám, ale co jsem zaslechla, tak mimi bylo nakonec v pořádku, jen si chvíli poleželo v Kolíně.
Taky jsem se bála, co kdyby něco, ale už jsem se bát přestala a případného dalšího potomka budu rodit jedině v Nymburce. Zřejmě tím, jak jsou malá nemocnice, bojí se průšvihu a nic nepodceňují.
tak to moc děkuji za info
jsem z toho trošku vystresovaná, bojím se toho.. nejvíc porodu
já jsem bohužel taková, že všechno moc prožívám, neumím používat ostré lokty, proto se asi bojím víc ![]()
@xMartinka píše:
tak to moc děkuji za infojsem z toho trošku vystresovaná, bojím se toho.. nejvíc porodu
já jsem bohužel taková, že všechno moc prožívám, neumím používat ostré lokty, proto se asi bojím víc
Já si myslím, že kdyby si se nebála porodu, asi by si nebyla normální.
Já jsem měla bezproblémový a téměř bezbolestný porod, nejsem těhotná, ale už teď mě z představy dalšího porodu mrazí v zádech. ![]()
V těch velkých porodnicích se super vybavením mi naopak přijde, že se snadno může něco zanedbat. Nemají tam na tebe tolik času. Jen porovnávám se zkušenostma kamarádek z velkých pražských porodnic a mou zkušenost z pidi porodnice v Nymburce - ale určitě nechci házet do jednoho pytle všechny velký porodnice. ![]()
I já porodila v Nymburce a bylo to super
navíc jsem ten den byla jediná, takže veškerá péče byla jen moje
i jedna PA s náma zůstala až do konce, přestože jí skončila pracovní doba
ale opravdu byli všichni hrozně milí a příjemní. taky jsem se bála spousty věcí, ale nakonec to dopadlo na 1 a já na to i ráda vzpomínám (dokonce jsem měla sílu i vtipkovat když jsem šla na pokoj) a holčičku jsem měla hned u sebe - až vlastně do teď
- a to musím dodat, že jsem cíťa a omdlívám když mi berou krev
![]()
@jarka2011 píše:
Já si myslím, že kdyby si se nebála porodu, asi by si nebyla normální.Já jsem měla bezproblémový a téměř bezbolestný porod, nejsem těhotná, ale už teď mě z představy dalšího porodu mrazí v zádech.
V těch velkých porodnicích se super vybavením mi naopak přijde, že se snadno může něco zanedbat. Nemají tam na tebe tolik času. Jen porovnávám se zkušenostma kamarádek z velkých pražských porodnic a mou zkušenost z pidi porodnice v Nymburce - ale určitě nechci házet do jednoho pytle všechny velký porodnice.
taky si myslím, že ty velký nemocnice jsou sice fajn, ale není to osobní, proto jsem se ani do žádné nehlásila
tak asi dám taky Nymburk
a snad to přežiju ![]()
@maky26 píše:
I já porodila v Nymburce a bylo to supernavíc jsem ten den byla jediná, takže veškerá péče byla jen moje
i jedna PA s náma zůstala až do konce, přestože jí skončila pracovní doba
ale opravdu byli všichni hrozně milí a příjemní. taky jsem se bála spousty věcí, ale nakonec to dopadlo na 1 a já na to i ráda vzpomínám (dokonce jsem měla sílu i vtipkovat když jsem šla na pokoj) a holčičku jsem měla hned u sebe - až vlastně do teď
- a to musím dodat, že jsem cíťa a omdlívám když mi berou krev
![]()
takže taky cíťa? No hned je líp
jsem totiž ještě nedoslýchavá, ale když jsem tam byla na 3D ultrazvuku a upozornila sestřičky, tak byly strašně milé, to se mi moc líbilo. Proto potřebuju někoho, kdo se mi bude fakt věnovat, páč já fakt musím víc poslouchat a potřebuju, aby někdo mluvil na mě ![]()
@xMartinka píše:
Ahoj holky, v únoru mám termín, vím je to brzo, ale pořád se nemůžu rozhodnout, kde porodím. Láká mě Nymburk, ale bojím se, co když budou komplikace, něco s malým? Že třeba bude mít něco se srdíčkem, nebo cokoliv.. je někdo, kdo měl komplikace při porodu a jak to vyřešili?
Marti, jestli se fakt bojis, tak to musis do velke nemacnice.Kdyz jsi de v Praze nenahlasila do 14 tydne, tak zkus Hradec.Po dalnici jsi tam hned.Ja se taky bojim, protoze jsem na novorozenecke JIP delala, takze ja jdu taky do fakultky.Ale to je moje uchylka, to nemusi vsichni.
@Martina7890 píše:
Marti, jestli se fakt bojis, tak to musis do velke nemacnice.Kdyz jsi de v Praze nenahlasila do 14 tydne, tak zkus Hradec.Po dalnici jsi tam hned.Ja se taky bojim, protoze jsem na novorozenecke JIP delala, takze ja jdu taky do fakultky.Ale to je moje uchylka, to nemusi vsichni.
ja mela panicky strach z produ a hodne mi pomohl predporodni kurz kde jsem se dozvedela o ceho to vlastne jdu a co muzu cekat atd… A homeopatika na zkldneni jsou taky super! Nikdy jsem tomu moc neverila ale behem tehu uz se mi mnohokrat osvedcily na predcane stahy, chripku i ted pred prodem a mam nejake nachystane i na porod
@pav86 píše:
ja mela panicky strach z produ a hodne mi pomohl predporodni kurz kde jsem se dozvedela o ceho to vlastne jdu a co muzu cekat atd… A homeopatika na zkldneni jsou taky super! Nikdy jsem tomu moc neverila ale behem tehu uz se mi mnohokrat osvedcily na predcane stahy, chripku i ted pred prodem a mam nejake nachystane i na porod
Ja to mam jako profesionalni deformaci. Pracovala jsem na novor. JIP, tak bych do male nemocnice rodit nesla a myslim, ze predporodni kurz a homeopatika mi nepomuzou.Ale diky za nazor. Porodu jako takoveho se nebojim, jen co kdyby nahodou byly komplikace, tak aby bylo vse blizko a byl usetren cas prevozu miminka. A rozumim, ze se Martina toho boji.
Já jsem rodila v Nymbucre před 3 týdny. Zažila jsem před tím 3 velké porodnice v Praze a musím říci, zlatá Nymburská, personál byl super a že jsem personál zažila celý, malou vyvolávali pro mojí preeklampsii o tři týdny dřív a starávila jsem tam dohromady i s malou 8 dní. Určitě bych se Nymburka nebála. A partner se mnou byl u porodu a po porodu skoro 29 hodin, i tam spal a pak za námi jezdil i na 8 hodin denně. neměla jsem nadstandard, byl plný a přesto to nebyl žádný problém.
Ahoj holky, moc děkuji za vaše názory, moc si toho vážím!
ve čtvrtek jsem tam byla na předporodním kurzu, kde byla zahrnutá i prohlídka porodnice. S přítelem jsme byli mile překvapení, není to tam tak příšerné! A lidi tam super, máme z toho dobrý pocit. Říkali, že v případě komplikací je připraven lékař na srdíčko nebo neurolog, což taky prima. Až se budu registrovat, tak všichni se budou připravovat na to, že tam bude rodit nedoslýchavá rodička. Dostanu asistentku k sobě. Sice tam přítel bude se mnou, ale on bude určitě vyjukanej sám, takže bych se na něj radši moc nespoléhala
moc se mi tam líbí ta přátelská atmosféra, jak píše Iva
takže asi jdu do nich ![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Holky které to čeká. Všem Vám moc držím palce ať Vám to dobře dopadne