Oblečení pro miminko narozené v červnu

418
20.3.22 09:31

Oblečení pro miminko narozené v červnu

Zdravím maminky letních děti a prosím o radu.

Na začátku června se nám narodí holčička a já tu teď sedím nad hromádkami oblečení různých velikostí, co jsem nashromáždila a jsem bezradná, jestli je to málo nebo moc, popř. co bych vlastně měla jestě shánět. :nevim:

Syn se mi narodil před 11 lety, navíc v zimě, takže ze své zkušenosti tolik inspirace čerpat nemůžu. :think:

Do čeho jste oblékaly své letní novorozence a malá miminka? Mám jít spíš po body s krátkým nebo dlouhým rukávem? U syna jsem nejvíc užila body a přes to overal. Nebude v tom ale na běžný den letnímu dítěti horko? A dávaly jste takový prťousům body a tepláčky? Netlačilo je to do bříška?

Co velikosti? Mám se zaměřit spíš až na velikost 62 nebo chvíli potřebují i tu 56? (Od 50 mám pár kusů, co jsem dostala od kamarádky, to mám spíš kdyby náhodou.)

Díky za rady. Ty hadříky jsou všechny tak krásné. To by člověk brečel, jak je to roztomilé. :srdce: Ale hadrárnu si doma taky otevřít nechci. Takže díky za radu. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
182
20.3.22 09:48

Prcek se narodil v červnu a byl tak z 90% jen v body s krátkým rukávem a ponožkama. Bylo vedro jako blázen. Dát mu dlouhý rukáv, tak by byl akorát zaparenej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
20.3.22 09:48

Záleží jak bude mimco velké ( s těma velikostma), mám menší děti a 56 sme využili dlouho, malá teď 7 týdnů a 56 ještě nosí, ve většině 62 ještě plave. Potom záleží jak často hodlas prát a jestli máš sušičku, to pak stačí min kousků, když je to hned suché. Taky záleží jak bude teplé léto, jestli se ti narodí do tropů nebo bude třeba chladnější týden, bude pršet apod :nevim: vzala bych asi půl napůl krátké a dlouhé rukávy, pár overalu hlavně na spaní, v noci nebývá takové vedro :nevim: jinak s novorozencem stejně nebudeš chodit ven, pokud bude nějaký extrémní hic a já doma v létě nechavala děti jenom v body, někdy i nahé na podložce, ale my třeba máme podkrovní byt a v létě je tu fakt na chcipnuti, ale třeba u našich ve starém baráku je naopak zima, tam bych ve stejný den, co mám u sebe dítě nahé, dala mimcu klidně overal. Takže záleží i kde bydlíš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2008
20.3.22 09:49

Letni dcera nejvice vyuzila overalky s dlouhym rukavem. V cemkoli s kratkym rukavem ji byla zima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
20.3.22 09:53

První dítě zimní a oblékala jsem ho jinak, než druhé letní. Nevím proč, u zimního jsem víc preferovala overálky, u letního body s tepláčky, dupačky mi přišly nepraktické. Co jsem si naivně myslela, tak s krátkým rukávem jsem skoro nepoužila, toho by stačilo pár kousků místo celého komínku ve skříni. Velikost bych nechala i 56, jestli bude miminko menší, tak v 62 bude plavat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
20.3.22 09:56

Záleží na miminu. Syn se narodil v červenci. Byl hic jak blázen a já mu dávala dlouhé overaly, jinak modral a klepal se. Teprve po šestinedělí zvládl krátké rukávy. Velikost je totéž. První syn měl od narození velikost 62, v 56 jen přijel domů a bylo mu to těsné. Druhý měl 56 celých 6 týdnů. Na něj jsem měla připravené jen ty 62, takže jsme dokupovali.
Nejraději jsem dávala body a tepláky s vysokým napletem.

• Citovat
  • Upravit
418
20.3.22 10:07

Díky všem za zkušenosti.

Koukám, že každý rok má fakt jinak. Někdo odchoval dítě na krátkém rukávu a někomu by se v tom samém klepalo zimou.

Syn se narodil po termínu jako macek, 3,8 kg, ale jestli bude dcera stejná? Kdo ví?

Bydlíme v bytě, takže teplo tu budeme mít určitě. Sušičku teď nemáme, budeme se stěhovat, až budou malé 3 měsíce a v novém bude, ale to mi ty začátky neřeší.

Ráda si přečtu i zkušenosti dalších maminek… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
20.3.22 10:13

@Katalie 3,8 není moc macek :D malá má přes 4 a půl kila a tu 56 nosí pořád :mrgreen: ta 62 je tak kolem 5 kilo, ale samozřejmě záleží na postavě dítěte a i značce toho oblečení, něco je větší a něco menší no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
20.3.22 10:25

Nechala bych to byt. Co ti bude chybet sezenes obratem par kliky na telefonu.

Ja mela treba na mimca body, dupacky a overaly a staci to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1400
20.3.22 10:28

Zmasírovaná heslem „56ku ani nekupuj“ jsme snad rovnou z porodnice jeli koupit 44 a 50. A vydržel v nich docela dost dlouho. Donošený chlapeček, porodní váha 3,5, pravda, domů šla 3 kila rovná. Nejčastěji měl na sobě (a má furt) body s dlouhým rukávem, tepláčky, nebo polodupačky. Skvělé jsou ty od Outlastu, mají super vysoký pružný pas a bylo mu v nich příjemně. Beztak byl věčně v rychlozavinovačce, kde spal jako dudek. Krátký rukáv měl jen když bylo opravdu mega vedro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6872
20.3.22 10:40
@Lucie_Sx píše:
Nechala bych to byt. Co ti bude chybet sezenes obratem par kliky na telefonu.Ja mela treba na mimca body, dupacky a overaly a staci to.

přesně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
20.3.22 10:48
@Kriss Tina píše:
@Katalie 3,8 není moc macek :D malá má přes 4 a půl kila a tu 56 nosí pořád :mrgreen: ta 62 je tak kolem 5 kilo, ale samozřejmě záleží na postavě dítěte a i značce toho oblečení, něco je větší a něco menší no.

Porodní váha 3,8 není macek? 8o :mrgreen: To si nechci představovat, co bych měla vytlačit, aby to byl macek. :lol: Už tak jsem toho měla plný kecky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
20.3.22 10:52

@Kacise Existuje velikost 44? To musí být malinkatý miminka… :srdce:

Mně se syn narodil velký, takže velikost 50 na sobě neměla ani jednou, z porodnice šel s 56. Ale pamatuji si prd, jak dlouhou v ní vydržel.

Většinou ale píšete, že 56 ano, takže dokoupím něco v té. (A pár kusů 50 mám doma taky, pro jistotu. ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
418
20.3.22 10:53
@Lucie_Sx píše:
Nechala bych to byt. Co ti bude chybet sezenes obratem par kliky na telefonu.Ja mela treba na mimca body, dupacky a overaly a staci to.

Však já vím. ;)

Ale tohle jsou takový hezký starosti, tak proč si je chvíli nedopřát. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1554
20.3.22 10:53

K pyžámkům, to záleží jestli bude v postýlce, nebo s tebou pod peřinou. S malým od narození spíme spolu a má jen body s dlouhým rukávem, bez kalhot, v létě budu dávat body s krátkým. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí