Oblečení na ples

1
12.1.23 20:34

Oblečení na ples

Dobrý den, příští týden máme maturitní ples. Beru s sebou i děti (12let) ale nechce se mi jim kupovat oblek. Chtěla jsem se zeptat jestli je nevhodné dát jim ryfle a košili
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1339
12.1.23 20:42

@Sisi830 myslím, že pokud to budou tmavé nebo černé neďeravé a hezké džíny, řešila bych zrovna na maturak stejně ;) možná bych přidala kravatu, motýla. Nějaké lepší boty ale.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
211
12.1.23 20:44

Není. V obleku nechodí ani lidi do Národního divadla. Pokud by maturant přišel v riflích, tak by to asi bylo divný, ale u 12letého dítě to je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.1.23 21:01
@Sisi830 píše:
Dobrý den, příští týden máme maturitní ples. Beru s sebou i děti (12let) ale nechce se mi jim kupovat oblek. Chtěla jsem se zeptat jestli je nevhodné dát jim ryfle a košili
Děkuji

„Ryfle“ 8o ne. Zkus někde půjčit společenské kalhoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
12.1.23 21:02
@Veerr píše:
@Sisi830 myslím, že pokud to budou tmavé nebo černé neďeravé a hezké džíny, řešila bych zrovna na maturak stejně ;) možná bych přidala kravatu, motýla. Nějaké lepší boty ale.

Jestli to nebude v Horní Dolní, nemusí ho tam pustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
12.1.23 21:07

@Russet já nevím, jsem z velkého města a puberťáky jsem na posledním maturitním plese v nejhezčím místním sále, viděla v černých džínách. Plus košile a kravata. Kord u 12ti leteho bych to brala jako v pořádku. Dospělý mužský doprovod bych takto taky ale nepovažovala jako vhodně oblečený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42223
12.1.23 21:10
@Veerr píše:
@Russet já nevím, jsem z velkého města a puberťáky jsem na posledním maturitním plese v nejhezčím místním sále, viděla v černých džínách. Plus košile a kravata. Kord u 12ti leteho bych to brala jako v pořádku. Dospělý mužský doprovod bych takto taky ale nepovažovala jako vhodně oblečený.

Kord je bodná zbraň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42223
12.1.23 21:11

Já osobně bych koukla do sekáče po společenských kalhotech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15425
12.1.23 21:14

Dcera měla maturák v Lucerně v prosince a i kluci v tomhle věku měli spíš tmavé společenské kalhoty. Moc riflí jsem tam překvapivě neviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
12.1.23 21:22

@Havlova :lol: :palec: teď jsem se zasmála, protože jsem na češtinu paradoxně vážně celkem pes a vše mě tříská do očí a tohle jsem si tak nějak zažila a používám celý život. A máš samozřejmě pravdu, že je to strašný v kontextu :zed: :lol: takže nahrazuji od teď psanym slovem „navíc“. Ale mluveným to stejně používat budu určitě dal :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42223
12.1.23 21:23
@Veerr píše:
@Havlova :lol: :palec: teď jsem se zasmála, protože jsem na češtinu paradoxně vážně celkem pes a vše mě tříská do očí a tohle jsem si tak nějak zažila a používám celý život. A máš samozřejmě pravdu, že je to strašný v kontextu :zed: :lol: takže nahrazuji od teď psanym slovem „navíc“. Ale mluveným to stejně používat budu určitě dal :lol:

Ono je to kór.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
12.1.23 21:25

@Havlova ale to je úplně nespisovně, nářecně a vzniká z toho finálně naprostý nesmysl kort. Takže nejlépe nepoužívat vůbec :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42223
12.1.23 21:34
@Veerr píše:
@Havlova ale to je úplně nespisovně, nářecně a vzniká z toho finálně naprostý nesmysl kort. Takže nejlépe nepoužívat vůbec :pankac:

To je jediná možnost. A nebo to tu prostě brát jako „hovor“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31288
12.1.23 21:54

Synovi vzdycky koupim nějaké společenské kalhoty (a košili)na bazaru. Obvykle jsou to veci téměř nenošené, stojí cca stovku a kdykoliv je potreba, muzu sahnout do skrine a je oblečen slušně ;) pak je pošlu dal mladším klukum v mem okolí kdyz z toho vyroste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
12.1.23 21:55

Ne, ani omylem! Dresscode je slušnost, v ryflích chodí na ples jen buran a je jedno kolik lidí to dělá. Na bazarech a sekáčích seženeš společenský oblečení za pár korun, pak ho tam zas můžeš prodat. Koupit společenský kalhoty s košili z druhé ruky tě snad nezruinuje.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný