Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Holky, bydlime u more, sice v dansku kde teploty nejsou nijak zavratne, ale mam otazku. Myslite, ze je lepsi pro dite aby melo takovou tu celou uv kombinezu na koupani. Prcek ma ted deset mesicu. Zatim to k mori neni, ale tak za mesic uz budeme jezdit. Na zahrade ma bazenek a tam ho davam jenom v takovem to plavkovem kloboucku. Porad si rikam, ze az budeme u more, ze ten pisek mu bude vadit. Tak nevim, jak to resit. Jestli koupit tu kombinezku anebo plavaci pleny anebo plavkove kalhotky. Sama mam hodne citlivou pokozku na slunicko a byla bych velmi nerada aby se spalil. Zase se ale bojim, aby mu v tom nebyla zima, kdyz vyleze z vody a budeme si hrat na pisku. Jestli ty plavky se rovnou potom svliknou?
Ja jsem pro syna mela tu kombinezku…aspon nemusis pak mazat cely telo, protoze to ma UV 50. Takze za me muzu doporucit.
Ja ted kupovala ten komplet na dovolenou.. a at jsem si myslela, ze je to blbost, ted to nemuzu vynachvalit.. Hrozne mi to usetrilo starosti, dcera se pod tim fakt neopalila… a „az“ pojedeme priste, kupuju to znovu.
Mam holcicku (jeste dost nachylnou na gyn problemy), takze z vody jsem ji to pokazde sundavala a davala druhe (mela jsem koupene z druhe ruky jeste UV tricko, takze jsem to stridala). V mokrem jsem ji nechat nemohla.
Ahoj, já dávám dětem koupací plenky, tričko a kloboucek. Po koupani prevlikam do sucheho aby nenastydli ale nespalili se. V HM jsem koupila úžasný boticky do vody, ktery jsou úplne ideální na písečnou pláž.
Ono asi zalezi jakou ma kuzi to dite…jestli je svetlej tak bud jen plavky a mazat…me to prijde lepsi pac nechavat dite v mokry kombineze celej den u more..no nevim..anebo prevlikat do suchyho tricka…
ja mam decko samoopalovaci…takze lita jen v plavkach..ci doma nahata…a vicemene ju ani nemazu…u more teda jo dycky rano na celej den.
Pokud je malej světlej tip a víš, že u té vody budete třeba vždycky delší dobu, tak bych do toho klidně šla. Já třeba dávám jen plenky do vody nebo plavky a klobouček, tričko fakt jen občas. Ale vím, že si to můžu dovolit, malej je tmavší po tátovi, stačí mu jen projít přes slunko a je černej jak bota - ihned se opaluje dohněda. Po vytáhnutí z vody teda převlíkám - dávám suchou plenu a tričko kvůli nachlazení.
Ahoj, nemám osobní zkušenost, ale v mokré kombinéze bych po vytáhnutí z vody nenechala. Takže buď pořiď dvě abys mohla převlékat a nebo použij do vody normální plavky a pak převléct a dát tričko a klobouček a samozřejmě mazat. Tak to dělám já, kluci jsou oba blonďáci se světlou kůží a nikdy se ani u moře nespálili.
Já kompletek taky mám a jsem moc spokojená, dávám ho i na zahradu, je to ze stejného materiálu jako plavky, takže hned suché. Syn má exém tak jsem ráda, že ho nemusím tak často mazat opalovákem.
Ahoj, dávala jsme holkám plavková overaly a nepřevlíkala, během chvilky co vylezly z vody byly suchý a nebo znova ve vodě
ale mazala jsme je stejně 50 po celym těle, daylong jim nevadil ani na ekzém
Na mimibazaru jich je plno za dobrý peníz já sama jednu prodávám loni jsme nestihli inosit ale ted mám koupenej komplet a overal a snad to užijem a to k moři nejedem jen jsme na zahradě u bazénku ![]()
Holky dekuju moc za reakce a zkusenosti. Tak zitra vyrazime na nakup.
Ahoj, taky máme, ale dítka mažeme, koupu se nahý (v obyčejných plavečkách) a komlet dávám až pak na hraní a batolení, prostě oblečení… Máme z Lindexu za 200,–Kč ve výprodeji. Jo a myslím, že jsou lepší zvlášť kalhoty a triko než overal. Pro dítko o velikosti 82 cm jsem měla velikost 98/104 a vůbec nevadilo:-). Resut
No já mám právě overal 98 a malej má velikost 92 a je mu teda velkej měl to jak pyžamo tak ten necháme na příští rok a letos jen komplet kalhoty triko
Tak ja jsem nakonec dneska koupila velikost 86. Prcek uz dost dlouho nosi 80 a uz jsem i jednu 80 plavkovy overal mela, ale musela jsem to vratit, protoze ho to skrtilo. Takze doufam, ze tohle mu bude dobre.