Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Milé maminky dvojčat, chtěla bych se zeptat, kolik jste měly nachystaných bodíček, dupaček a overálků při příjezdu z porodnice a v jaké velikosti? Lepší koupit 50 nebo 56? Já mám z velikosti 50 jen asi 4 bodíčka, 6 dupaček a 4 overálky, nevím, jestli to není málo ![]()
Ahoj, asi strašně záleží na tom, jak velké se mimi narodí. Všichni mi říkali, že mám kupovat 56 a na 50 zapomenout, že je k ničemu, stejně tak s plínkama, 1 nekupuj rovnou 2. A realita? Malej se narodil s 47 cm, takže 56 mu byla obří a naprosto nepoužitelná, takže se během doby, kdy jsem byla v porodnici bavila celá rodina sháněním 50 a praním a žehlením, aby si měl co oblíct. Plínky totéž, i ty 1 mu byly obří. Asi bych si koupila víc bodýček, náš malej se převlíkal tak osmkrát denně - protože se pozvracel co hodina
Ale zase je možný, že tvoje mimi ten problém mít nebude. Jo a to počítám na jedno dítě, na dvě mi to přijde strašně málo ![]()
Přesně, záleží, jak budou veliké…
Jinak bodýnka bych 50tky nakoupila, třeba nošené za pár kaček, protože u dupaček a ostatního mi připadlo, že větší velikost až tak nevadí, ale ta body jsou lepší odpovídající - i to drží plínku a tak.
s dvojcatky nemam zkusnost, ale spis se rodi trochu driv a jsou mensi, ja bych minimalne jeste nejaka body c. 50 koupila, overalky taky. Dupacky by mohly snad stacit, ja je ale tolik nepouzivala, radsi jsem mela polodupacky s sirokou gumou a s tapkama, kdyz si dite ublinkne, tak to vetsinou neschytaj.
na jedno dite by mi to pomalu nestacilo a to nebyla vubec blici.
Taky bych toho pořídila víc, kor na dvojčátka, budou dvě a budou určitě menší. Bodyčka seženeš za pár šupů, k tomu tepláčky nebo punčocháčky, ty můžou mít klidně větší, ale body a overálky bych vel. 50 ještě určitě přikoupila. Moje děti měly obě přes 3kg a vel. 50 jim byla i tak velká. Navíc mladší dítko bylo blicí, takže jsme převlíkala klidně 6× denně. ![]()
Taky se přikláním,…kup více bodýček 50 i v bazárku,bývají pěkná,syn byl blicí vlastně i malá ublinkávala tak 8× děnně převléknout fakt nebyl problém i ted kolikrát 3-4 denně padnou…takže mám zásobičky triček a bodyček…nejvíc se mi osvěčili ony polodupky nebo punčocháčky…
A na 2 děti toho bude 2× tolik!!! ![]()
holky prosím vás a bodýčka spíš s dlouhým nebo krátkým rukávem???
Možná nebudou ostatní souhlasit, ale já nakonec bodýčka s krátkým vůbec nepoužila, malýmu v nich byla zima, měl pořád studený ručičky, takže já bych kupovala dlouhej rukáv.
záleží na termínu porodu bych řekla, jestli květen-srpen, i ty krátké bych koupila ![]()
Ahoj, já mám dvojčátka. Holky se narodily v srpnu.
No, bylo mi jasné, že budou menší, než ostatní dětičky, takže jsem nakupovala velikost 50. Jelikož naše předchozí děti byly hodně blinkací, bylo mi jasné, že budu potřebovat hodně věciček.
Takže jsme měli 8 bodýček s krátkým rukávem, 8 bodýček s dlouhým rukávem (pro jedno dítko), po dvou týdnech jsem ještě nějaké přikoupila, takže jich bylo 12 ks s krátkým rukávem a 12 ks s dlouhým/pro jedno mimčo.
Rozhodně menší velikosti. Pak jde o to, kdy budou děti narozené, jestli v létě, tak bych kupovala spíš s krátkým rukávem, ale s dlouhým také nejsou k zahození a pokud bude podzimní/zimní, tak rozhodně ty s dlouhým rukávem. Ale velikost 56 měj taky připravenou ![]()
Měli jsme: /pro jedno mimčo/vel. 50
4ks dupaček
2ks polodupaček
2ks punčocháčků
5ks overálků
pak několik mikinek, kabátků, bundiček, šatiček, svetříků, a tak dál.
![]()
holky tak to asi nejsem vůbec připravená
jenže jsem na přísném rizikovém a nikam se nedostanu, no nic, zasednu k netu a přiobjednám, ať pak máme do čeho oblékat.
dvojčata čekáme jako že v srpnu, ale prý se narodí dřív, tak snad v červenci
@karlam koukni na mimibazárek…na netech jsou spousty spěcháto,bazoš a jiné inzertní portály …seženeš co potřebuješ…hlavně se seštři at jsou mimi ok!!! ![]()
@karlam píše:
holky tak to asi nejsem vůbec připravenájenže jsem na přísném rizikovém a nikam se nedostanu, no nic, zasednu k netu a přiobjednám, ať pak máme do čeho oblékat.
dvojčata čekáme jako že v srpnu, ale prý se narodí dřív, tak snad v červenci
Také jsem to objednávala přes net, teda většinu věcí. Šetři se a přeji hodně síly a zdraví tobě i dvojčátkům, už víš pohlaví?
![]()
čekáme holčičky, holky děkuji za rady a tipy, už mám víceméně vše nakoupeno, něco z obchodů přes rodinu něco z bazaru, tak snad jsme připraveni ![]()