Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj, poraďte..jak oblékáte mimi když je v šátku nebo v nosítku? Jedná se mi o počasí, kdy je cca 10 - 15 stupňů a o kojence cca 3 měsíční
Díky moc Z.
Takhle malého jsem nosila pod bundou a v tomto počasí byl normálně v tom, v čem doma + ponožky a bavlněná kuklička (ale hlavu měl taky pod bundou).
U malýho mimina na tyhle teploty už využiju zateplovací kapsu, mám od MaM celoroční a zimní. Pod kapsu dám na to, co má doma něco na hlavu, takže většinou kuklu, mám bavlněnou nebo jednovrstvou vlněnou, tak v těhle teplotách spíš tu bavlněnou, zateplím nohy, mám vlněné návleky, ale i nějaké bavlněné a akrylové, ty jsou zkrátka dospělácké kupované v CA a jiných běžných sítích. Na nohy buď víc ponožek nebo nějaké capáky, třeba teď mám na mimino připravené z tesca nějaké jakože chlupaté polyesterové botičky, vlněný bačkůrky a zavinovací flísové válenky.
U staršího chodícího či skoro chodícího dítěte jsem oblíkala jakoby na ven, jen jsem nedala bundu a hodila přes něj kapsu, chodícímu dítěti jsem strčila bundu do tašky a pokud chtěl jít, tak jsem ho sundala, dala bundu (a sobě jsem pak musela podvlíknout nějakou mikinu, nosila jsem na zádech na tenčí bundě větrovce, dítě hřálo, když jsem ho sundala, tak by mi byla zima, tak většinou tenkou flísku pod to)
Mimino se dá klidně zapnout i pod svojí bundu, alespoň mě se pod volnější bundu děti tak do 5-6m vešli.