Kolik oblečení pro miminka

1205
30.7.12 23:34

Kolik oblečení na miminko

Ahoj maminky, mám takový blbý dotaz…
V listopadu čekáme první miminko a já vůbec nevím, kolik věciček nám bude stačit..Do porodu bych chtěla mít vel 50,56,62 všechnu, ale nechci kupovat nic navíc, kor když vidím ty ceny :x..Nepotřebuji celý seznam, ale kolik tak mikynek, dupaček, polodupaček, pyžámek, kombinézky od jedné velikosti nám bude stačit? Něco už mám, ale můj už mi říká že jsem blázen, a to toho fakt moc nemám :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6381
31.7.12 00:03

Ahoj, já toho měla spoustu, ale měla jsem výhodu, že to bylo skoro vše děděné :lol: nové věci jsem měla jen do porodnice a pak když se mi opravdu něco hodně líbilo tak jsem to koupila…velikost 50 potřebovat nebudeš - tu nepořizuj…až od vel.56 (my ji měly cca 2 týdny!) já měla cca 5 body s dl. rukávem, 5 dupaček, 4 overálky, 2 kabátky, 2 svetříky, kombinézu, kojo čepičku a venkovní čepičku…to je asi to nejdůležitější…mikyny jsme jako úplný prckové nenosily (preferuji přes zimu svetřík…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
31.7.12 00:04

Ahoj,
možná ti pomůže tenhle seznam ;)
Určitě bych nepořizovala vel. 50, ale začala bych na 56 ;)
No a od každé velikosti jsem měla min. 10ks (jak body, tak dupaček/polodupaček, ale je fakt, že se nám toho doma za ty roky, co máme děti, celkem sešlo ;) Ale oblečení není nikdy dost, obzvlášť, pokud máš blinkající miminko :zed:
Mikinky/svetříky asi 4ks, 2 čepičky, pyžámka nejsou ze začátku třeba. Dítka jsem po koupání převlékla do čistého a šla v tom oblečení spát 8) Kombinézu na zimu jsme měli 2×. Overal např. na spaní ani jeden ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
462
31.7.12 00:11

Jak píšou holky za velikost č.50 a 56 to jsou vyhozený peníze, vydrží to tak měsíc. Lepší koupit větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
31.7.12 00:19

Ahoj, jako dvojnásobná matka ti dám radu :lol: :lol: : Velikost 50 vůbec nekupuj, pokud podle UTZV nečekáš malinké mimi. Ve velikosti 56 ti bude stačit pár kousků (asi 10 body, 8 dupaček a 5 overalů). Nepíšeš kdy se má mimi narodit. Pokud v zimě, ak kombiézu (nejlépe 62 - vydrží až do jara). Velikost 68 už chvilku využije, ale fakt jenom chvilku. Mimčo roste hrozně rychle. Pokud chceš nakupovat sylové značkové oblečky, tak až tak od vel. 98. U malýho mimíska budeš ráda za poděděný dupačky, bodýnka, overalky… Když se ti 5× za den poblinká a 2× prokaká, tak budeš ráda, že ho máš do čeho převléct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ivanesca
31.7.12 00:29

@Denisa313 Taky čekáme první miminko v listopadu, takže všechny oblečky mám hlavně s dlouhým rukávem. Začala jsem teda teprve nakupovat, ale pod vel. 56 nemám nic. Kdyby se nám narodilo mini-miminko, tak by to nejspíš taťka nebo babičky musely dokoupit :kytka: Taky se orientuju podle seznamů, které jsou na internetu, ale třeba dnes jsem zrovna byla na návštěvě u kamarádky, která má měsíční holčičku. Ta moc nepapká a její maminka říkala, že přestože má např. 7× dupačky, tak jí nedávno došly a byla nahraná. Zapomněla jsem se ovšem zeptat, jak často pere. Každopádně taky nemáme vše nové a zrovna včera jsem poprvé koupila pár oblečků z druhé ruky a jsou jako nové :hug:

• Citovat
  • Upravit
27009
31.7.12 04:50

Tak ja velikost 50 vyuzila nekolik tydnu.56 nam taky vydrzela v ty synove pekne plavali takze xlata 50:)taky jsem od vseho nemela 20 kusu…jen treba 8 bodycek apod.Jsem ale zvykla prat denne:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
31.7.12 07:00

Já bych nakoupila základ - méně a potom poslala nakoupit manžela, podle toho, co opravdu využiješ. Každému vyhovuje něco jiného, někdo ráději body a polodupačky - v tom případě bych doporučila ty s úpletem, bez gumy, která silnější miminko stahuje v bříšku, někdo raději používá overaly. Záleží na roční době a dalších okolnostech.
U nás první a třetí dítě začínalo na velikosti 58, v měsíci 62 - rychlé přibírání a prostřední dítě na velikosti 56, kterou teda pár týdnů nosilo.

Taky počítej s možností, že v porodnici ortoped může doporučit „široké balení“ k vůli kyčlím, jak se právě stalo nám u nejmladšího (třetího) dítěte. Dvě starší jsem takto balit nemusela. Takže hodně kousků zůstalo a zůstane ve skříni nepoužitých. Protože ne všechny střihy oblečení s tím počítají a zjistila jsem, že sehnat opravdu pěkné dupačky a polodupačky za rozumnou cenu s rozšířeným zadečkem, tak, aby nemusela nosit větší velikost a nevypadala jak hastroš do zelí je docela problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
31.7.12 07:20

My jsme taky vel. 50 měly dlouho :palec: a to jsem čekala 4kilové mimi (nakonec měla teda 3,340kg a 49cm ;)!No byla jsem ráda, že ty malinkatý věci mám (komplet do porodnice + dupačky, bodýčka a overálky!),bo oblékat ji do vel. 56 - vypadala by a určo by se i cítila fakt katastrofálně!!!
Takže pár věcí ve vel. 50 určo ANO :palec:!!!

Jinak jsme hodně využily ze začátku (malá se narodila v lednu) jen overálky + zavinovačka a hotovo! Měla jsem věcí spoustu (půl na půl děděné a nové!),ale fakt míň využila než jsem čekala, což mi bylo u některých věcí i líto :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
31.7.12 07:23

Tak já jsem nakoupila vel.56 a 62 a po příchodu z porodnice 56 letěla rovnou pryč. Malý měl dlouhé nohy, takže to vůbec neoblekl. Příbuzní potom dokupovali větší. Vždycky je lepší mít toho radši míň, dneska není problém dokoupit z netu a máš to doma hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11035
31.7.12 07:25

Já jsem nakoupila velikosti 56, 62 a 68. 50 jsem vůbec nekupovala. Tedy ani by malýmu nebyla. Už teď má 56 jen tak tak. Kupovala jsem od každýho pár kousků a teď postupně zjišťuju, co nám vyhovuje a co ne. Přes den dávám bodíčka a polodupky, na noc mám ráda overálky. Trička jedině k dupačkám, ale ty mi moc nevyhovují.
Mikinku mám v 56 jednu (ale je léto), ale taky z ní za pár dní vyroste, takže bych asi taky víc nepořizovala. Ta nejmenší velikost (56) je fakt na pár dní a dneska, když do tří dnů dostaneš i zboží z netu, bych to nijak nehrotila a koupila jen pár kousků od každé velikosti.
Co se týká ceny, přesto že finance řešit nemusím, nakoupila jsem na internetových bazárcích asi 80% oblečení. Bylo mi jen líto peněz na oblečení, které ani neunosí. To vypadá jako nové a nepoužité a je za pár korun.
Můžu doporučit:
http://www.brumla.cz/
http://www.laclik.cz/
 http://www.detsky-svet.com/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Naima
31.7.12 07:27

Velikost 50 vůbec nekupuji, začínám 56tkou (tam mám asi 6 body s dlouhým, 5 body s krátkým (nemít je už z minula, tak ani nekupuji, protože je vzhledem k termínu září/říjen asi nepoužijeme), 1 tričko s dlouhým, 2 dupačky, 2 polodupačky 4 overaly), 2 mikiny a komplet do porodnice, a dál nakupuji 62ku, kde už toho bude víc. Jestli je to moc nebo málo se ukáže - pokud moc, tak zase tolik peněz to nestálo, spíš mi bude líto, že si to ani neobleče. Pokud málo, tak vůůůbec o nic nejde - stačí poslat manžela do obchodů a za pár hodin vše přinese, případně v době internetu fakt není problém udělat objednávky tam :).

• Citovat
  • Upravit
107
31.7.12 07:31

Ja jen pridam prispevek k te velikosti, narodilo se mi da se rict prumerne miminko 3110g, 49cm a vel. 50 nosil tak mesic a pul plus 56ku v ktere plaval a ted, ve dvou a pul mesicich zacinam se 62, takze ja jsem rada, ze jsem nedala na rady, tyhle male velikosti neporizovat a byla jsem vybavena :o)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2889
31.7.12 07:39

Já velikost 50 dost vyuzila, ale jen 3× nejlevnější pyžámko a 3× zavinovací body z Tesca. Mimi mělo 2.59 kg, 48 cm. Pak to využila i kámoška s trochu větším miminem. Jinak bych ještě trochu počítala s tím, že něco dostaneš od příbuzenstva a návštěv :-) a případně radši dokupovala. Když je krize, dá se něco koupit i na internetu, takže nikam nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9578
31.7.12 07:44

Tak já teda vel. 50 využila cca 14dní až 3týdny, to samé vel. 56 a byla jsem ráda, že tu malou velikost mám, protože jinak by ve všem plaval a to nebyl žádný drobek-3720g/50cm na 6týdnech 5260g/56cm. Od vel.50 bych koupila jen pár kousků-cca 3bodíčka, 2dupačky, kabátky od vel.56 stačí jeden. Jinak možná bude lepší než teplejší kabátky kombinéza-taky jsem užila jak vel. 56, tak 62 (únorové mimčo). Moc se mi neosvědčily vyteplené(sametové) overalky na doma, malý se hodně potil (byl pak samá potnička), stačilo bavlněné bodíčko, dupačky, nebo bavlněný overal a pak ho mít v zavinovačce. Nejdéle měl vel.62-tam už jsem měla cca po 10ks od bodíček, dupaček/tepláčků, cca 5overalů, 2-3 teplejší mikiny, kabátek vyteplený, zateplené kalhoty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková