Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Lil Kitkatt píše:
Jde o to, na jakou výšku to má. Synovi je 14, vysoký je 176 cm a má 55 kg. Ten pásek mít musí, jinak z něj kalhoty spadnou. Co je na pásku divného, že ho tak řešíš?
Právě. Neumím odhadnout váhu. Syn má 154 cm a 39 kg. Ty to máš více reálné k věku.
@Veruš1 píše:
Nejsou tepláky jako tepláky. Ty značkové sportovní jsou slušivé a stojí více, než rifle. A opravdu je nosí většina. Záleží ale na povaze kluka. Můj je sportovec a jeho postava tomu odpovídá. Asi jinak by v nich vypadalo dítě kulička. Ale to tvůj syn asi nebude, když řešíš pásek.
Tepláky jsou pořád tepláky, a je úplně jedno, kolik tisíc za ně kdo dal a jaké mají logo. Do školy je to otřesný, ještě tak na učňáku bych to chápala, na ZŠ a lepších SŠ je to za mě ostuda.
@Lil Kitkatt má mezi velikost (mezi dětskou a pánskou tj 170-M). Divného nic ale ptám se zda je to vhodné. Skoro všichni u něj ve škole nosí totiž tepláky takže podle spolužáků se oblékat nemůže… ![]()
@zrcadlo píše:
Tepláky jsou pořád tepláky, a je úplně jedno, kolik tisíc za ně kdo dal a jaké mají logo. Do školy je to otřesný, ještě tak na učňáku bych to chápala, na ZŠ a lepších SŠ je to za mě ostuda.
No neuděláme nic. Zase u menších dětí je to lepší na pobyt venku, že si nemusejí pořád dávat pozor (nebo my), aby si nějaké božíhodové kalhoty neušpinily. Značkové nemívají ani na 2. stupni.
Šla bych do obchodu s džínami, kde mají opravdu pestré velikosti (tzn. různé šířky pasu a k tomu různé délky) a věřím tomu, že najde. Jinak na pásku není nic závadného a je to za mě úplně normální věc. Jestli chce být chic, může nosit ke kalhotám i kšandy, nedávno jsem potkala mladého kluka, měl kalhoty s kšandama, polo triko a na hlavě bekovku, a fakt mu to teda seklo.
@zrcadlo asi záleží na úhlu pohledu. Přijde mi víc fajn, když mají děcka slušivé a pohodlné tepláky/sportovní kalhoty, než mít rifle, které jim třeba ani nejsou pohodlné.
@zrcadlo píše: Šla bych do obchodu s džínami, kde mají opravdu pestré velikosti (tzn. různé šířky pasu a k tomu různé délky) a věřím tomu, že najde. Jinak na pásku není nic závadného a je to za mě úplně normální věc. Jestli chce být chic, může nosit ke kalhotám i kšandy, nedávno jsem potkala mladého kluka, měl kalhoty s kšandama, polo triko a na hlavě bekovku, a fakt mu to teda seklo.
Ten ale asi nebyl žák ZŠ, ne? ![]()
@Iva200 píše:
@Lil Kitkatt má mezi velikost (mezi dětskou a pánskou tj 170-M). Divného nic ale ptám se zda je to vhodné. Skoro všichni u něj ve škole nosí totiž tepláky takže podle spolužáků se oblékat nemůže…
A co je na pásku nevhodného?
Podle mě se nosí v první řadě proto, aby kalhoty nespadly. To je jakoby ses ptala, jestli je vhodné, aby si vzal třeba mikinu. Asi tě nějak nechápu.
Je to i trochu úsměvné, když říkáš, že spolužáci nosí tepláky. Takže tam je to asi fuk, ne.
A hlavně tedy 14 letý syn neví, co chce nosit? Můj má jasnou představu, určitě nečeká, až mu řeknu, co si má vzít na sebe a tepláky by si do školy nevzal ani náhodou.
@lucad77 píše:
Ten ale asi nebyl žák ZŠ, ne?
Byl, tak 7.-9. třída - děti vystupovaly před školou z autobusu asi z nějaké exkurze, většina dětí oblečena normálně, takže žádné divadlo to asi nebylo (nebo už dlabou i na to), on si držel v ruce bundu a vyskočil z busu. Připomněl mi děsně toho hlavního hrdinu z filmu Bota jménem Melichar, ten tam taky nosil kšandy, takovou neformální košili a sako a hrozně mu to slušelo ![]()
@zrcadlo píše:
Byl, tak 7.-9. třída - děti vystupovaly před školou z autobusu asi z nějaké exkurze, většina dětí oblečena normálně, takže žádné divadlo to asi nebylo (nebo už dlabou i na to), on si držel v ruce bundu a vyskočil z busu. Připomněl mi děsně toho hlavního hrdinu z filmu Bota jménem Melichar, ten tam taky nosil kšandy, takovou neformální košili a sako a hrozně mu to slušelo
Tak možná jo, ale na to musí být ta správná povaha takhle vyčnívat, to není pro každého. A divadlo to klidně být mohlo, vždyť dneska někteří chodí jak vidláci i do Národního, zrovna minulý týden tam byl táta s důchodcema a říkal, že skoro jediní slušně oblečení, v oblecích a kravatách, byli lidi nad 65. A on si lámal hlavu, jestli nemá sako už moc staré. ![]()
Příspěvek upraven 21.11.22 v 21:05
@Iva200 píše:
@Lil Kitkatt má mezi velikost (mezi dětskou a pánskou tj 170-M). Divného nic ale ptám se zda je to vhodné. Skoro všichni u něj ve škole nosí totiž tepláky takže podle spolužáků se oblékat nemůže…
Pánské M není na 170 a 60 kg. Hledej S.
@zrcadlo píše:
Hehe teď jsi mi pripomněla mého dědu. Ten se takhle vyjadřoval k džínám - za nich to byl pracovní oděv.
Nicméně také by mě zajímalo, jak ty „super“ tepláky vypadají.
@lucad77 píše:
Ten ale asi nebyl žák ZŠ, ne?
Můj syn občas taky nosí košili, džíny s kšandama apod..Ale chápu, člověk se spíš otočí za někým v přiměřeném věku a u výrazně mladších neřeší, zda jim to sekne.
Jinak já tepláky do školy taky neuznávám. Naopak má syn košile, polo trika, nosí spíš džíny a střídá různé mikiny,sako.Ale má i normální trička a tak si to střídá jak chce, někdy vytáhne vínovou košili a jindy tričko s nápisem třeba.
@Fiveone píše:šestiletý syn nosí košili a sako do školy???
Můj syn občas taky nosí košili, džíny s kšandama apod..Ale chápu, člověk se spíš otočí za někým v přiměřeném věku a u výrazně mladších neřeší, zda jim to sekne.
Jinak já tepláky do školy taky neuznávám. Naopak má syn košile, polo trika, nosí spíš džíny a střídá různé mikiny,sako.Ale má i normální trička a tak si to střídá jak chce, někdy vytáhne vínovou košili a jindy tričko s nápisem třeba.
@stinga píše: šestiletý syn nosí košili a sako do školy???![]()
![]()
![]()
Ano, není to tak, že bych mu to nutila.On si to většinou vytáhne sám. I sako jsem mu koupila v sekáči, protože si ho přál. Někomu se líbí tepláky, někdo nosí jen značkové oblečení a on se rád obléká trochu jako intelektuál. Jen když mají tělocvik, tak mu košili nedovolim, protože už tak je pomalej a ještě by se zdržoval rozepínáním a zapínáním.