Oblečení 4leťáka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
358
17.10.16 10:42

Oblečení teď 4leťáka

Prosím, jak teď děti oblékáte do školky?
Děcku dávám softshellky kalhoty - tenké jarní/podzimní bez fleesu, bundu softshell má s fleesem, sloupce 3000/3000, ale je poměrně tenká.
Včera 6 hodin v Zoo, měla funkční spodní triko i kalhoty, na to soft kalhoty a nahoru tenkou flees mikinu a tu soft bundu. Tak nějak jsem vyčetla, že to má být.
Jako je 12 stupňů, to se zdá dost, ale pocitově teda je zima, zvlášť když je půl dne venku.
Jenže bunda byla zevnitř úplně mokrá, zpocená.
Oblíkla jsem moc? Blbě vybírám sloupce softshellu?
Je fakt, že děcko lítá.
Zas dát pod bundu jen triko s dlouhým rukávem se mi zdá málo. Bavlněná mikina není dle „pravidel“ nošení softshellu.
Poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
17.10.16 10:55

Tak já dávám triko s krátkým rukávem a buď fleesovou mikču a přes ní jen šusťákovou bundičku, nebo naopak jen tenkou mikinu (spíš triko s dlouhým rukávem) a tenčí zimní bundu. Dnes jsem to asi přepískla, ráno mi přišla zima, tak dostal mikču a tu bundu, kterou defacto nosí i v zimě, ale myslím, že přijde zapařenej. Na nohy tepláky a dle počasí kecky nebo kotníkové boty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.10.16 10:56

A mimochodem včera byl na sluníčku pěknej hic, chodili jsme s dětmi jen v tenkých kalhotech a tričku s dlouhým rukávem, takže asi ano, v té zoo musela být chuděra pěkně zpocená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24117
17.10.16 11:00

@Opicová Tak malý šel do školky - triko s dlouhým rukávem, mikina a nepromokavá bunda s fleesem. Už si nepamatuji, zda budna je vedená jako softshel či ne. Přiznám se, neřeším to. K tomu kalhoty a čepici. Nic víc. Zatím mi nepřišlo, že bych musela dávat punčocháče či cokoliv jiného pod kalhoty. Jinak se snažím malého naučit, aby mi řekl, zda je mu zima či teplo. Dcera mi to základně říkala už od 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
17.10.16 11:02

U nás bylo teda včera teplo, teploměru moc nechybělo ke 20st. zato dneska se ještě nedostal nad 10st :pocitac: takže dneska bych oblékla asi tak jak píšeš, ale včera mě byly děti v triku, a tenký mikině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
17.10.16 11:04

@unuděná U nás se sluníčko ani neukázalo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
17.10.16 11:06

@Opicová No koupila jsem si softshellku ve Sportissimu taky sloupec 3000/3000 a taky se v tom potím. Je to prostě neprodyšné. Takže od té doby koukám na tu propustnost směrem zevnitř ven teda hodně.
A včera bylo skoro 20st., dneska ráno taky docela příjemně a najednou vlhko, lezavo a nepříjemně… Taky nevím, jak oblíkat, no… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.10.16 11:09
@Opicová píše:
@unuděná U nás se sluníčko ani neukázalo

No ale píšeš, že bylo 12st?-to přece není na termokalhoty pod normální gatě a tři horní vrstvy ne? Co bude nosit v zimě? ;) Hlavně sis odpověděla sama - byla zpocená, takže jsi to zřejmě přehnala. Já dávám punčošky až při delším pobytu v teplotách pod 10st. Ale můj čtyřleťák si normálně řekne, že je mu teplo a sundá si třeba mikču nebo čepičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
17.10.16 11:09

V Zoo jsme byli ve Vídni, po slunku ani památky, 10-11 stupňů, zataženo.
Zase jsem teda přihlížela k tomu, že když pojedeme domů, děcko nechám v autě v autosedačce jen v tom funkčním spodním prádle - dlouhé kalhoty i rukávy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.10.16 11:12
@Opicová píše:
V Zoo jsme byli ve Vídni, po slunku ani památky, 10-11 stupňů, zataženo.
Zase jsem teda přihlížela k tomu, že když pojedeme domů, děcko nechám v autě v autosedačce jen v tom funkčním spodním prádle - dlouhé kalhoty i rukávy.

Tak ale když jsi tam byla s ní, tak je přece celkem jasné, že jí čas od času sáhneš na záda, jestli není zpocená nebo naopak studená ne? Já myslela že řešíš oblečení do školky, kde ty děti nikdo nehlídá, oblékají se samy a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
17.10.16 11:12

Řeším sloupce toho softshellu, jestli jsou blbě.
Dcera si samozřejmě řekne, že je spocená, ale když dávám softshell, chci dodržet nějaká ta pravidla, aby fungoval :think:

@unuděná píše:
No ale píšeš, že bylo 12st?-to přece není na termokalhoty pod normální gatě a tři horní vrstvy ne? Co bude nosit v zimě? ;) Hlavně sis odpověděla sama - byla zpocená, takže jsi to zřejmě přehnala. Já dávám punčošky až při delším pobytu v teplotách pod 10st. Ale můj čtyřleťák si normálně řekne, že je mu teplo a sundá si třeba mikču nebo čepičku.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
358
17.10.16 11:14

Ve školce si oblíkne co jí nachystám.
A tam jí právě ani nedávám pod sotf ty správné „funkční“ vrstvy. Má bavlněný triko a bavlněnou mikinu. Tak aby to nebylo ještě horší.

@unuděná píše:
Tak ale když jsi tam byla s ní, tak je přece celkem jasné, že jí čas od času sáhneš na záda, jestli není zpocená nebo naopak studená ne? Já myslela že řešíš oblečení do školky, kde ty děti nikdo nehlídá, oblékají se samy a tak.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.10.16 11:18

@Opicová Aha, no tak to nepoadím. Já se podle sloupců moc neřídím, protože jsem hodně teplokrevná a je mi vedro ve všem. Podobně to mají děti. Takže spíš koukám na tu prodyšnost směrem ven. A pokud dítě lítá a vyloženě blbne, tak bundu sundavám úplně, i pokud je třeba jen 5st-jakmile se zklidní, obléknu. Není pak zapařené, ale je v teple ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
17.10.16 11:30
@kerrankin píše:
Ale tak zase dítě, když blbne, tak se zpotí v čemkoli, pak zase blbnout přestane, tak aby mu nebyla zima… Do 10 stupňů bez slunce se mi to oblečení zdá adekvátní (softshellky si představuju ty tenoučké letní).

Průšvih je to, že např. u nás ve školce dětem zavelí: Oblečte si všechno, co máte ve skříňce! Jenže ráno je třebas úplně jinak, než kolem desáté. Takže pocit, že jsem dítě oblíkla blbě, mívám docela často… :nevim: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25100
17.10.16 11:34

Já nevím, neznám sloupce, oblékám pocitově. Včera teplejší tepláky a tílko, tričko, mikina. Bylo jim dobře a to jsem šli na větru.
4 letému bych dala zhruba to, co sobě nebo méně, děti běhají většinu víc.
A co se týče toho softshelu. Sama nic nemám, ale to málo, co doma máme, tak snad nedýchá nic. Chlap bundu, kupovanou ve sportu a dcera děděnou bundu. Taky kvalitní ne od vietnamců, ale 2000 asi taky nestála. Peru v gelu. Tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková