Oblečení pro lednové miminko

841
26.8.12 20:51

Oblečení pro lednové miminko

O tom, jak oblékat, jsem tu přečetla hodně, ale i přes to, mám pár dotazů.
Lze se u miminka obejít bez punčocháčků? Nějak si neumím představit je soukat na malinkaté miminko. Zároveň si myslím, že musí padat, sjíždět.
Zrovna tak mikiny, svetry, trika - horší oblékání, musí se vyhrnovat.
Nebo se pletu?
Prostě tyto oblečky mě nenadchly.
Jsem pro body, polodupačky, dupačky, overaly, kombinézy.
Lze s tímto vystačit?
Jak to nakombinovat v zimě do teplé kombinézy s fusakem?
Body + dupačky + kombinéza + fusak (+ příp. deka) - předpokládám je málo.
Overal na body s dupačkama?
Ponožky se dávají jen s tepláčkama nebo přes něco?
Dále, dnes jsem v obchodě (C&A?) zahlídla zimní „kombinézu“, ale ne „s nožičkama“, ale jako pytel (na nožičky). Není to lepší než obyč kombinéza?
Nožičky jsou u sebe a je větší teplo. Navíc u tohohle bude jednodušší vybrat velikost…
Moc děkuji za odpovědi a názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
teresa20
26.8.12 20:55

Punčocháče pro novorozeně za mě určitě ne, neumím si představit ho do nich soukat. Naše bude mít teplé dupačky, body, propínací flaušový kabátek, kombinéza, fusak. To musí stačit bohatě :mrgreen: Ponožky jsem dávala ještě na dupačky, miminko mívá studený nohy.
Co se týče toho pytle, tak dávej bacha, aby měl případně otvory na pásy do autosedačky, jinak bys ho nepřipoutala

Příspěvek upraven 26.08.12 v 20:56

• Citovat
  • Upravit
3624
26.8.12 20:56

Mám lednové mimnko, v zimě jsem oblékala bodyčko, polodupačky, případně mikinu a potom do kombinézy a fusaku a na fusak ještě deku, jezdili jsme takto i v těch letošních velkých mrazech a malé nikdy zima nebyla. Ponožečky jsem dávala málokdy, většinou ty polodupačky. Já jsem měla klasickou kombinézu, takže s tím neporadím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
26.8.12 20:57

Ahoj, vystačila jsem s tím, co uvádíš - body, dupačky/polodupačky a kombinéza nebo mikina.
Do kočárku jsem dávala v body, dupačkách + mikina, čepka, při větší zimě v kombinéze, zálaží samozřejmě na tom, jak je kombinéza teplá :)
A jinak já dávala ponožky od miminka pod dupačky, nejdřív jsem dávala takové ty bačkorky na dupačky, ale mimča je skopávala, tak jsem začala dávat ponožky na nožky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
26.8.12 20:57

Tak pokud se týká kombinézy, tak ano, je lepší bez nožiček, ale jen do kočáru, do autosedačky to nedáš, takže to je zas mínus. Náš malej se narodil v prosinci a na ven do kočárku dostával body, punčošky, kombinézu a každej kočár má jestě zimní vak, tak do něho jsem ho šoupla, jinak nahoru na tělíčko triko s dl. a mikinku, když ho takle dáš do kočáru, tak bude v teplíčku, nehledě na to, že ty kočárky jsou už tak vymakaný, že do nich prakticky nefoukne a kdyby náhodou, tak stačí pláštěnka :) a kdyby NÁHODOU tak dovnitř do vaku ještě jedna slbší deka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.8.12 20:59

Určitě bez punčocháčků, to si nedokážu představit do toho presovat novorozence :mrgreen: Majda je teda říjnová, ale tu první zimu nosila body a dupačky, pod dupačky většinou ponožky. Na to propínací svetřík, čepici, tlustší/tenčí kombinézu a do fusaku. Vždycky byla pěkně teploučká akorát.
V případě megakosy ještě deka do fusaku, ale to se většinou zas s miminkama nemá moc chodit ven (ale nakoupit se musí…)
Ten pytel jsme měli do autosedačky (byl průstřih pro tu sponu na pásy)
Když je dobře rozepínací kombinéza, myslím, že při všech těch vrstvách už je jedno, jestli má nožky u sebe nebo v nohavicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.8.12 21:00

Mám vánoční miminko, v lednu byly tři týdny ty minus dvacítky, vystačila jsem si s bodýnkama, polodupačkama, dvěma mikinama a avetříkem, a kombinézkama. Na saní overálky. Polodupačky u nás vedou do teď. Ikdyž sem tamdupačky taky nejsou k zahození, mají jakoby ještě jednu vrstvu na tělíšku.
A fusak lodger, zázračná věc :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
26.8.12 21:01

Samo, že lepší jsou dupačky, já teda měla výhodu, že jsem „podědila“takový prdácky punčošky i s kšandama, byly strasně mrnavy, jak na panenku, ale poddajný, takže to šlo samo :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lilibeth
26.8.12 21:01

Ahoj, mám lednovou holčičku:

• potřebovala jsem několikery dupačky (podobné barvy ať se dají prát spolu),
  • body s dlouhým rukávem,
  • asi dvě s krátkým,
  • tak ze dva kabátky/světříky na zapínání vepředu (když je v bytě třeba po ránu chladněji)
  • kombinézku jsme měli s nožičkama a nidky víc, dneska jsem viděla kombinézkový pytel s dírou na provlíknutí pásu z autosedačky - příště budu kupovat
  • punčocháčky jsme ještě neměli a to má malá 8 měsíců
  • učitě bych na mimi nekupovala trička (jsou nepraktické) ani riflky atd. My jsme je měli až tak od 3. měsíce a s širokou gumou.

A když jsme v zimu někam jeli, tak měla malá body s dlouhým, dupačky, capáčky, svetřík a byla zasoukaná v kombinézce. Ikdyž bylo -25°C bylo ji krásně teplo.

• Citovat
  • Upravit
180
26.8.12 21:04

Ahoj.mam prosincove mimčo a ja si teda punčochače nemuzu vynachvalit.Doma jsem ho mela v body s dlouhym ruk. a punčochy a kdyz jsme sli ven, tak jsem jen navlekla svetrik a cepicku, soupla do kombinezy, sup do fusaku a sli jsme ven. Dupacky jsem skoro nevyuzila. A super jsou overalky. Jinak trička u mrnousku na prd-lezou jim z toho zada.No asi zalezi na kazde mamince, co ji vyhovuje ne oblikani, tem mimčum je to celkem fuk :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30309
26.8.12 21:06

Malej je narozený na začátku února a dávala jsem body, overal nebo dupačky, ponožky, mikinku, čepičku a někdy ještě teplé ponožky nebo botičky a do kombinézy. V kočárku jsem měla ještě teplou zavinovačku.

Kombineza bez nohavic je dobrá, já ji měla do autosedačky (byly v ní diry na pásy). Pak jsem měla ještě normální do kočárku, taky to oblíkání šlo, teď je to v půl roce občas větší sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
26.8.12 21:06

Bez těch svetříků, mikinek a kabátků by to nešlo??? :oops:
To bych mohla dát na bodýčko místo polodupaček teplejší overálek, ne?
A dík za upozornění na ty pásy u autosedačky! To mi vůbec nedošlo.
Jo, uvědomuju si, že uprostřed té kombinézy byla díra a já na to zírala a nechápala. No už je mi to jasný :lol:
Moc moc všem děkuji za rady :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.8.12 21:08

Tak já mám prosincovýho kluka a ven jsme jezdili takhle: body s dlouhým/krátkým rukávem podle tlouštky mikiny, dupačky, mikina, teplá kombinéza, čepička. Takhle šel do kočáru, přes něj nánožník. Když byla velká zima tak ještě deka a ponožky. Do auta jsem nikdy nedávala v kombinéze. Nemá se to, navíc auto rychle vytopíš a pak bys ho musela vydávát a svlékat. Takže jsem ho tam dávala v tenké mikině a přes něj tenké deky, které jsem dávala postupně pryč.
Punčocháčky jsem dávala až později.
Overal jsem dávala na spaní.

doma měl většinou body s krátkým rukávem a tenké kalhoty do pasu, které měly uzavřené špičky. Kdyby měl víc, tak se mi upeče a to jsme měli kolem 22°.

Příspěvek upraven 26.08.12 v 21:14

• Citovat
  • Upravit
522
26.8.12 21:09

Ahoj, na malý mimčo jsem měla kombinézu(pytel) a až malá trochu povyrostla dostala klasickou kombinézku s nožičkama, jinak dupačky a polodupačky super ale hlavně kvalitní zimní fusak :), není na škodu když se dá upnout do autosedačky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
26.8.12 21:11

Do autosedačky budu kupovat zavinovačku od emitexu, zkus si ji vygooglit, mě net teď zlobí, tak ti nedám odkaz… tam se dá dát dítě bez kombinézy a připoutá se pod tou dekou, dá se v autě rozbalit :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková