Jak obléct ven týdenní miminko?

687
10.10.12 11:52

jak obléct ven týdenní miminko?

:mavam:
dneska chceme jít poprvé s naší týdenní holčičkou ven, ale nevím, jak moc obléct. pro kombinézku teprve jdeme, tak mě napadlo dát do fusaku rychlozavinovačku, aby v něm tak nelítala. podzimní a zimní oblečení jsem nekupovala na radu zasloužilých maminek, abych potom trefila velikost a teď si nadávám. takže čepička, bodýčko, tepláčky, ponožky, mikina, rychlozavinovačka, fusak a deka? má být kolem 13 st.
děkuju za radu, teprve se zacvičuju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
10.10.12 11:58

Přečti si to po sobě… 13stupňů! Dala bych max. tu rychlozavinku a deku (záleží jakou, jen tenkou flísovou), fusak schovej na zimu.
Počítej cca vrstvu víc než ty, miminka sice snadno prochladnou, ale stejně snadno je můžeš uvařit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pha
10.10.12 12:00

Ja mam teprve 5.tydenni prte a ma na sobe…body s dlouhym rukavem i s nohavickama, ponozky, teplacky, mikinku, cepicku a rukavicky.Pote do flausoveho fusaku a do kocarku…ten je nahore oplasteny stejne jako ze stran.tak snad mu neni zima. neplace tak doma pak uvidim, zda je teploucky ale myslim, ze zima mu neni ;)

• Citovat
  • Upravit
18223
10.10.12 12:01

Fusak bych nedávala. To by bylo moc. Ta zavinovačka+ třeba deka. Nebo dát pod tepláčky punčošky a rychlozavinočvačku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1048
10.10.12 12:06

Přesně jak tu píšou holky, nepřeháněj to s těma oblečkama. Některý maminky svý děti tak strašně nabalujou, že jsou pak z toho děti nastydlí, páč jsou strašně choulostiví…Nám už je teda půl roku, ale od malička jsem to nepřeháněla s oblečením, poprvé jsme šli ven asi 10 dní po porodu, bylo taky okolo deseti stupňů a měli jsme bodýčko s dlouhým rukávem a takový teplejší overálek, čepičku, rukavičky a ponožky. V kočárku deku a to bylo všechno. Důležité je, aby mělo mimi pořád teplé bříško, ručičky může mít chladnější, když je má vystrčené náhodou, ale bříško je rozhodující a taky nožičky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25126
10.10.12 12:10

U dítěte, které se nehýbe, doporučují pediatři jednu vrstvu navíc oproti dospělým. Určitě dej tenkou čepičku, přes hlavu utíká až 70% tepla. Fusak záleží jak teplý (tenký fleese? s kožíškem?). Já bych doporučila přibalit raději jednu deku s sebou, která se dá jednoduše přehodit přes dítě nebo sundat i ve spánku. Plus jsem u syna kontrolovala, jestli neprochládá nebo se nepotí - zadní strana krku, sáhnout pod oblečky na hrudník, předloktí. Pozor, dlaně, tváře, nos, oučka nejsou moc směrodatná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25126
10.10.12 12:12

Ještě jedna věc, dost často vidím, že dítě v kočárku je nabalené zvrchu, ale pozor, největší zima jde odspoda. Některý kočárky navíc zespoda moc vyteplený nejsou, tak na to bacha. V tom případě bych dala jednu deku i pod něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
10.10.12 12:18

Děkuju, jste zlaté…
já mám pocit, že ju právě přehřívám… kontroluju, jestli nemá zpocený záda, ale spí mě zabalená do deky (spí na ní a jednu vrstvu má přes sebe) a pod peřinou, tak jsem odvozovala venek. má 3010g, tak jsem měla strach… no jo, prvorodička :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
763
10.10.12 12:33
@MartinaIrena píše:
Ještě jedna věc, dost často vidím, že dítě v kočárku je nabalené zvrchu, ale pozor, největší zima jde odspoda. Některý kočárky navíc zespoda moc vyteplený nejsou, tak na to bacha. V tom případě bych dala jednu deku i pod něj.

Přesně tak..taky kolikrát vidím dítě v kočárku a zvrchu je děcko nabalené jako pumpa ale že mrzne od spodu to nikoho nenapadne.. :jazyk: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5732
10.10.12 12:35

@ivulineček Buď v klidu, taky jsem takhle vyšilovala :mrgreen: (v porodnici mu totiž dávali na hlavu čepici)Doma spal v bodýčku a dupačkách ve flaušové zavinovačce pod pořinou ve 23°C. Brzo mi došlo, že to není ono. Větrám, je bez zavinovačky, takže si krásně šmrdlá nožkama a je mnooohem spokojenější. Sama to poznáš :palec:
Dneska už půjdeme ven po páté :palec: a ty to vychytáš. Pokud se bojíš zimy, hoď si do košíku ještě jednu deku. Užijte si procházku :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
10.10.12 12:38

Ja bych ji nedavala ani tu deku na spani, jestli ma pres sebe perinu. jestli teda nemate doma 8 stupnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
10.10.12 12:39

Fusak bych jeste nedavala. Chodila bych ven pres poledne, kdy je nejvetsi teplo a jak uz tu nekdo psal, klidne bych vozila dve deky. Jednu bych mela na dne kocarku pod zavinovackou a pres nic a tu druhou bych pouzila podle potreby, kdyby se mi zdalo ze je chladno. Jinak jsou i takove tenoucke fleecove male decky. Za me je to dobry kup, ja ji pro jistotu taham s sebou snad i v lete :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
10.10.12 12:45
@Elin29 píše:
Přesně tak..taky kolikrát vidím dítě v kočárku a zvrchu je děcko nabalené jako pumpa ale že mrzne od spodu to nikoho nenapadne.. :jazyk: :mavam:

tak to mě jako prvorodičku „napadlo“ - když jsem ho položila na konci srpna ráno do kočárku jen v oblečení a dítě začalo modrat :mrgreen: taky jsem si připadala jako blbec, co nad světem neumí pořádně přemýšlet a dítě by měl radši vrátit (kuba měl 5 týdnů a necelý 3kg :? )

takže všechny deky i zavinovačky šly domů a ne že vymrzají celou noc v kočáru venku. a vždycky ho zabaluju „ze všech stran“, jen poslední vrstva už teď bývá další deka z vrchu. ale ta odpovídá +- těm 10cm matrace, co má zespodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
10.10.12 12:52

Já dala na dno kočárku ovčí kožesinu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
687
10.10.12 12:54

Tohle je ale chyba porodnice, protože malá na sobě čepičku, rukavičky, pletený ponožky, zabalená do zavinovačky, přikrytá peřinkou. přebalování jedině s puštěným teplovzdušným ventilátorem, kterej šel manžel hned koupit a prej kontrolovat ručičky :zed:
dojdu domů, ručičky se kontrolovat nemají, podle doktorky se namá balit ani do té zavinovačky, ve které se jí nelíbí a já si připadám jako největší blbec. jistě, že se snažím používat selský rozum, ale ono je to těžký, když jsem nikdy neměla kontakt s tak malýma dětma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková