Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Dala bych overal a nebo body a dupačky, popř. polodupačky, ať má pohodné oblečení..
Dala bych to same, co davam doma… ![]()
Body a sptrampliky… kdybych male davala jen teplaky a ponozky, byla by vecne bosa. Saticky si porad nekam tahala.
Dala bych ty vtepláčky. pokud máš strach z ponožek, tak jí pořiď capáčky.
Ve školce kamarádky mít dupačky nesmí, protože jsou prý na spaní.
Ale capáčky jsou moc dobrý nápad. Sice mám i nějaké nepadavé ponožky, ale ty jsou teda pekelně drahý. Pak si taky představuju paní učitelku, jak běhá za 10 dětmi a neustále nandavá a hledá ponožky…
ahoj malou do jeslí oblékám do punčoch a body, ale jestli je malá půlroční tak bych dala klidně i dupačky
Jo a určitě sebou náhradní jak bodynko tak dupajdy či punčochy ![]()
@Klementýnka nás to taky čeká, stejný čas i věk, ale kluk. no, když na něj teď koukám, dostane overálek nebo dupajdy a body. protože všecko jiný se mu ohrne/vyhrne/shrne… mám totiž hubenýho šikulu, takže není úplně jednoduchý ho oblíct tak, aby to sedělo.
jen když jsem četla to, že jsou děti oblečený jao v práci, tak mě napadl obrázek těch plazících se mrňousů, v oblecích za x tisíc a jak za nima vlaje ta kravata. slečny pochopitelně plazící se v pouzdrových šatech a v lodičkách
dneska mám očividně brutální smysl pro humor ![]()
@Klementýnka teda není to mířeno na tebe ale tohle fakt nechápu, to jsou pravidla na palici…u dětí má být na prvním místě pohodlnost a ne vzhled…jak je to myšleno, že jsou tam děti oblečené jako dospělí v práci? To jsou tam v riflích a tak? To by mi mohlo vlézt na záda…
Ahoj, mam malou ve jeslích sice až od 2,5roku, ale i pro tyhle starší si můžu vybrat mezi vlastním a erárním oblečením. Na tvém místě bych u takhle malého mimča volila erár. Pokud to u vás nejde, dala bych punčocháčky a body s dl. rukávkem. Nevim, co myslíš tim „důstojné“, ale čim míň převlékání s dětma mají, tim pro tety v jeslích líp ![]()
PS: nemají tam čas dětem odsávat nosíky, doporučuju ráno a po vyzvednutí prostříknout nos mořskou vodou hlavně jako prevenci před záněty středouší a dávat laktobacílky.
TIP: nesundavací ponožky mají v Tescu, ve svazku jsou buď bílé, nebo růžové/modré vždy ve dvou odstínech dané barvy. Jsou 100% bavlněné, nevytahávají se a jsou vysoké, takže je dítě neshodí.
Nejvíc se nám osvědčilo body a punčochy, později triko a punčochy.
Dupačky jsou fajn na ležící dítě, ale jakmile začne trochu lozit, neustále se různě shrnují. Fusekle si zase děti neustále sundavají (i vzájemně
) a neustále jsme s řešili mizející nebo cizí fusekle.
Ahojky,
začínám řešit oblečení pro naší malou do jeslí. Půjde v lednu, bude jí půl roku.
Přemýšlím o nejpraktičtější a zároveň i trochu důstojné variantě. Napadají mě dvě možnosti:
Ta druhá varianta mi připadá lepší pro mimčo, ale mám husí kůži z ponožek, jednak stále padají, jednak se často ztráci. Šatičky zase bude mít vyhrnuté bůhvíkam a bude vlastně jako nahatá. Byla jsem se podívat v jeslích kamarádky a mimča tam byla oblečená stejně jak dospělí v práci. Máte někdo nějaké zkušenosti?