Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Veerr píše:
@Russet já nevím, jsem z velkého města a puberťáky jsem na posledním maturitním plese v nejhezčím místním sále, viděla v černých džínách. Plus košile a kravata. Kord u 12ti leteho bych to brala jako v pořádku. Dospělý mužský doprovod bych takto taky ale nepovažovala jako vhodně oblečený.
Kord? Mě teda do kulturáku v riflích a halence tenkrát nepustili, ale tenkrát asi ještě lidi nechodili i do dívadla v „ryflích“.
@Veerr píše:Říká se kór, když už.
@Havlova![]()
teď jsem se zasmála, protože jsem na češtinu paradoxně vážně celkem pes a vše mě tříská do očí a tohle jsem si tak nějak zažila a používám celý život. A máš samozřejmě pravdu, že je to strašný v kontextu
![]()
takže nahrazuji od teď psanym slovem „navíc“. Ale mluveným to stejně používat budu určitě dal
@Russet píše:
Kord? Mě teda do kulturáku v riflích a halence tenkrát nepustili, ale tenkrát asi ještě lidi nechodili i do dívadla v „ryflích“.
Mimochodem za mě velky rozdíl žena v džínách a halence a muž v hezkých tmavých džínách a košili doplněnou o kravatu a společenskou obuv. V džínách a halence chodím sama za sebe nakoupit
@Russet kór se říká, ano. Ale zrovna tak, jako „kord“ v tomto spojení, určitě nepíše ![]()
@Veerr píše:
Mimochodem za mě velky rozdíl žena v džínách a halence a muž v hezkých tmavých džínách a košili doplněnou o kravatu a společenskou obuv. V džínách a halence chodím sama za sebe nakoupit
Rifle jsou rifle, ať jsou černé, fialové nebo puntíkaté.
@Veerr píše:
Džíny se na slavnostní události ve společnosti nehodí. Ale někomu to holt nedochází. Jeho vizitka.
@Veerr píše:
@Russet kór se říká, ano. Ale zrovna tak, jako „kord“ v tomto spojení, určitě nepíše
Kord říkají asi jen na Moravě nebo kde. Je to patvar.
Pokud to nebude v Praze, tak bych dala klidně i tmavé, neděravé džíny, košili a kravatu.
Nebo skoč do půjčovny a za pár korun si vypůjči společenské kalhoty.
@Havlova ano, já s tím víceméně souhlasím. My vždy dodržujeme dress code ať už manžel, já, děti. Ale v případě, kdy oblek pro 12ti leteho nemají a nechteji kupovat, asi bych řešila stejně. V dnešní době mě určitě takto oblečený muž, kdyz se vratime k dospelemu, neurazí (pokud to ovšem umí nosit) a nejedna se o jasne danou velkou vecerni. Myslim, ze maturaky se dnes uz berou jinak nez driv, odlehceneji. Ale to nepopiram, ze spravne to neni. Já osobně jsem hodně vysazena na módu ať aktuální nebo společenskou a je pravda, že dva muži oblečení stejně nevypadají stejně. Takže jeden za mě může, druhý vůbec. Ale ok, džíny jsou džíny.
@Russet píše:
Džíny se na slavnostní události ve společnosti nehodí. Ale někomu to holt nedochází. Jeho vizitka.
tebou je to dnes marný
@Veerr píše:
@Havlova ano, já s tím víceméně souhlasím. My vždy dodržujeme dress code ať už manžel, já, děti. Ale v případě, kdy oblek pro 12ti leteho nemají a nechteji kupovat, asi bych řešila stejně. V dnešní době mě určitě takto oblečený muž, kdyz se vratime k dospelemu, neurazí (pokud to ovšem umí nosit) a nejedna se o jasne danou velkou vecerni. Myslim, ze maturaky se dnes uz berou jinak nez driv, odlehceneji. Ale to nepopiram, ze spravne to neni. Já osobně jsem hodně vysazena na módu ať aktuální nebo společenskou a je pravda, že dva muži oblečení stejně nevypadají stejně. Takže jeden za mě může, druhý vůbec. Ale ok, džíny jsou džíny.
U nás rozhodně ne. Dcera už teď vybírá velkou večerní. V riflích tam nikoho nepustí. To ostatně nepustili ani na balkón na „čumendu“ do tanečních. Letos tam jde okouknout róby, přemýšlí, jestli jí stačí společenské šaty po kolena.