Oblečení po neteřích

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2653
12.10.20 08:18

Rekni pravdu, ne? 8o…jako mozna se svagrova urazi, ale kdyz ji to reknes pekne, ze si vseho vazis atd., tak by to mohla rozdejchat. Mozna vam uz nebude půjčovat nic, ale to bys urcite financne taky zvladla, ne? Jakoze ja to tady uz nekde psala, tez jsem davala vsechno obleceni po svych detech kamaradkam/rodine, vsichni si to vzali a jejich deti jsem v tech hadrech v zivote nevidela :lol:. Tak jsem prestala davat proste…a neinterpretuju si to nijak, proste bylo asi holkam blbe rict, ze to nechcou/nelibi se jim to. Kazdopadne ty veci byly pekne, takze je castecne prodavam/castecne davam do kontysu na charitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.10.20 08:20

Tam, kde se praktikuje to půjčování, tak jsem teda nepochopila, jak se pak vrací správné kusy původním majitelům, identifikují a případně nahrazují/platí kusy již vyhozené. :think: Nebo někdo doma skladuje body s vyrvanýma patentkama či zapatlané nevypratelnou brokolicí, aby je vrátil původní majitelce, či jí dokázal, že už je to na odpis a domluvíte se na úhradě vzniklé škody"?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9291
12.10.20 08:23

Tohle půjčování opravdu nechápu. Mně taky kamarádky a příbuzný vozili pytle s oblečením, ale prostě mi to dali a řekli ať si to proberu a co se mi nebude hodit ať rovnou pošlu dál nebo vyhodím :nevim:
Jako fakt by se mi nechtělo hlídat, který tepláčky mám komu vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
12.10.20 08:25

Určitě bych všechno nebrala, poděkovala bych, ale taky vysvětlila, které věci jsou špatně. Boty, které jsou sešlapané, tak ty určitě ne, nechceš aby tvoje dítě stejně šmatlalo. Hodně flekaté oblečení, ukázat jí fleky a tvoje dítě nebude v tom chodit.
Sice to je zadarmo, ale nemusíš vzít všechno, ona asi nechce nic vyhodit, když to chce vrátit. Ať ona pochopí, že chceš i něco vybrat sama a koupit.

• Citovat
  • Upravit
19388
12.10.20 08:27

@Svistice ja kupodivu paměť na veci mam.
Ja hsem kamarádce všechny věci půjčila a když hsem viděla, jak pere :oops: :mrgreen: a ze mi všechny punčocháče jedné velikosti vystříhala, udělala tam díry, protože měla opruzene dítě, tak jsem ji pak dávala jen to, co by me nemrzelo.
Kdyz už vím, že další dítě nebude veci rovnou dávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.10.20 08:37

Tohle nechápu, po dvou dětech a chce to ještě vrátit?? :roll: Já i po jednom dítěti věci kamarádkám dávám, ať si to proberou a co nechtějí, ať vyhodí nebo pošlou dál. A to fakt nejsou žádné zaprané a děrované věci…
Já bych jí normálně řekla „díky moc za nabídku, ale nepotřebujeme oblečení na běžné nošení/máme toho dost/ráda nakupuju/nemáme hluboko do kapsy, abychom nemohli pořídit nové“. Podle mě je super, pokud půjčí věci typu kombinéza, zimní bundička, fusak, šatičky/oblek - prostě věci, co se moc neopotřebují a využiješ je. Nějaká sepraná trička a tepláčky jsou naprosto zbytečná, zvlášť, když dnes koupíš v Lidlu/Pepcu/Kíku všechno na unošení za pár kaček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32902
12.10.20 08:37

@Svistice já též dostávám věci, a dělám to tak, že když je něco fakt už nepoužitelné, vyhodím to a místo toho dám něco, co jsem koupila ( taky ráda něco malému koupím, je třetí, takže fakt hodně toho dědí, ale občas neodolam). Krabici tedy vracím až když odroste, s věcmi co jsem použila i co ne.
Ještě mi půjčuje věci kamarádka, a u jejích si dělám na skryté místo modrou tečku. Takže když pak dělám pořádek vím co je její, co známé a svoje věci ( nové nebo po mých dětech) poznám.
Je fakt že toho skladujem hodně. Nechávám věci po mladším synovi od jeho cca 3 let, už jsem je neměla komu dávat, a trochu jsem počítala s dalším dítětem. Takže pro nejmladšího mám v podstatě skoro všechno až do 8 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
12.10.20 08:40

Jinak argument „stejně ti to ušpiní“ fakt nesnášim. Že se dítě zamaže automaticky znamená, že má od rána chodit ve špinavém oblečení? :roll: Můj syn byl třeba na sebe v tomto tak opatrnej, že si snad do 3 let nikdy nic neušpinil a když ano, okamžitě se letěl převlékat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30953
12.10.20 08:41

@Svistice ja si ted pujcovala veci od kamaradky na prvni pulrok nez se zacne s prikrmy, ale kdy je toho potreba pomerne dost a nekolik velikosti, protoze po predchozich detech to slo do sveta. Takze jsem vybalila pytel s vecmi, nafotila. Pak vratim, co bude stale pekne a pribalim k tomu nejake Lega pro jeji deti. Veci jsou krasne, v reci maminek znackove, ale zase urcovat jejich cenu a handrkovat se o par stovek, to je nedustojne nam obema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21091
12.10.20 08:47

To záleží na každém. Od kamarádky vždycky něco na malou vyberu, a vždycky jí za to nějaké peníze dám, protože tam jsou kombinézy, bundičky, shoftshell aj. Potom pošlu dál. Prodat se snažím ty věci, které jsou nové a nenošené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
12.10.20 08:49
@Svistice píše:
Tam, kde se praktikuje to půjčování, tak jsem teda nepochopila, jak se pak vrací správné kusy původním majitelům, identifikují a případně nahrazují/platí kusy již vyhozené. :think: Nebo někdo doma skladuje body s vyrvanýma patentkama či zapatlané nevypratelnou brokolicí, aby je vrátil původní majitelce, či jí dokázal, že už je to na odpis a domluvíte se na úhradě vzniklé škody"?

Já musela vyházet celou skříň, pozvat tchyni aby si to přebrala sama, protože těch hader bylo fakt moc. Něco prostě nenašla, protože zničené neskladuju, byla nasr… A od ty doby od ní nic nechci co se musí vracet.

• Citovat
  • Upravit
Jolka86
12.10.20 08:54

@mackA159 vlastní babička, chtěla vracet věci? To už bych nic od ní nevzala.

• Citovat
  • Upravit
14614
12.10.20 09:06

Já jsem měla podobný systém jako @andelka83, akorát já jsem si označovala věci, které vracet nemusím :D A zároveň jsem věděla, že mám věci od holek, které přežijou, pokud místo modrých tepláčků vrátím zelené. Ale i tak to bylo občas na hlavu, stávající systém mi vyhovuje líp :lol: Prostě plynulý tok hader, není mi líto zadarmo ty věci pouštět dál, když odjinud zase zadarmo připlují jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
12.10.20 09:16
@Jolka86 píše:
@mackA159 vlastní babička, chtěla vracet věci? To už bych nic od ní nevzala.

Má 6ti létě dítě, a byly to hadry po jejím synovi. Hned zpočátku jsem hadry odmítla, stím že to nebudu pak přebírat. Tchyně mě premluvila že si to pak máme prodat, a nakoupit za to nové. Tak jsem je tedy vzala.. No a co se nestalo, hadry chtěla zpět (čekáme druhou holku, ale neco unosila i první), a už je vesele prodala. :lol: Vnucce za to nic nekoupila… :) :zed: Člověk už to přechází, vím co čekat… :lol: To je jen maličkost, ale dala jsem je všechny do kupy, 150 praček, vyzehlene, odzmolkovane, uklizene…

• Citovat
  • Upravit
32902
12.10.20 09:50

@Michelle_M no já jsem poslední kdo má dítě, tak nemám moc kam posílat dál. Ale musím se dokopat všechno nafotit a hodit na fb, a zbavit se toho. Klidně darem. Nemám místo na skladování po nejmladším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí