Oblečení pro holčičku do jeslí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Klementýnka
30.10.12 09:15

Oblečení pro holčičku do jeslí

Ahojky,

začínám řešit oblečení pro naší malou do jeslí. Půjde v lednu, bude jí půl roku.

Přemýšlím o nejpraktičtější a zároveň i trochu důstojné variantě. Napadají mě dvě možnosti:

• body, punčocháče a šatičky
  • body, pohodlné kalhoty či tepláky, tričko, ponožky

Ta druhá varianta mi připadá lepší pro mimčo, ale mám husí kůži z ponožek, jednak stále padají, jednak se často ztráci. Šatičky zase bude mít vyhrnuté bůhvíkam a bude vlastně jako nahatá. Byla jsem se podívat v jeslích kamarádky a mimča tam byla oblečená stejně jak dospělí v práci. Máte někdo nějaké zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12330
30.10.12 09:20

@Klementýnka dala bych to samý co dávám doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
713
30.10.12 09:20

Dala bych dupačky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
30.10.12 09:21

Dala bych bodýčko a punčocháčky, nebo dupajdy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
30.10.12 09:22

Dala bych overal a nebo body a dupačky, popř. polodupačky, ať má pohodné oblečení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
30.10.12 09:26

Dala bych to same, co davam doma… :think:

Body a sptrampliky… kdybych male davala jen teplaky a ponozky, byla by vecne bosa. Saticky si porad nekam tahala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21492
30.10.12 09:28

Dala bych ty vtepláčky. pokud máš strach z ponožek, tak jí pořiď capáčky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
30.10.12 09:34

Ve školce kamarádky mít dupačky nesmí, protože jsou prý na spaní.

Ale capáčky jsou moc dobrý nápad. Sice mám i nějaké nepadavé ponožky, ale ty jsou teda pekelně drahý. Pak si taky představuju paní učitelku, jak běhá za 10 dětmi a neustále nandavá a hledá ponožky…

• Citovat
  • Upravit
12330
30.10.12 09:45

Možná bude nejlepší se zeptat přímo v jeslích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6220
30.10.12 09:52

:mavam: ahoj malou do jeslí oblékám do punčoch a body, ale jestli je malá půlroční tak bych dala klidně i dupačky ;) Jo a určitě sebou náhradní jak bodynko tak dupajdy či punčochy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
30.10.12 09:58

Co body a polodupacky?

• Citovat
  • Upravit
4275
30.10.12 10:04

@Klementýnka nás to taky čeká, stejný čas i věk, ale kluk. no, když na něj teď koukám, dostane overálek nebo dupajdy a body. protože všecko jiný se mu ohrne/vyhrne/shrne… mám totiž hubenýho šikulu, takže není úplně jednoduchý ho oblíct tak, aby to sedělo.

jen když jsem četla to, že jsou děti oblečený jao v práci, tak mě napadl obrázek těch plazících se mrňousů, v oblecích za x tisíc a jak za nima vlaje ta kravata. slečny pochopitelně plazící se v pouzdrových šatech a v lodičkách :lol: dneska mám očividně brutální smysl pro humor :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
30.10.12 10:10

@Klementýnka teda není to mířeno na tebe ale tohle fakt nechápu, to jsou pravidla na palici…u dětí má být na prvním místě pohodlnost a ne vzhled…jak je to myšleno, že jsou tam děti oblečené jako dospělí v práci? To jsou tam v riflích a tak? To by mi mohlo vlézt na záda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576
30.10.12 10:11

Ahoj, mam malou ve jeslích sice až od 2,5roku, ale i pro tyhle starší si můžu vybrat mezi vlastním a erárním oblečením. Na tvém místě bych u takhle malého mimča volila erár. Pokud to u vás nejde, dala bych punčocháčky a body s dl. rukávkem. Nevim, co myslíš tim „důstojné“, ale čim míň převlékání s dětma mají, tim pro tety v jeslích líp :kytka:

PS: nemají tam čas dětem odsávat nosíky, doporučuju ráno a po vyzvednutí prostříknout nos mořskou vodou hlavně jako prevenci před záněty středouší a dávat laktobacílky.

TIP: nesundavací ponožky mají v Tescu, ve svazku jsou buď bílé, nebo růžové/modré vždy ve dvou odstínech dané barvy. Jsou 100% bavlněné, nevytahávají se a jsou vysoké, takže je dítě neshodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7974
30.10.12 10:21

Nejvíc se nám osvědčilo body a punčochy, později triko a punčochy.

Dupačky jsou fajn na ležící dítě, ale jakmile začne trochu lozit, neustále se různě shrnují. Fusekle si zase děti neustále sundavají (i vzájemně ;) ) a neustále jsme s řešili mizející nebo cizí fusekle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková