Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Mám 3.mměsiční mimi… na noc jsem doteď oblíkala overalek(na ruce i nohy) nebo body s dlouhým rukávem a pyžamkové polodupačky nebo tepláky bavlněné a ponožky… no jak bylo hrozně vedro - tak jsem dala tenký body s krátkym rukávem a ponožky… no mimi i ty ponožky vadili..až jak jsem je sundala tak usnul… problém je, že třeba dnes takové vedro už nebylo a ve 3.ráno jsem mimi musela převlíknout z dlouhého overálku pouze do trika - ani ponožky ne… a to zase usnul… a odkopáva se, nesnese nic, ani lehkou deku, ani pytel… tak se bojím, že nastydne.. a bydlím v paneláku…
Z pytle se neodkope, vadí mu?
Já mám sice děti roční, ale i tak strojím na noc každého jinak. Přikrytý není ani jeden. Jeden má body s dlouhým a tenký spací pytel, když je chladno, dám silnější spací pytel. Druhý má jen overálek a nic víc, teď byla velká vedra. Až se ochladí, i on dostane asi pytel, anebo mu dám pod overálek navíc bodýčko.
Když byli roční, spali v body s dlouhým a v rychlozavinovačce, pak v body s dlouhým a pytli (od 3 měsíců). Od té doby spí jen v tom pytli, jen točím body s dlouhým či overal dle teploty.
Já oblíkám body s kr. r. a ponožky, bez deky (deku má místo prostěradla), otevřená ventilačka a nestěžuje si, je krásně teplej. Asi je to kus od kusu, moje děti jsou horkokrevný, asi po mně ![]()
Nam je 16 mesicu, a v takovych vedrech davam jen tilko, a plinu…A kdyz je chladneji dam mu klasicky pyzamo a nebo overal a nebo body krataskovy (pyzamo)…JInak nas malej spi taky odkryty a kdyz me prijde ze je vice chladneji tak ho prikryvam, budi se mi na piti v noci, tak ho prikreju. ![]()
Spousta dětí je „horkokrevných“ a snesou mnohem méně oblečení, než by na ně starostlivá matka navlíkla. Dala bych dítku to body, symbolicky ho přikryla a pak ať si dělá, co chce. Já bych taky nechtěla spát v létě v ponožkách ![]()
Ahojky, moji male jsou taky 3 měsíce a ted spi jenom v bodyčku z kratkym rukavem a ma takove opravdu tenke polodupačky, nebo ponožky ty ji nevadí, ale jak v noci kopka tak si je vždycky sunda a pak ma studene nožky.. spaci pytel u nas taky neprošel a přikryvka je hned dole.
Určitě nemáte doma takovou zimu, aby nastydnul. Někdo je prostě horkokrevnej, já bych v ponožkách a 26st. pošla
Jestli mu to vyhovuje, buď v klidu, aspoň bude otužilej ![]()
Malý má 3 a půl měsíce a ve vedrech spí v overálku krátký rukáv, krátký ťapky popř. ponožky.
Když se ochladí, tak klasicky pyžamko s dlouhým rukávem i ťapkama. Jinak taky je permanentně nepřikrytý. Pytel nemá rád a ostatní ze sebe zkopá.
Ja ponozky malymu nedavam taky bych nemohla spat v ponozkach, taky mame ventilacku otevrenou a i balkon, malej kdyz je chladnejsi ma rucky studeny malinko, tak ho prikreju…A on se k perine pekne prituli, a spi. ![]()
Holkám dávám body s kr. rukávem, žádné ponožky, přikryju a jdu
po návratu do pokoje jsou obě nepřikryté a jak krásně spinkají ![]()
Dávám malýho spát v krátkým bodýčku nebo v krátkým tričku a plínce. Zarkytý být nechce. Večer máme v ložnici 25 stupňů, přes noc hodně větráme takže k ránu tak 18 stupňů. Nechápu, že spí až do rána odkrytý a když ho zakryji hned peřinu odhodí. Taky mám strach aby to neomarodil, protože k ránu tam už je celkem chladno, ale nezdá se, že by mu to vadilo ![]()
Neboj nenastydne, syn je věčně odkopaný, pytel nesnese navíc je teď na pytel horko a ještě nikdy nenastydl, pokud v noci kojíš nebo tak a vstáváš k němu tak staččí akorát vždy přikrýt, a nebo rohy peřinky zastrkávat jakoby pod matraci ![]()
Syn je červnový, jako úplně malé mimčo v teplech spával jen v body s krátkým rukávem a přikrytý plenou. Teď má rok a kolikrát spí jen v pleně. Peřinu na sobě taky nesnese, spí zásadně na ní, místo pod ní. Spíme při otevřeném okně, nemocný ještě nebyl, je horkokrevný.
Vali je jen v bodíčku a přikrytá peřinou ale ráno jí najdu vždy bez peřiny
![]()