Objednáváte ubytování přes Booking?

3.3.22 08:19

Objednáváte ubytování přes Booking?

Hezký den,
chtěla bych se zeptat, zda objednáváte ubytování přes Booking někdo?
Mám pocit, že vždy když jsem pokoj rezervovala, tak cena nakonec byla stejná, ale před cca 5 dni jsem rezervovala pokoj za 8086,– a nyní je už cena 8484,– (280£), včera byla třeba 8311,– (274£).
Chci se zeptat, jak to tedy je - funguje? :D Je možný, že jsem vždy měla štěstí a cena se do doby příjezdu nezměnila a mohou, takhle cenu změnit? 🙂
Naivně jsem si myslela, že jakmile zarezervuji, tak se cena nemění. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1242
3.3.22 08:26

Cena je pevně daná v době rezervace.
Zaplatíš to, co máš v rezervační smlouvě. Na ostatní ceny (zlevňování/zdražování) nehleď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15872
3.3.22 08:37
@MartinkaD25 píše:
Hezký den,
Mám pocit, že vždy když jsem pokoj rezervovala, tak cena nakonec byla stejná, ale před cca 5 dni jsem rezervovala pokoj za 8086,– a nyní je už cena 8484,– (280£), včera byla třeba 8311,– (274£).
Chci se zeptat, jak to tedy je - funguje? :D Je možný, že jsem vždy měla štěstí a cena se do doby příjezdu nezměnila a mohou, takhle cenu změnit? 🙂
Naivně jsem si myslela, že jakmile zarezervuji, tak se cena nemění. :D

Tys jen hledala, pokoj si zarezervovaný neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.3.22 08:42

Když zarezervuješ, zůstane ti cena, jaká byla v době rezervace. Je to jako se zájezdy k moři, ceny se mění podle milionu faktorů, někdy se vyplatí čekat, jindy ne. Ale určitě se nestane, že zarezervuješ zájezd za 20k a při placení budou chtít 25 :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.3.22 08:44

@Zumpa pokoj zarezervovaný mám, rezervovala jsem jako vždycky.

@unuděná tak v tom případě nevím, kde je chyba. Sice je to “jen” o 4 stovky, né o tisíce, ale i tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.3.22 08:45
@MartinkaD25 píše:
@Zumpa pokoj zarezervovaný mám, rezervovala jsem jako vždycky.@unuděná tak v tom případě nevím, kde je chyba. Sice je to “jen” o 4 stovky, né o tisíce, ale i tak

A tobě jako někdo napsal, že finální cena bude vyšší? Asi těžko ne, máš rezervaci, kde je daná cena. To, za kolik to nyní nabízí na netu není pro tebe směrodatné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15872
3.3.22 08:46
@MartinkaD25 píše:
@Zumpa pokoj zarezervovaný mám, rezervovala jsem jako vždycky.@unuděná tak v tom případě nevím, kde je chyba. Sice je to “jen” o 4 stovky, né o tisíce, ale i tak

Tak to reklamuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.3.22 08:46

Z bookingu přece chodí potvrzení na mail, kde máš všechny potřebné informace včetně ceny :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15872
3.3.22 08:47
@unuděná píše:
Z bookingu přece chodí potvrzení na mail, kde máš všechny potřebné informace včetně ceny :nevim:

Přesně, důkaz k reklamaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
3.3.22 08:49

Cena je udávaná v librach protože se jedná o zahraničí… Tobě to pouze přibližně prepocitali na koruny.. Bohužel útokem na Ukrajinu stoupl kurz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
3.3.22 08:49

Rezervovala a platila jsem předem, pak jsem na místě jen řekla že mám rezervaci, dali mi klíče a zdar. Ani korunu navíc ne. Nevím jak je to s rezervací, ale dle mě by to nemělo být navýšený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
3.3.22 09:00

On je problém v měně, ideální je mít to přepočítané na koruny a v nich to uzavřít. Pokud to uzavíráš např. v eurech, pozmění se to - přepočítá. A hotelové kurzy bývají dost děsné.

• Citovat
  • Upravit
638
3.3.22 09:02
@MartinkaD25 píše:
Hezký den,

Podle mě je to kurzem měny, pokud ubytování používá libry, koruna poslední dny oslabuje, tedy v přepočtu bude cena dnes vyšší než byla např. před dvěma týdny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
3.3.22 09:10
@MartinkaD25 píše:
Hezký den,

Vyhledávače tohoto typu jako ubytování, letenek nebo lístků na vlak mají v sobě chytré roboty. Když vidí, že se vracíš a opakovaně hledáš jednu položku, cena jde nahoru. Ryanair nebo i České Dráhy apod…to je úplně normální. Nedávno jsem hledala manželovi lístek na vlak. Pořád jsme nějak hledali alternativy a časy a ta cena se u lístku 1. třídy během hodiny postupně zvedala. Rozdíl dělal i 500,– za jeden lístek 1. třídy. Stačí otevřít nové anonymní okno a ceny jsou zase nižší. :cert: Můj ubohý manžel s dobrou duší, kterého by to ani nenapadlo, z toho byl úplně nas*raný. :lol: Ještě, že mě má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
3.3.22 09:12
@TO_IT píše:
On je problém v měně, ideální je mít to přepočítané na koruny a v nich to uzavřít. Pokud to uzavíráš např. v eurech, pozmění se to - přepočítá. A hotelové kurzy bývají dost děsné.

V Londýně je přece 500 liber dnes, stejně jako je 500 liber zítra. Pokud jsem udělala objednávku hotelu za 500 liber, hotel žádný kurz přepočítávat nebude (není jaký) a zaplatím 500 liber. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí