Oblečení pro miminko narozené v březnu

Pellullinka
11.10.08 19:47

Oblečení pro miminko narozené v březnu

Krásný večer, prosím o radu…Miminko by se nám měla narodit v březnu a já vůbec nevím jaké oblečení kupovat?
Sice už je to jaro, ale v březnu ještě bývá někdy pěkná zima…
Prosím maminky aby mi poradily..děkuju moc

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7928
11.10.08 19:52

Ahoj

nevím jestli poradím :-) Teri je narozena v dubnu to bylo už dost teplo :-) i když s odstupem času si říkám,že jsem chuděrku asi oblékala až zbytečně moc :-) hodně jsme ocenila bodýnka s dlouhým rukávem,mikiny bez kapucí na cvočky jelikož na zip jí to vadilo u krku,tepláčky,dupačky.Nějakou bundičku.Když byla zima tak lehce vyteplené kalhoty, punčochy jsem začla používat až kolem 4měsíce :-)Na spaní overálky.¨

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
11.10.08 20:01

Super jsou i fleesové overálky,nejsou to kombinézky,přesto zahřejou a můžeš pod to mimčo víc/míň ustrojit,podle počasí!Já momentálně jeden využívám,bundičky jsou sice prďácké,ale lezou nám pak zádíčka ven!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15883
11.10.08 20:21

Ahoj,

já mám synka narozeného začátkem dubna a s odstupem si říkám, že když jsme jeli domů z porodky, tak mu asi byla i zima :oops: :oops: Jinak jsme hodně používali teplejší dupačky nebo tepláčky s capátky, potom bodyčka s dlouhým rukávkem, vestičky, ponožky na nožky pod dupačky a nebo pletené botičky…taky jsme měli mikinku na cvočky a svetříky… a jelikož duben/květen nebyl nějak extra teplý, otestovali jsme i fusak (emitex 3 v 1)-hlavně do autosedačky :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3282
11.10.08 20:52

Ahoj.Matěj se narodil v březnu 9/06.Jeli jsme z porodky a venku byl sníh a pěknej mráz,takže jsme užili zimní kombinézu.
Jinak bodíčka s dl.rukávem,mikči,flízové kabátky a kombinézka.Byla to dost studená zima.
Teď bývají teplotně nadprůměrné zimv,ale radši ať jsi připravená :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
11.10.08 21:07

Tak první dcerka je březnová a vyžili jsme se 2 svetříky a jedním flísovým kabátkem. Dolů jen dupačky, bačkůrky (pletené). Byla v tašce od kočárku + deka. Zmrzlá nikdy nebyla a to byla zima. V autosedačce to samé + deka. Punčocháčky jsme neměli, zrovna tak fusak až na další zimu (ale jestli ho nemáš, tak je vcelku jedno kdy pořídit a možná ho mít už na ten březen, emitex 3v1 fakt doporučuju, užiješ později). Kombinézu jsme taky neměli. Druhá dcerka je v listopadu (měla být dokonce v prosinci), na tu jsme měli od kombinézy po fusak. Takže bych připravila něco teplýho, ale nepřeháněla bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
11.10.08 21:09

Ahoj!

Myslím si, že nebude na škodu pořídit fusak 3v1 (Emitex nebo Aesthetic), ten využije i další zimu, takže zbytečně vyhozené peníze to nebudou. Možná začátkem příštího roku budou i se slevou, takže na něj nespěchat.

Jinak klasika… body s dlouhým rukávem, kalhoty, dupačky, svetříky, punčocháčky…
Bundičku na malé miminko jsem myslím ani neměla. Spíš doporučuju takovou lehce teplejší kombinézu (ne přímo zimní).
Nebo by možná nebyla k zahození zavinovačka do autosedačky v té zimní verzi. Dá se použít i do kočárku a do ní mimčo oblečeš zrovna podle počasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pellullinka
12.10.08 10:52

Moc děkuju za rady…o zavinovačce do autosedačky rozhodně uvažuju, přijde mi praktická a asi pořídím tu zimní verzi…

• Citovat
  • Upravit
2921
30.9.16 08:58

Obnova diskuze- čekáme březnáčka

Ráda bych obnovila diskuzi, čekáme s manželem naše první dítko a TP máme na začátku března. Nerada bych kupovala zbytečnosti - spoustu věciček oblečky máme zděděných a pomalu to začínám dávat dohromady. Bohužel vůbec jako prvorodička nevím co pořídit zda fusak nebo jen nějaký teplejší overaly a fusak až na zimu atd… Vim že se počasí v tomto období nedá předpokládat. Jelikož jsem prvorodička trosku i bojuji s tím jak mám miminko oblékat ( kolik vrstev atd…) zvláště u novorozenátka :nevim: :nevim: seznam základní výbavičku jsme na internetu našla a mám vše vypsané ale podle toho co dostáváme vím že mám uz ted více body než je psáno v seznamech ale nevím aby mi neco nechybělo. ( ve všech seznamech je letní miminko a zimní miminko - a co ty zbylá období )
Snad jsme to napsala srozumitelně. Pokud máte nějakou radu prosím poradíte???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
30.9.16 09:02

@Avlin já bych to brala tak jako, že je to zimní miminko :-) Ono přece jen kolikrát v březnu je zima větší než třeba v prosinci. :-) Fusak bych klidně pořídila. :-) Když ho nevyužiješ od narození, tak ho mimi bude mít na podzim-zimu. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
30.9.16 09:07

@Avlin jinak já také čekám březnové miminko :-) Ale je to druhé mimi, takže nějaké zkušenosti už mám. Dcera je narozená v prosinci a pamatuju si, že kromě pár dní, kdy trochu mrzlo (bylo kolem nuly), byla relativně teplá zima. Naopak v dubnu na velikonoce ještě byl sníh :lol: :lol:

Ono se takto nedá říct, kolik vrstev na mimi, záleží právě jaká bude teplota a taky každé mimi je jiné. Některé je teplokrevnější jiné méně. Až se ti mimi narodí, tak si myslím, že to přijde tak nějak samo a budeš ho oblékat instinktivně. Říká se, že by mimčo mělo mít o vrstvu více než my. A jinak se dá dobře určit, zda se mimi potí, nebo je mu zima, pokud mu sáhneš vzadu na krk, pod hlavičku. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
30.9.16 09:09

@Yasminn díky taky uz jsme nad tim premýšlela ale nějak nevím jestli se do toho samého fusaku vejde i potom v 9 měsících a více. Známá měli dva fusaky jeden na zimu ( malá se narodila v listopadu) a na ten rok potom museli do sporáku kupovat větší. Viděla jsme i nějaké prodlužování ale nevím jak jsou dobré :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
30.9.16 09:12

@Yasminn to je bezva rada s tim krkem- to si budu pamatovat. Jo o vrstvu víc než já to bude chudák jako sněhulák protože mě je porad zima. A porad mam na sobě o vrstvu víc než manžel :lol: :lol: :lol: tak snad mi mateřský instinkt pomůže a vsechno se rychle naučím ( z tohoto mám asi největší obavy- zatim) :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
30.9.16 09:12

@Avlin já mám fusak prodlužovací, takže u nás v tomto problém nebyl. Myslím, že je od G-mini :-) Ale myslím si, že většina fusaků jsou dostatečně dlouhá na to, aby se tam mimi vešlo ještě např. v roce, či i větší. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19078
30.9.16 09:14
@Avlin píše:
@Yasminn to je bezva rada s tim krkem- to si budu pamatovat. Jo o vrstvu víc než já to bude chudák jako sněhulák protože mě je porad zima. A porad mam na sobě o vrstvu víc než manžel :lol: :lol: :lol: tak snad mi mateřský instinkt pomůže a vsechno se rychle naučím ( z tohoto mám asi největší obavy- zatim) :oops: :oops:

ono to přijde tak nějak samo, neboj :lol: A třeba bude mimi po tobě a bude mít rádo teplíčko :mrgreen: Moje dcera byla zvyklá spíš na studenější odchov, tedy jí to tak vyhovovalo. Zezačátku jsem jí asi moc nabalovala, pak jsem zjistila, že se potí a dávala jsem míň. :-) každé mimi je jiné. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat