Oblečení na zimu

1247
3.8.12 00:17

Oblečení na zimu

Začínám pomaličku nakupovat věci na zimu, každej měsíc něco, aby toho pak nebylo moc najednou, no a zadrhla jsem se teď na tom, co vlastně koupit. Samozřejmě neřeším bodyčka a pučocháče, ale spíš bundy, kombinézy a tak…prostě tápu…
Malá bude mít rok 1. října. Teď v 10 měsících ještě ani neleze, plazí se, na 4 si teprce začíná stoupat. I když je fakt, že se začíná přitahovat a chce si stoupat. Takže těžko říct, kdy bude chodit. Každopádně někdy během zimy to pravděpodobně bude. Co byste mi poradily koupit? Kombinézu? Nebo oteplováky + bundu? Nebo jenom nějakou bundu plus teplejší kalhoty, pod který dám punčocháče? Fakt vůbec nevím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3400
3.8.12 00:35

No ja mam kombinezu na ktery se pricvakavaji slapky na druky. No snad je to pochopitelne :lol: Kdyz nebude chodit je cela a kdyu bude, tak dam boty a pujde po svych. Jinak trika a bundy nesnasim, jak jim lezou zada, tak hledam alternativu k bunde, aby byla jako body mezi nohy :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1247
3.8.12 00:43

Tak o boty ani tak nejde, boty může mít, i kdyby nechodila, v kočáře… Spíš jsem to myslela tak, že když nebude chodit, tak tím pádem odpadá starost s tím, že by padala někde do sněhu nebo tak… Ale pochybuju, že skoro v roce a půl, kdy ještě zima bude, by nechodila :-) Takže vlastně otázka je hlavně ta, jestli kombinézu nebo bundu + oteplováky.
Ale dívala jsem se na mmb a u několika inzerátů jsem viděla, že maminky píšou, že mají oteplováky s kombinézou třeba dvakrát vzatý někde na horách. Takže nechápu, co dávají děckám normálně na ven, když jsou doma a ne na horách…
Zase je fakt, že třeba minulá zima až na těch několik dní, kdy se s dětma stejně nemohlo jít ven, byla relativně teplá a to mám pocit, že tomu děcku zase musí být vedro, když bude mít třeba kombinézu a ještě bude ve fusaku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3400
3.8.12 01:32

Zima byla fakt tepla :) maly se narodil v listpadu a jel domu v body a mikine :lol: A ven se neslo jen opravdu asi dva dny kdy bylo pod minus 5, ale jaka bude zima je tezke. Ale me proste kombineza prijde lepsi, bunda se mi proste v kocaru vyhrnuje pres zada a mam pocit, ze tahne. Bundu bych vubec neresila. Tedy ja nebudu resit. Bud bude na mikinu a vestu nebo bude kombineza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
3.8.12 02:04

Ženský to už vážně máte zimu? :mrgreen: Co když jim to pak nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
3.8.12 06:43
@Milkiway píše: Ženský to už vážně máte zimu? :mrgreen: Co když jim to pak nebude :nevim:

Loni jsem kupovala na zimu v srpnu - a všechno, co jsem koupila, dětem bylo a bylo to využito, kromě jedné kombinézy - tu jsem už dávno zase prodala a nic na ní neprodělala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catie
3.8.12 07:10

Nejlepší by bylo oboje, ale pokud se musíš rozhodnout, tak bundu a oteplováky zvlášť. K bundě pak můžeš dát i normální kalhoty, pokud sedí v kočárku v teplém fusaku, tak je zbytečné, aby v něm měla ještě oteplováky a bylo jí vedro. Ona toho zezačátku stejně moc nenachodí. Dcera začala chodit o Vánocích (první samostatné krůčky), ven na zem jsem ji dala někdy v březnu, kdy už měla větší jistotu. Něco jiného je, když se rozchodí dítko v létě, ale kvůli mokru, blátu ji stejně z kočárku asi nevytáhneš hned, jakmile se pustí sama. Navíc nebudete venku tak dlouho, jako třeba teď.

• Citovat
  • Upravit
19746
3.8.12 07:10

Já nakupuju a prodávám na zimu vždycky v srpnu (hlavně přes MMB), letos taktéž, už toho mám dost - to je totiž ještě výběr a není to předražené. Shánět kombinézu nebo zimní bundy a oteplováky v říjnu nebo v listopadu je pak docela nadlidskej úkol :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
3.8.12 07:12

Na podzim mívají vždycky hezké zimní kombinézy v Kik http://www.kik-textilien.cz/…ti/deti.html
loni jsem tam koupila černé kalhoty a bundu, kombinézový set. Ta kalhoty mají takové šráky, tak se nestahují a bunda nevyhrnuje. Doufám, že tam i letos něco takového seženu. Pak už chybí sehnat jen zimní boty, že ostatní vše máme (svetry, mikiny, čepky, punčochy, rukavice, šálu).
Snad letos nebude zima a budou stačit rifle/kalhoty, punčochy, svetřík, bunda s čepkou a žádná teplá kombinéza :pankac: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47103
3.8.12 07:14
@Adélky píše:
Já nakupuju a prodávám na zimu vždycky v srpnu (hlavně přes MMB), letos taktéž, už toho mám dost - to je totiž ještě výběr a není to předražené. Shánět kombinézu nebo zimní bundy a oteplováky v říjnu nebo v listopadu je pak docela nadlidskej úkol :roll:.

přesně tak, a co teprve na dvojčata :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
3.8.12 07:27

Na staršího (ale ten byl teda zářijovej a v září už chodil) jsem kupovala set od tchiba (bunda plus kalhoty a dá se to sepnout do kombinézy) a kombinézu (v té plaval a v podstatě jsme ji za celou zimu nevyužili, jen když se ta z tchiba prala)… Mladší to jenom podědí… Podle mě to v pohoděstačilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
3.8.12 07:45
@Barusak78 píše:
Zima byla fakt tepla :) maly se narodil v listpadu a jel domu v body a mikine :lol: A ven se neslo jen opravdu asi dva dny kdy bylo pod minus 5, ale jaka bude zima je tezke. Ale me proste kombineza prijde lepsi, bunda se mi proste v kocaru vyhrnuje pres zada a mam pocit, ze tahne. Bundu bych vubec neresila. Tedy ja nebudu resit. Bud bude na mikinu a vestu nebo bude kombineza.

To už jste zapomněli na leden, kdy se ven nesmělo asi 14 dní, protože bylo i přes den -20°C :lol:

Jinak já plánuju koupit bundu a oteplováky i kombinézu, protože předpokládám, že se to naše zvíře někdy totál proráchá nebo umaže a bundu můžu dát ke kalhotám, když někam vyrazíme autem nebo bude ve fusaku.
Malý je listopadový, ale je už dost čiperný, tak předpokládám, že v zimě bude určitě běhat.

• Citovat
  • Upravit
9066
3.8.12 07:54

Ja to mela uplne stejne jako Kate - souprava od Tchiba (da se sepnout do kombinezy, je nepromokava), a pak jako nahradni jsem koupila ze levny peniz kombinezu v Lidlu ;) A stacilo to, Zuzka nepotrebovala ani zimni bundu, meli jsme jen podzimni/jarni bundu a pak tohle ;) Jen kombinezu bych asi nekupovala z duvodu, ze kdyz je prte ve fusaku, staci lehci kalhoty a tepla bunda, kterou vyuzijes ze soupravy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
3.8.12 07:59

Na listopadové dítě v roce jsem měla kombinézu i bundičky. Kombinézy jeté za stopade kus a bundičky zděděné, ani bych je sama nepořizovala, ale pak jsem je docela využila dost třeba při jízdě autem, bundičku jsem svlékla a v autě byla malá normálně oblečená. Nějaký oteplováky se taky našly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4817
3.8.12 08:08

Já plánuju koupit jak kombinézu (ale nějakou lehčí, aby se v tom zbytečně nepotil, tak i oteplováky + bundu a budu střídat podle počasí. A taky bude prcek asi dost padat, dokud se nenaučí chodit ve sněhu, takže počítam s častým praním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat