Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
30.8. mám termín porodu a ještě jsem se nerozhodla jestli jít do porodnice do českých Budějovic nebo do krumlova.jaké máte zkušenosti vy,
Ahoj, ja rodila v CB pred 8lety, mela jsem to tam domluvene pres znamou, je doktorka. Porod ok, potom ten pristup sester detskych i zenskych uplnej stredovek
to jak se chovali k maminkam, ktere tam nemely tlacenku jak ja radsi nebudu rozebirat
Ted v unoru jsem rodila uz jinde, protoze prave ta znama mi sama rekla /rodila v CB 2×/ ze mi muze doporucit jako dokotr tak i jako pacient, abych sla rodit jinam ![]()
Takze asi bych jela do Krumlova…ale ono je to fakt o lidech a jakou maji zrejme naladu…vsude muzes narazit na blba ![]()
Ale u me Budejovice uz nikdy. ![]()
s Budějkama jsem slyšela obecně jen špatné zkušenosti.Sestra tam v průběhu těhu ležela s nějakými problémy a díky tomu jejich přístupu se rozodla rodit jinde.Nakonec rodila v Prachaticích.
Ja jsem rodila v unoru v Ceskych Budejovicich a az na jednu sestru to bylo fajn pokud budu rodit nekdy znovu jedine CB ![]()
Já rodila v únoru v Krumlově a byla jsem naprosto spokojená. Hrozně jsem se toho bála, protože jsem před tím ještě nikdy nebyla v nemocnici a bylo to v pohodě. Nemají tam tolik lidí, takže jsem až do poslední noci byla na pokoji sama. Sestřičky poradí, pomůžou a když trefíš na porod doktora Nerudu užiješ si při tom i docela legraci
je fakt skvělej. Jinak kdybych bývala rodila dřív, jak hrozilo, jela bych určitě do Budějc. Když to vyšlo až po termínu, zvolila jsem Krumlov. Jo, ale jsou tam prý taky některé porodní asistentky na pěst
, já naštěstí žádnou nepotkala ![]()
Mám zkušenost s oběma porodnicemi (jako rodička i z pohledu personálu) a příště volím opět Krumlov. To se nedá vůbec srovnat, od příjmu až po novorozenecké odd. Prostě někomu stačí rajčata i III.kategorie a je spokojený, jiný chce třídu I. Přeju hezký porod ![]()
Obe deti jsem rodila v CB, pravda, na sestinedeli to teda zrovna rodinne prostredi nebylo, ale ja chtela mit jistotu, ze pokud by se neco zvrtlo, tak o dite bude ihned postarano. Prvni porod zrovna idealni nebyl, takze u druhyho jsem mela jasno.
já bych teda rodila určitě (znova) v ČB, přece jen, je tu novorozenecká JIPka a kdyby něco, vyčítala bych si to, v případě nouze každá minuta dobrá..někdo výš tu psal cosi o rajčatech III. kategorie, tak já je klidně sním třeba plesnivý, když moje dítě dostane ty rajčata prémium ![]()
mám v ČB za sebou před 8 týdny císaře, předtím jsem tam chvíli ležela, ženské sestry jsou parádní, jak přímo porodní asistentky na sálech nevím, jen co jsem viděla a slyšela při vyšetřeních, přišly mi taky docela fajn (vodily tam rodičky po chodbě za ruku, těšily a povzbuzovaly je při kontrakcích), dětské sestry na šestinedělí jsou tak půl na půl, polovina dobrá, druhá, pokud se Ti nepovede kojit podle jejich představ (mně se malý nepřisál, tak jsem si řekla o odsávačku a koukaly na mě jak na krkavčí matku, mmch. je plně na mém mléku doteď, jinak by byl dávno na UM), tak dělá dost dusno…ale celkově jak říkám-určitě bych volila Budějce.
Rodila jsem v ČB a kdybych si podruhé mohla vybrat, tak Český Krumlov. Nejvíce mi vadil arogantní přístup lékařů a nulová informovanost o provedených zákrocích. Porodní asistentka však byla perfektní. Na novorozeneckém oddělení taky bez problémů.
ahojky já po mé zkušenosti bych už rodila už jen v Budějovicích,ale každá porodnice má svoje pro a proti
Toffee píše:
Rodila jsem v ČB a kdybych si podruhé mohla vybrat, tak Český Krumlov. Nejvíce mi vadil arogantní přístup lékařů a nulová informovanost o provedených zákrocích. Porodní asistentka však byla perfektní. Na novorozeneckém oddělení taky bez problémů.
Ahoj, taky váhám. Krumlov mám blíž, jsem prvorodička. Nějaké čerstvé postřehy z těchto porodnic? Krumlov je prý hodně na ty přirozené porody a brání se císařům až do poslední chvíle a někdy nechá mamimky zbytečně trápit. Máte zkušenosti? Předem moooc díky!
ahojky Aanicko1 tak na ty porody normální cestou je asi Krumlov dobrý,já měla akutního neplánovanýho císaře -ten mi dělaly v Budějkách a nakonec jsem byla rada vyskytly se komplikace a tam jsou na to líp vybavený.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.