Oblečení pro miminko narozené v březnu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2921
30.9.16 09:18

@Yasminn fakt díky za podporu to je super - mamka mi taky rádi ale ja jsme uprostred léta a bracha uprostred zimy navic tvrdi že za nás ( 26 let zpět) byly oblečky pletené svetry od babiček a fusaky se zavinovačkou tak se v těch nových možnostech moc nevyzná… :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
30.9.16 09:19

Ahoj máme taky březnové miminko pořídili jsme tenkrát fusak zimní i podzimní nakonec jsme využili jen ten tenčí. Oblikali jsme do body, teplejších kalhot a bundicky. Rukavičky naše mímo bojkotovalo, čepici vetšinou po chvíli přemlouvání vzalo na milost :D. Zimni overaly jsme nevyužili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24225
30.9.16 09:29
@Avlin píše:
Ráda bych obnovila diskuzi, čekáme s manželem naše první dítko a TP máme na začátku března. Nerada bych kupovala zbytečnosti - spoustu věciček oblečky máme zděděných a pomalu to začínám dávat dohromady. Bohužel vůbec jako prvorodička nevím co pořídit zda fusak nebo jen nějaký teplejší overaly a fusak až na zimu atd… Vim že se počasí v tomto období nedá předpokládat. Jelikož jsem prvorodička trosku i bojuji s tím jak mám miminko oblékat ( kolik vrstev atd…) zvláště u novorozenátka :nevim: :nevim: seznam základní výbavičku jsme na internetu našla a mám vše vypsané ale podle toho co dostáváme vím že mám uz ted více body než je psáno v seznamech ale nevím aby mi neco nechybělo. ( ve všech seznamech je letní miminko a zimní miminko - a co ty zbylá období )
Snad jsme to napsala srozumitelně. Pokud máte nějakou radu prosím poradíte???

Měla jsem první dítko narozené v polovině února, takže začátek března je dost podobné.

Co jsem měla koupené a velmi se mi to oplatilo a hodně jsem používala, byla fleesová zavinovačka do autosedačky - zimní. Používala jsem ji i do kočáru, na začátku podzimu i do sporťáku.
Teplé overaly jsem neměla, používala jsem hodně vrstvení - základ byl ten, že jsem se řídila tím, že mimčo bude mít na sobě max o jednu vrstvu více než já. Vzhledem k tomu, že jsem dlouhodobě více méně „zmrzlina“, tak to nebyl problém a dítko nosilo stejný počet vrstev jako já :mrgreen:
Takže příklad z března, kdy malou vozila: bodyčko s dlouhým rukávem, dupačky (opravdu dupačky, ne polodupačky či kalhoty), ponožky, svetřík/kabátek, čepička. Dala jsem ji do zimní zavinovačky a přehodila jsem přes ni deku. Většinou byla krásně teplá, ne zpocená. Tím jsem se také dost řídila, sledovala jsem ji za krkem.

Co se týče množství oblečení, tak na doma jsem ze začátku nejčastěji používala overálek, každý večer jsem dávala čistý (pokud přes den nebyly nehody). Pokud jsi oblečení dostala, tak třeba u bodyček bych to třeba tolik neřešila, nikdy nevíš, zda (ne)budeš mít blinkací miminko. Dcera byla v pohodě, ale syn mi blinkal po každém jídle, klidně i hodinu po jídle, takže já jsem neustále převlékala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
30.9.16 09:29

Mám jarní děti a zimní fusak jsem kupovala až v listopadu. Mám prodlužovací Emitex, vejde se tam dítko až do 3 let.Bez prodloužení do roku. Dávala jsem dost flísové overalky, teplejší dupačky, polodupačky. Rukavičky občas, čepičku bavlněnou jo. Vyloženě zimní overal měl na sobě jen ten mladší asi 2×, v tom březnu.
Zavinovačku jsem měla od Emitex tu jarní podzimní flísovou a stačilo to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24225
30.9.16 09:38
@Avlin píše:
@Yasminn díky taky uz jsme nad tim premýšlela ale nějak nevím jestli se do toho samého fusaku vejde i potom v 9 měsících a více. Známá měli dva fusaky jeden na zimu ( malá se narodila v listopadu) a na ten rok potom museli do sporáku kupovat větší. Viděla jsme i nějaké prodlužování ale nevím jak jsou dobré :nevim:

Na listopadového mladšího syna jsem kupovala prodlužovací fusak a v pohodě, byl velmi dobrý. Jen mi přijde, že byl dost teplý, ale záleží hodně na venkovní teplotě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2921
30.9.16 14:49

@elen-ka @andelka83 @Verpa5 moc dekuji za rady, věciček máme zatim hodne zděděných o tam tom popremýšlím a podívám se na to… Moc dekuji za rady :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat