Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Stevia píše:
Já teda půjdu proti proudu.
Mám tři děti.
Když chodili do školky a byl déšť fakt den, tak žádná procházka.
Pokud přeháňky, stačila dobrá pláštěnka.
Ne za stovku, ale fakt dobrá plus holínky.
Ve školce, kam chodily děti, se na žádné procházky nechodí. Pouze volný pohyb a hra, můžou se válet po zemi.
Máme rádi soft Tchibo nebo Wolf, Lidl ne, je to neprodyšné.
Když porovnám pogumovaný materiál a softshell, tak jednoznačně vítězí softshell. Za mě je to daleko praktičtější, ale i pohodlnější materiál. Děti to využily od jara do podzimu, k tomu gumáky a nebyl problém. I v zimě pokud výrazně nemrzlo, když se daly pod softshellové kalhoty termo punčocháče tak to bylo dostačující. Také pohyb v tom byl lepší než v oteplovačkach.
@coffewomen píše:
Když porovnám pogumovaný materiál a softshell, tak jednoznačně vítězí softshell. Za mě je to daleko praktičtější, ale i pohodlnější materiál. Děti to využily od jara do podzimu, k tomu gumáky a nebyl problém. I v zimě pokud výrazně nemrzlo, když se daly pod softshellové kalhoty termo punčocháče tak to bylo dostačující. Také pohyb v tom byl lepší než v oteplovačkach.
Joo já jsem nechápala ve školce… venku kolem nuly až 3-4stupně a většina dětí oteplovačky… Já oteplováky dala jen jak byl sníh. V tom se těm dětem musí blbě chodit. Dcera využila zimní softshellky, měli jsme nějaké ze sportisima. Pod to legíny co měla ve školce a nikdy ji zima nebyla.
Me se v tom pogumovanym dite poti jak v igelitu. My jedeme softshell.. o neco drazsi, ale nebude se koupat ve vlastni stave
Jinak nam kladly ucitelky na srdce at deti nenutime se ixkrat prevlekat. Ze se priklaneji k tomu, aby meli ve tride treba leginky a fusky, a s tim pak vlezli pod nejake kalhoty na ven.. aby se nemuseli soukat do puncoch atd…ze detem to samotnym vetsinou nejde, a v zastupu jich maji dalsich 20… Takze uposlechnu, byt jsem taky zastancem termopradla, merina atd..
@Konys píše:
Me se v tom pogumovanym dite poti jak v igelitu. My jedeme softshell.. o neco drazsi, ale nebude se koupat ve vlastni staveJinak nam kladly ucitelky na srdce at deti nenutime se ixkrat prevlekat. Ze se priklaneji k tomu, aby meli ve tride treba leginky a fusky, a s tim pak vlezli pod nejake kalhoty na ven.. aby se nemuseli soukat do puncoch atd…ze detem to samotnym vetsinou nejde, a v zastupu jich maji dalsich 20… Takze uposlechnu, byt jsem taky zastancem termopradla, merina atd..
jj dcera to tak měla celou školku. Do třídy legíny, triko, nátělnik v zimě… a ven šli jen nahodila kalhoty, mikinu, bundu.
@KKK85 tak ono je to prakticke, predstava ze musi vsem detem pomoci do puncoch a i s dalsima vecma… To by se ven asi nedostali
Navic tady s nima chodi sice za kazdeho pocasi, ale tak na hodinu.. Takze zadne dlouhe venceni.
@Charlie90 píše:
Dobrý den, jednoduchá otázka, ale těžké dilemaPogumované oblečení do deště jako výbavička do školky. Vzali byste zateplené s podšívkou nebo bez podšívky a pod to nějaké termo prádlo / teplé oblečení? Potřebovala bych to už rozseknout 🙏🏼 😄 ♥️ předem děkuji komukoliv, kdo se ozve
Pogumované oblečení jsem nekupovala, jednak je v tom dítě jak v igelitu, za druhé z té velikosti by vypadl dřív, než bych ho do toho oblékla. Pláštěnka, gumáky. Chodili ven za každého počasí.
Softshell kalhoty maximálně…
Ve školce na ně nikdo nebude dohlížet, jestli si vzali to co ono speciální prádlo oblečení. I to převlékání v šatně do tepláků je pro děcka opruz, ráno se oblečou, první převlékání v šatně do tepláků, pak jdou ven, zase se převlečou, vrátí se převlečou, oběd převlékání do pyžama, po vyspani znovu…
Syn do školky nosil hodně rifle, jsou pevnější než tepláky a vydržely hodně…
Softshell má až teď ve školním věku a to na sport jako inline nebo zimní brusle…
Tak možná to bude podšívkou. Mi si v pogumovaných děcka nepotila. Měli vždycky stejnou verzi i na zahradu. Ale nějakou podšívku to mělo. Soft jsem jim nechávala šít na míru na Fler. Ale to mi bylo líto dávat do školky. Nosili to v zimě na běžné chození a pak i do školy. Už nic takového nechtějí, tak to nedávám šít.
Já dávam ty gumové s podšívkou do sněhu, když je taková ta břečka. Jinak do deště, když fakt prší, jako třeba teď u nás pršelo 2 týdny, tak jsem koupila v decathlonu, takové slabounké šusťáky, dávám je přes legíny. Dcera v nich běhá a skáče do louží. Když je jen mokro a vlhko dávám softshellky.
Mockrát děkuji všem za odpovědi a sdílení zkušeností. Softshell doma máme, ale využili jsme minimálně, tak to neprošlo žádným větším zátěžovým testem. Někdo píšete, ze jste s pogumovanym spoko, jiní se přikláníte k softshell. Tak teď mám o dilema navíc 😂
@Charlie90 píše:
Mockrát děkuji všem za odpovědi a sdílení zkušeností. Softshell doma máme, ale využili jsme minimálně, tak to neprošlo žádným větším zátěžovým testem. Někdo píšete, ze jste s pogumovanym spoko, jiní se přikláníte k softshell. Tak teď mám o dilema navíc 😂
Jaké dilema, počkej a uvidíš, teď v době e-shopů, máš doma vše za den/dva…
V mém okolí, většina školek za deště ven nechodí, spíš po dešti a děti třeba jen na procházku, nesmí sedat do mokré trávy atd. To ti v pohodě softshell stačí a za mě je univerzální. U nás chodí ven za každého počasí - kromě lijáků a skáčou v kalužích, loví žížaly a co já vím co vše, nepromokavé kalhoty jsou v tomto super, softshell nevydrží, když dítko klečí v kaluži… Počkej a po prvním zátěžovém testu, holt rozšíříš šatník…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.