Jak si správně objednat víno?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.1.20 19:48

Objednání vína

Ahoj :D

Teď to bude asi dost trapný, ale potřebuju radu. Jdu s jednim fajn chlapem na vino/večeři :D ale mám problém :D vždycky jsem si v restauracích objednávala cokoliv, ale ne to víno :D nebude to žádná luxusní restaurace, neprinesou vám to víno ochutnat a podobně :D a já prostě nevim, jak se víno objednává :D prostě jen řeknu, že bych si dala bílé vino? :D a oni už se pak zeptají, jestli suchý a tak? :D :oops: :oops: :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37114
30.1.20 19:49

No měli by ti dat vybrat jaká vína mají no :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35434
30.1.20 19:59

A musis si davat vino? Řekni, že by sis dala 2 deci bilyho jaký mají, řeknou ti nějaký názvy tak řekni něco co si zapamatujes. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.20 20:03

@JancaS84 no a neni blby, když on si dá třeba pivo a já kafe? :D jo, to neni spatny, takže 2 deci bílého vina :D a neni trapný to 2 deci? :oops: :D

• Citovat
  • Upravit
5040
30.1.20 20:04

Tak si objednej to, na co máš chuť, ne? A jestli to musí nutně být víno, tak řekni: dám si dvě deci bílého suchého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37114
30.1.20 20:09
@Anonymní píše:
@JancaS84 no a neni blby, když on si dá třeba pivo a já kafe? :D jo, to neni spatny, takže 2 deci bílého vina :D a neni trapný to 2 deci? :oops: :D

Ježíš dej si na co máš chuť. Pijes víno normálně? Vypadá to že ne :think: dej si klidně čistou vodu nebo colu nebo nevím co pijes. Kafe bych si k večeři nedávala, ale pokud běžně zapijis jídlo kafem tak proč ne no :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35434
30.1.20 20:12

Tak pokud nedas rovnou celou flašku, což bych na prvním rande nedělala :lol: tak klasika rozlivany víno 2 dcl, kdyžtak si dáš pak ještě jednu skleničku. Ale klidně si dej nealko, nebo nějakej koktejl jestli budou mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
30.1.20 20:16

Hele dej si na co jsi zvyklá. Záleží jestli je pán pivař, vinař či abstinent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.20 20:19

@divine woman pán je pivař

• Citovat
  • Upravit
25897
30.1.20 20:32
@Anonymní píše:
@divine woman pán je pivař

A ty pivko nerada?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.20 20:35

@divine woman já ho nepiju moc no :D

• Citovat
  • Upravit
25897
30.1.20 20:40

Víno taky moc ne, podle popisu :lol:. Co piješ obvykle?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.1.20 20:44

@divine woman ale ne, víno mám ráda :D jen jsem na něj zvyklá doma :D přijdeš ho obchodu, vezmeš jaký chces a piješ :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.1.20 20:44
@Anonymní píše:
@JancaS84 no a neni blby, když on si dá třeba pivo a já kafe? :D jo, to neni spatny, takže 2 deci bílého vina :D a neni trapný to 2 deci? :oops: :D

Pokud je blbé ti říkat 2 deci, tak hodně lidí používá dvojku bílého. ;) Většinou rozlévaného mají na výběr málo, takže tam si vybereš lehce, oni ti to vyjmenují. Jinak se objednává celá láhev, když je více lidí, tam je to potom i s tím ochutnáváním.

• Citovat
  • Upravit
25897
30.1.20 20:46
@Anonymní píše:
@divine woman ale ne, víno mám ráda :D jen jsem na něj zvyklá doma :D přijdeš ho obchodu, vezmeš jaký chces a piješ :D

No tak snad víš jaký ti chutná, to si objednej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.